Melaka River Cruise

Lagi satu tempat menarik di Melaka ni jangan lepaskan peluang naik Melaka River Cruise okay. Kalau pergi malam nampaklah meriah dengan lampu lampu ni. Lagipun kalau pergi malam sejuk sikit kan.  Lepas solat maghrib tu terus gerak ke sini tak dinner pun sebab dah kenyang pun makan kat Pantai klebang petang tu.

For the first time nak naik river cruise. Excited!
Melaka River Cruise

Nampak cantik sangat kalau datang waktu malam.
Melaka River Cruise

Sampai je terus beli tiket. Harga untuk seorang dewasa RM10.00  dan kanak-kanak RM5.00 seorang. Boleh muat 40 orang satu boat.. Ramai juga tu.

Melaka River Cruise

Masa ni tak ramai sangat. Tak sampai 20 orang pun. Bagus juga takdelah sesak sangat kan.

Muka makin mengembang dan kepenatan tapi puas hati dapat naik river cruise :) 

Antara scenery yang sempat snap. Dah penat sangat ini saja termampu.
Melaka River Cruise

Melaka River Cruise

Apakata nanti korang datang Melaka dan rasakan sendiri pengalam naik Melaka River cruise ni okay. Memang enjoy dan berbaloi dengan harga tu. Sambil menikmati permandangan lukisan di cafe/kedai di kiri kanan.

Berdekatan dengan river cruise ni ada Kapal Samudera. So bolehlah singgah kat situ sekali okay :). Lepas tu kamiorang terus balik bilik je la sebab penat sangat seharian berjalan kan. Pagi esoknya pun tak kemana terus balik rumah sebab ada urusan nak disettlekan. So far bercuti di Melaka memang best!


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Dah lama teringin naik river cruise ni...mg ada rezeki turun melaka.

    ReplyDelete
  2. Dah naik dah river cruise ni. Bestnya jenjalan melaka :)

    ReplyDelete
  3. yup best tempat ni! tapi haritu gi siang so nampak biawak atas pokok je. haha

    ReplyDelete
  4. Memang menarik..dapat tgk bandar melaka

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan singgah pagi dik Fizah...bestnya dapat naik cruise ni...akak belum pernah merasa naik cruise lagi....hehe

    ReplyDelete
  6. bestnyeee fizah..dah lama nk bwk danish naik cruise ni..harga pun xde la mahal sgt kan..naik mlm cantik sket tgk lampu2..

    ReplyDelete
  7. Best kan jalan2 nagan River Cruise masa malam ... dapat tengok semua lampu2 terbukak kan Fiza..Anak2 Kak Lya masa pergi dulu suka la dapat tgk lampu macam2 warna kat sekeliling Sungai Melaka ...Mmg seronok la ..

    ReplyDelete
  8. Lama dah tak pergi Melaka ..Last pergi aritu Akif kecik lagi Masa naik menara taming Sari pon dia terjerit2 tak nak naik hahahaha,,..Tapi bila naik River Cruise ok pulak ..suka tgk lampu dan air

    ReplyDelete
  9. Memg ari tu gi Cna x smpt nak naik rugiii

    ReplyDelete
  10. dekat-dekat situ ada air pancut berirama..best melayan..yang bestnya bila naik river cruise nie,nanti akan nampak kampung dengan rumah-rumah yang cantik dan bangunan yang dilukis dengan hasil kreativiti mereka sendiri

    ReplyDelete
  11. belum pernah sampai lagi... nampak macam menarik

    ReplyDelete
  12. nak tunggu anak2 besar sikit boleh bawa bersiar-siar. dapat menambah pengetahuan mereka...

    ReplyDelete
  13. memang best kan.. Ros pun ada pergi, tapi waktu siang. kalau malam lagi syok ni..

    ReplyDelete
  14. Tak pernah naik pun, walaupun pergi Melaka dah kerap kali.. :)

    ReplyDelete
  15. bestnyaa waktu malam2... melaka byk kali pgi pon xpernah naik cruise ni

    ReplyDelete
  16. betul kata Fiza tu.. naik sebelah malam lagi cantik & meriah pemandangan.. esp. di kampung mortan... :))

    ReplyDelete
  17. dah pernah naik dah masa 2012...bawak Dania...x tau lagi bila nak repeat....

    ReplyDelete
  18. Wlpn kwin ngn orng mlka, xsmpt nk naik lg..

    ReplyDelete
  19. 3 tahun diploma sana, tak perrrnahhh naik river cruisseeee, wuhoooooooo~~~~

    bole tahan la, takat tgk2 je, hhhee

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.