Disebalik Kota Keriangan Genting Higlands,Ade Amber Court Yang Agak Suram

Nampak menarik je kota keriangan ni penuh dengan warne warni lagi tu.Agak lame jugak ye tak pergi sini.Tengah dok plan dengan anak buah tapi tak jadi jadi sampai sekarang.Last pergi sini dengan Mr A mase birthday Fiza tahun 2008.Tunggu la lepas ni plan baek punye nak pergi sane ramai-ramai dengan f…

"The mysterious makcik"

"The mysterious makcik" is the story of two beautiful young girls who lived in kampung and their parents had to go to town, so they left their daughters home alone. Fahami dan teka apakah yang akan terjadi dalam kisah di bawah semasa ketiadaan ibu bapa mereka. Milah dan Mijah kebiasaannya…

Resepi Spaghetti/Pasta Carbonara Cheesy Creamy

Resepi ni saje nak bagi fy terliur sebab jadikan Fiza dan Fi comel dalam watak dalam drama blog die[tibe macam tak paham ayat Fiza ni].ok dah abaikan..Hari ni Fiza nak share resepi simple ni..bahan-bahan pun simple dan senang nak beli kat mane mane..jangan pegi kedai buku lak nak beli bahan bahan n…

Pencinta Seni Hanya Gunakan Microsoft Excel Untuk hasilkan Doodle/Vectors

Selalunye doodle atu vector graphic akan dihasilkan menggunakan Software adobe photoshop atau illustrator kan.Tapi lain pulak bagi pencinta seni microsoft excel ni,Nurdani.Die menghasilkan karya die hanya gunekan microsoft excel.alah!excel yang ade kotak-kotak nak buat list name  ke,kira-kira ke ka…

Maksud Nasi Minyak

A
de sesape pergi kenduri kawen hari ni?Ke ade yang kawen hari ni?Tahniahlah..Ko bile lagi Fiza?ahh...bosan nak jawab soalan tu..soalan lain hado?Hek eleh nak melenting je keje ko,buat buat cool suda..senyum tak perlu kata ape ape.
Kepada yang sedang bersantap nasi minyak tu..Ingat-ingatlah Fiza ka…

Jadi Blogger Kene Berjiwa kental

budget nak jadi  blogger kene hati PINK? macam bagus je la Fiza ni kan..haa yang last tu saje je..pesanan ikhlas dari Fiza je,ikut tema blog lah..Ingat senang nak jadi sorang blogger.Tak kesahlah blogger tegar ke tak tegar ke,picisan ke tak picisan ke.Once dah ade satu entry dah layak bergelar blog…

Resepi : Puding Triffle Sihatimerahjambu

Malam tadi berjaya Fiza buat puding triffle macam Mr A buat untuk Fiza hari tu.Biaselah first time mesti ade kurangnyer kan..Fiza buat agak kurang manis dan layer die agak burok sikit la tapi still sedap la sebab anak buah Fiza makan macam sedap sangat je..hikhikhik.maksudnyer sedap lah tu..Okay,ke…

Resepi : Ikan Siakap Kukus

Nampak cambest je ikan tu kan.Tapi rase cam dah terlambat je nak share resipi ni.mesti ade yang dah lunch ni..sob sob.Malam tadi dok selongkar peti besi gambar,terjumpe lak gambar ni.Kalau dok kampung memang Fiza suke masak Ikan siakap kukus ni.Hari ni boleh lah kalau korang nak try masak.Simple mi…
back to top