Header Ads

Pencinta Seni Hanya Gunakan Microsoft Excel Untuk hasilkan Doodle/Vectors

Menghasilkan doodle/vector atau hasil seni graphic yang lain menggunakan software adobe photoshop itu biasa. Tapi pernah tak tahu yang microsoft excel boleh juga menghasilkan doodle dan vector yang comel.

Nurdani

Nurdani, pemilik blog yoUnique. Menggunakan microsoft excel adalah kepakaran beliau dalam menghasilkan doodle dan vector. Percaya atau tidak, ianya adalah benar semata-mata.

Beliau satu-satunya pencinta seni doodle yang saya kenal dan tahu dalam menggunakan microsoft excel untuk buat seni graphic selain untuk pengunaan microsoft excel yang biasa kita gunakan.

Dapat bayangkan tak macamana beliau menghasilkan doodle dari bentuk bentuk dan kotak kotak yang ada dalam excel tu. Kagum dengan kebolehan seorang Nurdani. Kalau suruh buat ni, entah apa yang saya buat.

Saya kalau buka microsoft excel, nampak buat kira kira atau senarai nama je. Tapi dari kaca mata dia, sebaliknya. Layak dapat Pencinta Seni Excel No.1 ni. Salah satu hasil kerja beliau.


Beliau adalah salah seorang geng We Love Arts (WLA) yang sama sama berjuang menghasilkan seni. Masing-masing ada kelebihan dalam kepakaran masing-masing. 
  • syarafikamaruzzaman.blogspot.com
  • www.fizgraphic.com
  • fyfysproperty.blogspot.com
  • www.azhafizah.com
  • nurdaniub.blogspot.com

Pencinta Seni Hanya Gunakan Microsoft Excel Untuk hasilkan Doodle/Vectors

Suka dengan hasil kerja beliau. Kemas! Siapa sangka menggunakan microsoft excel boleh hasilkan seni vector dan doodle yang cantik dan kemas. Salute lah!

Majulah seni untuk negara.

9 comments:

  1. Salam... serius serius... berminat nk belajar.. macam mana nk buat ni ya..
    boleh ajar...

    singgah sbb tertarik dgn entry ni...
    kagum.....
    usha entry usha iklan.
    moga dpt bntu tmbh dana tabung.

    ReplyDelete
  2. terima kasih fiza. tak sangka karya saya dihargai dan macam diiktiraf gitu.hehe

    ReplyDelete
  3. tu lah kan fiza... gempak gile dia lukis. memang osem!!!

    ReplyDelete
  4. terbaeekkk..
    gambar fiza menjadik!
    gambar apit terlebih hensem kacak bergaya..
    laalalala..hihi

    ReplyDelete
  5. guna excel? tak tau pulak abg eq excel boleh buat design mcm ni...

    ReplyDelete
  6. ala.. ajr la.. menarik ni.. hihi

    ReplyDelete
  7. dear cantik lah...mmg kena dgn kamu...lawo..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.