Rahsia kecantikan dengan Essenseri

Wednesday, November 20, 2013

Banyak betul product terlaris di pasaran sekarang kan.Sebagai pengguna,kita kena bijak memilih product yang kita nak beli especially product kecantikan ni.Salah pilih boleh buat kulit merana!Selalunya product bagus adalah product yang mahal mahal.Ye tak?Oh tidak! Sekarang ni ada je product yang harga mampu milik tapi sangat berquality dan bagus.

Kulit Fiza ni jenis sensitif,so bab penjagaan kulit muka ni memang kene sensitif.Pernah jugak cuba macam macam product termasuklah mahal dan murah.Tradisional atau moden asalkan berhasil.Bila dah jumpe satu product best tu memang tak kan tinggallah.Sekarang kulit muka pun dah makin okay.Minum aurawhite kot dulu takpun consume supplement Shaklee..Siapa nak beli supplement Shaklee murah boleh contact Fiza..Eh..promote pulak.

Since kulit dah makin okay,product sebelum ni pun nak habis dah.So why not Fiza try sesuatu yang baru.Mungkin kesannya terlebih berkesan,mana tahu kan.Tak salah mencuba.Kalau tak cuba tak tahu.So setelah survey,buat analysis bagai Fiza na cuba product "Essenseri". Mungkin korang dah dengar pasal kebagusan product ni kan.Ramai juga Fiza tengok blogger guna product ni.So Fiza beli dan Fiza boleh katakan Yes selepas hari kedua! Untuk permulaan Fiza beli Skin Renew facial cleanser dan Extra Whitening Serum Mist.First time nak try serum actually!


Tertarik dengan packaging facial cleanser ni.Dah macam bedak sejuk pun ada.Bau dia wangi macam lemon.Apatah lagi mencuci muka.Memang bersih la kan.Kalau banyak kali cuci memang bersihla jadinya.Yang bestnya pencuci muka ni boleh dijadikan sebagai make up remover jugak.Tak perlu nak beli make up remover pulak.sekali cuci dah bersih dah..So senang kerja dah lepas ni.


Kenapa korang perlu cuba/ada facial cleanser ni.Boleh baca ni.Menarik bukan?Facial cuma satu jenis je sesuai untuk semua jenis kulit muka.Tak perlu pening pening nak pilih mana satu kan.

Untuk serum mist pulak ada 3 jenis.Fiza pilih Extra Whitening.ye lah nak kasik putih bekas bekas parut tu kan.Kena try ni dulu.Packaging memang tip top comel dan menarik.Rasa nak buat bekas hadiah je.

Ini lah rupanya botol serum mist.Kecil kecil cili api kau..Tapi kandungan bahan aktif dia lebih tinggi berbanding product mahal yang lain.Lepas cuci muka dan lap,lepas tu boleh terus spray 2-3kali dan sapu ratakan.Sangat mudah! Lepas dan meresap dan kering tu korang bolehlah make up. Excited sebenarya nak pakai serum ni. First time pakai rasa macam nak pakai lagi. Lepas spray dan ratakan kulit jadi moist,ringan dan kurang berminyak.Ni yang tak sabar nak tengok perubahan akan datang ni.


Ape yang bestnya extra whitening serum ni.

Yang penting product ni mesra alam,semulajadi!

Untuk serum mist ni korang pakai 1 jenis je.Pilih la mana yang korang nak.Nak beli semua pun boleh pakai bile perlu.Selain extra whitening Serum,Essenseri juga Acne defying serum must juga.Kalau ade acne mula tumbuh tu,gunalah serum ni.pasti kecut segala jerawat.

Untuk nampak kulit sentiasa muda remaja,anjal lebih boleh gunakan Age defying serum mist ni ye.Makin tegang la kulit muka korang pakai ni.



Kiranya serum mist ni 3 in 1 la dengan semburan je.haa sungguh magis la penggunaannya.Apa lagi kesannya kan.Mesti bagus.

Nak cakap lagi apa yang bagus product ni tak perlu nak beli macam macam.Cuma beli Facial cleanser dan serum.Serum pulak boleh pilih ikut suka korang.Cara pakai pun mudah,ringkas dan sangat berkesan.Product ni pun harga mampu milik.

Bagi yang mencari cari produk kecantikan tu,boleh try"Essenseri" untuk menjadikan wajah berseri seri selalu.Kenapa perlu bayar lebih untuk product mahal sedangkan product yang harga mampu milik pun bagus dan berkesan kan.Bahan bahan pun semulajadi gitu.Tak sabar pulak nak tengok kesannya selepas seminggu ni.Nanti kalau ada kesan best lagi Fiza akan share okay.

Essenseri ada keluarkan product baru tau.Kalau ade rezeki Fiza try,Fiza review next entry ye.Happy bila kulit sihat :)

Untuk pertanyaan dan pembelian,korang boleh singgah di https://www.facebook.com/essenseri. Layanan terbaik dari admin.So friendly that akak :) Barulah best membeli kalau penjual nya sangat friendly kan.

credit info/image : https://www.facebook.com/essenseri

7 comments

  1. susah kan nak cari yang betul betul sesuai dengan kulit muka kita...nak cuba jugak..mana tau berkesan.

    ReplyDelete
  2. Mmg lawa packaging dia..sesuai tuk bg adiah kt kawan2 ni.. :)

    ReplyDelete
  3. betul tu Fiza.. skrg bnyk sgt dah product kecantikan yang ada dipasaran.. sampaikan kita sndiri pn keliru yg mana satu sesuai utk kulit kita.

    Product ni as long as sesuai dgn kulit Fiza..why not cuba kann ;)

    ReplyDelete
  4. hm.. sebb dah banyak sgt kat pasaran lagi most produk bahan nak lebih kurang sama je kan. jadi konpius nk beli yg mna satu. hehe..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.