Lepak di Jom Coffee

Dah puas naik ambil angin naik kereta kuda, perut terasa lapar sebab dari tadi berjalan tak makan apa-apa lansung. Ingatkan nak berpatah balik jalan kaki ke Hotel nak check in. Tapi disebabkan dah penat dan tak larat jalan, plan nak guna grab je balik Hotel. Sebelum tu, isi perut dulu lah. Nanti tak payah nak keluar lagi cari makanan.

Sebelah pit stop kereta kuda tu Dataran Pahlawan Mall, jadi tak perlu jalan jauh lagi. Masuk mall baru rasa sejuk air cond tu. Jalan punya jalan cari kedai makan, tersinggah lepak di Jom Coffee. Sebenarnya tak rasa nak makan sangat. Lebih kepada kehausan sebab cuaca luar panas kan. Nak makan ringan-ringan je la tapi husband suruh order nasi goreng pula. 


Kamiorang order JOM fried rice signature dish jom coffee, teh tarik, teh o ais lemon dan juga roti bakar. Cukuplah untuk alas perut sebelum check in Hotel. Untuk order kat sini kau orang kena tanda pada kertas menu apa yang kau orang nak. Dah siap, panggil je staff untuk ambil order tadi. Penyediaan minuman macam biasalah tak ambil masa lama sangat dan makanan pun takde lah tunggu lama pun.


Sorry, muka penat!
Selepas beberapa minit nasi goreng sampai. Nasi goreng Jom Coffee ni nampak macam menarik dan kau orang tahu tak yang nasi goreng jom coffee ni sangat sedap! Bahan tumis dia garing ikut citarasa tekak Fiza lah. Rasa tak puas makan berkongsi berdua. Itulah tadi kata tak lapar sangat. Bila dah dapat makanan sedap tak cukup pula.


Next time kalau datang Jom Coffee kena order nasi goreng ni juga lah. Baru puas hati makan sepinggan sorang. Sepinggan nasi goreng ni harga dia belasan ringgit. Fiza lupa harga dia, mungkin dalam RM18.90 kot. Harga menu di Jom Coffee agak mahal pada Fiza sebagai rakyat marhaen. Yang golongan bangsawan mesti cakap harga ni murah. Disebabkan takde pilihan, kita cuba lah makan. Mujur sedap! Kalau tak sedap, kecewa bayar mahal. Tunggu ada bajet lebih baru lepak di Jom Coffee ni. Sesekali bolehlah.


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.