Review | Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Althea Pore Purifying Serum Cleanser sampai tepat pada masanya. Fiza memang tengah mencari Cleanser yang boleh menanggalkan makeup dengan lebih cepat dan dalam masa yang sama kulit bebas tanpa sisa bahan kotoran makeup. Altheans yang biasa masuk website Althea mesti dah nampak Althea Pore Purifying Serum Cleanser now available to purchase! 

Yes, Althea Pore Purifying Serum Cleanser adalah satu lagi produk terbaru Althea selepas Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist dan Althea Milk Peel Cream sejenis mask buih-buih susu tu. Ingat lagi tak? Rasa macam baru je lagi cerita pasal produk terbaru Althea, tapi dah keluar lagi yang terbaru. Syabas Althea! Makin bertambah produk skincare dan makeup Althea. Lepas ni ada lagi tau, kau orang tunggu je Fiza update kalau nak tahu.


Inilah dia rupa sebenar Althea Pore Purifying Serum Cleanser yang sangat menawan hati. Nampak simple bukan? Tapi besar kegunaanya pada kulit kau orang tu. Fiza sekali pakai terus jatuh cinta berkali-kali. Memang pakai cleanser yang ni je nak bersihkan kulit kalau makeup tu. 

Serius cepat bersih dan tak payah nak menggosok beria nak tanggalkan kotoran. Gosok-gosok manja je dah boleh hilang kotoran okay! Tak percaya? Sila layan video bawah ni. Kalu rajin, subscribe sekali channel youtube Fiza yang sendu tapi baru nak up ni. Terima kasih daun keladi. 


Okay nampak tak betapa cepat untuk hilangkan makeup tu. Macamana lah Fiza tak sayang cleanser ni. Walaupun packaging dia sedikit failed sebab leaking. Tapi takpe, tetap sayang ketat-ketat. Kalau nak guna sesuatu produk tu haruslah tahu apa bahan-bahannya dan kegunaanya. Bukan sebarang terus guna je. Takut tak sesuai dengan kulit kau orang tu.

ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER
Althea Pore Purifying Serum Cleanser adalah produk gabungan pencuci muka dan serum yang sangat berkesan untuk menghilangkan makeup, kotoran dan minyak dengan ektrak daun pudina (mint). Ini pertama kali Fiza dengar produk yang digabungkan dengan serum dan pertama kali  mencuba oil cleanser. Jujur cakap, memang lebih mudah nak bersihkan kulit dengan oil cleanser ni. 

APA YANG MENARIK SANGAT TENTANG ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER
  • Pembersih yang mengandungi formula seperti serum
  • Menghilangkan makeup, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit
  • Mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan kulit kekal sihat
  • Kulit kekal hydrate dan lembut
  • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit
  • Memberikan kesan kulit yang sejuk dan lembap sepanjang hari.
  • Sejenis pencuci muka paling cepat dan berkesan 

BAHAN UTAMA
  • Ekstrak daun mint - Menyejukkan kulit dan mengurangi iritasi 
  • Minyak biji jojoba - Melembabkan kulit kering dan kulit terasa lebih ringan setelah digunakan 
  • Ekstrak daun teh - Memiliki sifat antibakteria yang membersihkan kulit


CARA MENGGUNAKAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

Cara 1 : Untuk Menghilangkan Makeup
1. Tuang serum cleanser atas tapak tangan
2. Kemudian urut perlahan serum cleanser ke seluruh bahagian muka dalam urutan membulat untuk menghilangkan kotoran dan makeup.
3. Bilas dengan air dan boleh gunakan pencuci muka untuk menanggalkan sisa kotoran dengan lebih bersih.

Cara 2 : Untuk Membersihkan Muka
1. Tuang serum cleanser atas tapak tangan
2. Sapukan serum cleanser pada muka dan urut perlahan ke seluruh bahagian muka secara membulat dalam 5-10 saat dan kemudian bilas dengan air.

Biasanya Fiza akan gunakan cotton pad untuk lebih cepat membersih. Ikut mana-mana cara pun boleh, janji Pore Purifying Serum Cleanser ni boleh membersihkan kulit dengan lebih cepat dan sangat berkesan. Penggunaan yang sangat mudah dan sangat sesuai untuk mereka yang sibuk dan nak bersihkan muka on the go. 

RATINGS
Packaging : ⭐⭐⭐⭐
Smell : ⭐⭐⭐⭐⭐
Effectiveness : ⭐⭐⭐⭐⭐
Price : RM33 (150ml)
Value For Money : Of Course!

You should one and try it
buy on website

#AltheaSerumCleanser #AltheaAngels #AltheaKorea 
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Althea semakin menjadi pilihan ramai orang...alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. Puas hati kan guna serum cleanser ni, habis tanggal semua make up.

    ReplyDelete
  3. Besar juga botol dia.. boleh tahan lama ni.

    ReplyDelete
  4. Nampak jimat boleh tahan sebulan lebih. Ni untuk kulit sensitive boleh tak pakai

    ReplyDelete
  5. Ni untuk kulit sensitive boleh tak pakai, nampak boleh tahan sebulan lebih jimat tu

    ReplyDelete
  6. Kita suka serum cleanser ni.. Bau dia xlah kuat sgt tp msh ada bau mint extract tu.. Best guna.. 2 in 1 produk ni..

    ReplyDelete
  7. Mmg best serum ni..2in1..senang sgt nak remove makeup

    ReplyDelete
  8. I read many good reviews about this product and can't wait to try it out

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.