Rambang Mata Pilih Vintage Pants Murah The Kamers

Monday, October 09, 2017

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Fiza bukanlah sejenis manusia yang pandai dalam bab fesyen ni. Jadi, tak tahu lah mana yang sesuai mana yang tak. Ikut rasa macam sesuai, pakai je apa yang patut. Janji selesa dan sesuai. Kadang kala pakai main hentam tak fikir mix and match baju, seluar dan tudung. 

Pemilihan baju bukan jenis mahal-mahal sangat. Janji baju yang di beli tu ade kualiti, boleh tahan lama dan selesa. Lately perasan tak ramai peniaga yang menjual fesyen seluar ala palazo ataupun seluar office orang panggil. Kalau kau orang sejenis fashionista mestilah tahu fesyen terkini. Jarang dah nampak fesyen jeans berkeliaran di instagaram. Kebanyakkannya mengenakan seluar selain jeans. Salah satunya adalah vintage pants.

Fiza pun baru kenal vintage pants ni daripada anak buah Fiza yang sibuk mencari vintage pants murah-murah. Nak beli buat tambah koleksi katanya. Then, dia suruh Fiza tengok vintage pants murah-murah dan cantik di instagram thekamers.

Eh, macam cantik dan best je kalau ada vintage pants ni sehelai dua. Kebetulan, hari sabtu lepas Fiza pergi UKM teman husband macam biasa. Then, thekamers ada buat car boot sales di Taman Tasik Cempaka Bandar Baru Bangi. Jadi, Fiza singgahlah nak tengok-tengok dan kalau ada berkenan boleh lah membeli.

Sampai rambang mata nak memilih vintage pants
Ya, memang rambang mata di buatnya nak memilih vintage pants ni. Banyak pilihan warna, jenis kain, jenis cutting dan corak. Disebabkan tak boleh mencuba, Fiza pilih jenis pinggang yang bergetah gerenti muat. Selain tu, kau orang boleh cuba ukur pinggang seluar menggunakan lilitan leher kau orang. Kalau muat satu lilitan leher tu, kira muat lah tu. 

Yang di sangkut hanger tu RM10 dan yang lambak RM5

Pilih punya pilih berjaya beli 6 helai. Itu pun rasa macam nanti nak pergi beli lagi je.  Fiza beli 6 helai vintage pants RM60. Paling suka beli vintage pants ni sebab Fiza tak payah potong bawah dah. Elok je sampai pada paras bawah buku lali sikit. Almaklumlah tak tinggi. Kalau orang tinggi pakai macam tergantung sikit lah macam fashionista pakai tu. Lagi satu, kain dia jenis selesa di pakai.

Vintage pants ni sangat sesuai untuk mereka yang bekerja di office kalau tak boleh pakai seluar jeans ataupun student yang tak dibenarkan pakai jeans. Murah pun murah. Berbaloi beli banyak senang nak mix and match dengan baju tshirt atau blouse.

Hari ini beli, esok excited nak pakai
Untuk pengetahuan kau orang, thekamers menjual vintage pants bundle. Jadi, semasa membeli kau orang kena pilih betul-betul. Check segala jahitan yang ada takut nanti terbeli yang dah koyak. Tapi setakat Fiza beli kualiti semua tip top. Cuma kalau beli bundle ni, kau orang kenalah basuh dulu sebelum pakai ye.  Seriously sangat berbaloi membeli vintage pants daripada the kamers. Seronok koleksi seluar dah bertambah dan boleh dipadankan dengan mana-mana baju ikut warna. Kalau tak, bosan dengan jeans je kan. Nak beli vintage pants the kamers, jangan lupa ke instagram @thekamers.

With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

  1. wow menarik.
    adik ipar aida mesti tau ni.
    dia memang king of bundles...
    aida lom pernah beli bundle, fiza.
    sebab jarang berjalan :) hi hi hi...
    but, nanti mcm takde kelas, nak round la :)

    ReplyDelete
  2. mcm selesa je tgk akak pakai. nak try usha la. hehe

    ReplyDelete
  3. Cantik-cantik.. Abah sha kalau beli seluar memang ukur dekat leher je.. Conform muat.. hehehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.