Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream Bagus Untuk Kulit

Saturday, April 08, 2017

Musim panas ni mudah je masalah kulit kering kat muka muncul tak semena-mena tanpa di undang. Boleh pula kulit kering pada beberapa bahagian di muka sampai kalau pakai foundation pun nampak jelas kulit mengelupas disebabkan kering. Sedangkan dah terlebih minum air masak pun masih tak okay. Kebetulan dalam Surprise Box Lazada haritu ada Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream. Memang datang tepat pada masanya.  

Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream boleh digunakan pada sebagai pelembap muka, tangan atau losyen tangan dan badan. Tapi disebabkan bekas yang comel ni Fiza focuskan pada bahagian muka je la. Kalau nak sapu satu badan tak cukup rasanya. Seminggu dah boleh habis licin.


Bau Wangi

Sejujurnya bau krim ni sangat wangi. Memang nak pakai selalu je lah kat muka sebab suka kan bau wangi. Bau wangi macam losyen yang lain.

Tekstur Krim Lembut

Tak dinafikan krim ni sangat best disentuh apatah lagi di sapu. Memang lembut yang amat. Kulit pun terasa lembut

Lembap Lebih Lama

Setakat Fiza pakai beberapa hari memang terasa kulit tu lembap lebih lama. Takde dah masalah kulit kering. 


Tidak Melekit

Paling best pakai krim atau losyen jenis tak berminyak dan tak melekit. Kalau jenis melekit mesti sangat rimas apatah lagi berpeluh sakan. 


Hampir separuh dah guna sebab best sangat pakai hari-hari

HIMALAYA Nourishing Skin Cream 50ml 

Himalaya’s Nourishing Skin Cream is a light, nongreasy, daily-use cream, which provides all day moisturizing, nourishment and protection.
The cream is blended with the extracts of Aloe Vera, Winter Cherry, Indian Kino Tree and Indian Pennywort, which protect your skin from pollution and dry weather, providing nourishment and moisture.
Ingredients:
Aloe Vera, known for its many healing properties, is rich in enzymes, polysaccharides and nutrients which exhibit antibacterial and antifungal action. A natural UV inhibitor, its hydrating, softening and intense moisturizing properties nourish the skin.
Winter Cherry is an effective anti-stress agent. In skin care, this plant is used for its antioxidant action, which helps skin cell regeneration.
Indian Kino Tree has astringent properties which work as a skin tonic to tone and rejuvenate facial skin.
Indian Pennywort is regarded as the best home remedy for skin disorders such as chronic ulcers and persistent eczema.
Directions for use:
Apply Nourishing Skin Cream gently over face and neck twice daily, after cleansing. For best results, use regularly.
Suitable for all skin types. Can also be used as a base for make-up.
Nourishing Skin Cream is dermatologically-tested, non-comedogenic and hypoallergenic.

Sekarang tengah ada promosi beli 1 percuma 1 dengan harga RM18:00. Eh, macam berbaloi je beli tu.

With Love,
image

5 comments

  1. Macam kebetulan pulak. Saya baru je beli krim ni semalam di Watsons. Memang best pakai. Bau pun wangi. Hehe

    ReplyDelete
  2. Saya memang suka produk dari Himalaya ini. Nanti nak share jgklah pasal himalaya.haha.

    ReplyDelete
  3. sy pon skrg mmg tgh consume himalaya yg ni. best, serius best sangat.

    ReplyDelete
  4. mmg perlu pakai plembab dgn keadaan cuaca skrg ni =)

    ReplyDelete
  5. Saya pon baru mula pakai, suka bau dia. Wangi je. Tapi lepas pakai je mesti mcm berpeluh kat muka. Memang macam tu ke?

    ReplyDelete

LATEST PHOTOS ON INSTAGRAM

All rights reserved Blog Sihatimerahjambu