Pencinta Seni Hanya Gunakan Microsoft Excel Untuk hasilkan Doodle/Vectors

Selalunye doodle atu vector graphic akan dihasilkan menggunakan Software adobe photoshop atau illustrator kan.Tapi lain pulak bagi pencinta seni microsoft excel ni,Nurdani.Die menghasilkan karya die hanya gunekan microsoft excel.alah!excel yang ade kotak-kotak nak buat list name  ke,kira-kira ke kan..haa jangan ingat excel nak buat bende tu je.Boleh hasilkan doodle dan vector graphic jugak tau!

Mule-mule susah nak percaya..yelah memang pelik pun..terpikir gak camne die buat tu.Nak shaping,nak colour lagi..siap ade tones dgn shadow lagi tu.Walaupun susah nak percaya,kene percaya gak..cube tengok ni hasil kerja tangan dani gune excel.
memang kagum dengan kebolehan dani ni.Die sangat expert gune excel ni.Fiza kalau bukak excel terus blur,kompem tak jadi..hehe.BTW,cepat je die buat keje,hasil kerja pun bagus..Ni die buat FREE je untuk Fiza dan geng-geng WLA yang lain pun dapat jugak.Memang benar bagai di kate..die memang pencinta Excel No.1 Negara.

Sure korang pernah tengok header ni kan..Ni lah milik dani.Kat header pun dah  nampak unique kan..ape lagi hasil kerja die..pasti unique menggunakan kaedah yang unique jugak..superb unique lah kirenyer..bukan supermak dah..itu dah simpang jauh dah..

korang mesti nak kenal ngan dani yang unique ni kan..click lajulaju header dani tu..jangan pandang kiri kanan,go straight!pastu sile interview dani dengan berhemah ye..Nak tanye ke,nak order ke..tanye leklok..die sangat tak suke kalau orang yang takde manners ni.Korang jugak boleh belajar nak lukis vector dan doodle ni  kat blog dani sebab die ade sediakan tuto untuk korang.So,sangat rugi kalau tak mencuba belajar.Fiza pun tengah belajar vector ni tapi gune adobe photoshop la..hehe

Eh,lupe lak..ni warga WLA yang dani dah siapkan..Mungkin ade yang dah kenal dengan mereka ni kan.Takpe,Fiza nak kenalkan jugak..

http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/
http://www.fizgraphic.com/
http://fyfysproperty.blogspot.com/
http://www.azhafizah.com/
http://nurdaniub.blogspot.com/


pasni die kate nak  gabungkan yang lain-lain juga..kene tunggu next offer katenyer..hehe..ni antara yang terawal bagi gambar..bile digabungkan jadilah camni..ye lah nak jumpe semua memang payah lah kan..lagilagi fy kat sabah tu..ntah bile dapat jumpe..so,kite bergabung dalam gambar dulu..BTW,Dani memang terbaeklahh!
Tak tahu lah nak cakap bape banyak kali Thanks kat dani ni..Suke dengan hasil kerja die.Die jugak benci dengan copycat..sampai sekarang die juga menunggu respons dari copycat blog Fiza tu..thanks dani!eh thanks lagi..hehehe..

p/s:Korang pergi terjah blog dani cepat-cepat.sekarang ni die ade buat segmen sambung citer"the mysterious makcik"kalau korang bertuah mesti dani akan bagi korang camni jugak..mesti mahu kan?ape-ape pun thumbs up dani..majulah seni untuk negara..
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Salam... serius serius... berminat nk belajar.. macam mana nk buat ni ya..
    boleh ajar...

    singgah sbb tertarik dgn entry ni...
    kagum.....
    usha entry usha iklan.
    moga dpt bntu tmbh dana tabung.

    ReplyDelete
  2. hebat lah dia! azie pulak xpernah buka excel. hehe. bestnye fiza dpt vector

    ReplyDelete
  3. terima kasih fiza. tak sangka karya saya dihargai dan macam diiktiraf gitu.hehe

    ReplyDelete
  4. tu lah kan fiza... gempak gile dia lukis. memang osem!!!

    ReplyDelete
  5. terbaeekkk..
    gambar fiza menjadik!
    gambar apit terlebih hensem kacak bergaya..
    laalalala..hihi

    ReplyDelete
  6. guna excel? tak tau pulak abg eq excel boleh buat design mcm ni...

    ReplyDelete
  7. mmg kreatif
    sis pun tau dpd apit smalam..
    wuu sis lukis dodol guna paint je haha :P

    ReplyDelete
  8. @NormaLiza Mah
    nak belajar boleh melawat ke blog dani.kat situ banyak tuto dani buat..gudluck ye >.<

    ReplyDelete
  9. @♛ Azie Azra ♛
    hebatkan..fiza bukak excel kalau nak buat list name je..hehe..kalau nak melukis gune excel memang blur lah..

    ReplyDelete
  10. @nurdani
    dani perlu menerima kenyataan..agak2 masuk berita tak ni..good job dani!

    ReplyDelete
  11. @Hafizzi Aziz
    memang terbaek!! sampai fiza tak kenal sapekah yang ensem tu..^_^

    ReplyDelete
  12. @eqbalzack
    yerp,gambar vector abg eq yang dani lukis dulu tu gune excel je abg eq..abg eq try lah buat ^_^

    ReplyDelete
  13. @sis92
    yerp..okaylah tu..at least paint can do something kan..

    ReplyDelete
  14. wowww smart ler!!! cantik..guna excel pon boleh..xpernah dengar lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  15. dear cantik lah...mmg kena dgn kamu...lawo..

    ReplyDelete
  16. @Cik Miera
    fiza pun tgh blajar buat vector..tapi miera boleh mintak dani tlg ajar..die sangat expert gune excel

    ReplyDelete
  17. @Cik Azizah
    jijah terai la gune..sesekali kalau free tu..leh r buat muke fiza :p

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.