Maaf, Terdelete Komen

Friday, November 15, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Petang ni entah kenapa tiba-tiba rasa check dashboard guna phone je sebab malas nak on dekstop. Tapi sesuatu telah terjadi dimana rasa bersalah tu terasa sampai sekarang. Ceritanya begini, sedang elok check awaiting komen untuk dipublish tiba-tiba jari kau yang kurang runcing tu dengan tak semena-mena terkena button delete.


Laju je process tu dan of course tak sempat lansung nak back ke apa..Habis semua segala komen hilang macam tu je! Sempat Fiza baca beberapa komen untuk ditapis sebelum publish. Lepas terdelete tu lansung lupa siapa yang tinggalkan komen. Dengan itu, Fiza nak mintak maaf kepada mereka yang telah meninggalkan komen di blog ni pada mana-mana entri sehingga pukul 5 petang hari ni (15 November 2019), terutamanya entri Buah Tangan Dari Tanah Suci.

Kalau kau orang masih ingat ada komen, boleh tinggalkan komen di sini untuk Fiza jejak balas semula. Ada cara ke nak dapatkan komen semula? Cari-cari macam tak ada je. Fiza hargai segala komen yang ditinggalkan. Silap Fiza juga tak zoom out dulu sebelum tekan. Over confident dengan jari tu. Padahal kerap juga typonya kalau menaip guna handphone. Maaf sekali lagi ya kawan-kawan.

With Love, Sihatimerahjambu

56 comments

  1. Kita faham perasaan itu.. Masa tu rasa macam nak froze kan masa je supaya boleh back balik tindakan itu.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan..nyesal sungguh guna phone..memang takleh back the time dah..huhu

      Delete
  2. Tulah harap yang komen tu tak kecil hati. Memang mudah typo kalau guna hp. Saya berapa Kali kena betuljan pos yang dah disiar.

    ReplyDelete
  3. Selalu jugak terjadi macam tu. Salah sendiri sebab jari dah kembang huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..itulah pasalnya kan..terpaksa salahkan jari yang kurang runcing ni.

      Delete
  4. Replies
    1. cannot undo tu yang sedih tu..maka muncullah entri ni. huhu

      Delete
  5. Malam ni 1st time view blog and komen juga hp.. Ya Tuhan, asik taip padam, taip padam.. Typo memanjang.. Tak suka betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kurang suka view guna handphone. Bila benda nak jadi, maka terjadi lah dia. Lepas ni view guna dekstop je senang

      Delete
  6. Saya komen di buah tangan dari tanah suci... wah apa boleh buat jika terhapus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tinggalkan komen. sudah dibalas jejaknya :)

      Delete
  7. Walaupun dah terbiasa online by phone perkara camni memang tak boleh nk dielakkan. Dah terr huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah terrrr tu dan tak dapat undo memang speechless :(

      Delete
  8. saya pun ade komen di entry tu . Esokey sis , saya pun selalu je view awaiting comment guna hp . Alhamdulillah buat masa nie tak pernah terdelete lagi mane-mane comment . Biasala guna hp , screen kecil . Niat nak tekan lain , tapi tertekan lain .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ye tinggalkan komen. Dah jejak balas semula. Maaf sekali lagi.

      Delete
  9. selalu terjadi kat saya juga sbab if saya, jari jayen mmg susah nak naip guna hp 😀
    takpa lah fiza, insyaallah faham lah yang dah bagi komen tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap mereka faham dan tak serik tinggalkan komen. mujur ada yang dapat jejak balas semula.

      Delete
  10. xpeee difahami sebab pernah terjadi juga. itsss okay =)

    ReplyDelete
  11. Aloloo kesinannya.. takpe Lah nak but mcm Mana kam

    ReplyDelete
  12. hahaha...standardlah tu #sindromjaritembam

    ReplyDelete
  13. xpe fiza.. xsengaja kan..
    bkn saje2 nk delete..
    org akn fham.. =)

    ReplyDelete
  14. Bila guna phone, memang kekadang tak perasan tertekan delete tu. Ataupun mungkin jari-jari kita yang makin mengembang. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap tak terus mengembang lah..nak bagi kucup sikit ni ha. hihi

      Delete
  15. Patutla tengok takde komen, takpe kak. Dah tahu explaination dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah puncanya. Nak buat macamana kan. dah terr..huhu

      Delete
  16. Fiza di tag

    http://www.mamapipie.com/2019/11/new-years-giveaway-by-eikin-sofi.html

    ReplyDelete
  17. perkara biasa la tu..

    boleh komen lagi ..

    jangan terdelete blog sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pertama kali jadinya. Memang tak dah nak view guna phone..harap tak terjadi lagi.

      Delete
  18. Allahuakbar fiza, mesti kita rasa ralat kan, selalu juga buka komen2 melalui hp, tu pun jari besar ni selalu kena alert takut ter terdelete...kalau tak mesti juju lah moody seharian tau, anggap tak ada rezeki je fiza.

    Anyway, jgn putus asa update info2 ye...ramai pembaca ternanti2 ni. Terima kasih sudi baca blog juju. juju sgt hargai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ralat sungguh rasa. memang moody rasanya. Mujur semua blogger memahaminya. Terima kasih juju

      Delete
  19. patutlah takde kolum untuk komen kat entry tu, akak dok cari2 jugak... hehehhe...

    ReplyDelete
  20. kdg2 kalo nk select publish guna phone bole jd terdelete sbb dh pernh kena juga so mmg kena on laptop br approve publish..sedih kdg2 komen tk sengaja terdelete kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda nak jadi macam tu lah kan. Kena view guna dekstop jugalah lepas ni

      Delete
  21. pernah jugak jadi mcm ni haha sebab tu tunggu on pakai laptop baru berani baca komen dan publish :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan. kena jadikan sebagai pengajaran untuk diri sendiri. huhu

      Delete
  22. itu la one of the things yg ray risau bila bukak section comment. takut tersilap tekan delete. fuhh debor.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.