Bunga Tangan Selepas Simpan 3 Tahun Lebih

Selamat pagi semua orang! Ceria kau orang hari sabtu ni sebab minggu ni cuti hujung minggu yang panjang. Tak panjang mana cuma tambah sehari je lagi cuti hari isnin. Haruslah cuti hari isnin tu sebab hari perkerja. Suri rumah je tak pernah ada hari cuti. Bertabahlah wahai para suri rumah.

Hari cuti…

Lantern Tealight Untuk Dekorasi Rumah

Agak lama juga tak update entri berkaitan dengan dekorasi rumah. Almaklumlah sibuk dengan kerja lain. Hal dekorasi tolak tepi dulu. Nak mencari idea mendekorasi pun belum ada. Jadi, kita update entri dekorasi rumah yang mana belum sempat update lagi.
Kalau tidur, Fiza pasang lilin daripada mengguna…

Design Terbaru Sampul Duit Raya Hipster

Masih tak move on dengan sampul duit raya hispter ni selagi raya belum habis. Bulan puasa pun belum muncul lagi. Macam yang Fiza cakaplah, tempahan di buka awal supaya kau orang boleh tempah awal dan dapat awal. Bulan puasa nanti bolehlah fokus pada bulan ramadhan dan rehat lebih sikit.

Apa yang F…

Telekung Japanese Cotton Lace Berpoket

Salam Jumaat yang barakah. Semoga hari yang baik memberikan kita sesuatu yang baik-baik juga. Makanya, doa yang baik-baik je okay. Dah lama juga Fiza tercari-cari telekung japanese cotton yang menepati citarasa. Memang pakai telekung cotton warna putih lagi selesa tapi bila memikirkan kain putih m…

Blouse Nursing Printed Murah

Salam Malam Jumaat. Kejap sangat hari berlalu, esok dah hari jumaat. Ke mana hujung minggu ni? Ada jemputan kenduri kahwin ke? Kalau tiap-tiap minggu ada jemputan kenduri kahwin jenuh juga nak memikirkan nak pakai baju apa. Tak kan nak pakai baju yang sama. Tapi kalau dah baju tu je yang suka paka…

DIY Label Tag Barang Dapur Tema Rustic

Dah makan tengahari ke semua orang? Kalau sudah, baguslah. Kalau belum, sila cepat-cepat makan. Akhir-akhir ni Fiza agak ada masa untuk buat sesuatu yang Fiza minat selain menghabiskan masa depan komputer buat kerja design. Bila mood design takde, mulalah terfikir idea nak tukar label barang dapur.…

Ayam Panggang Oven Vs Pemanggang Ajaib

Selamat pagi semua orang. Amboi puan Fiza oii..pagi-pagi dah tunjuk gambar makanan. Nak bagi orang terliur gamaknya. Kalau dah terliur silalah masak sendiri. Tak susah mana. Resepi pun Fiza dah kongsikan dalam blog ni. Cuma perlu ada usaha nak mencari dan rajin masak je. Kalau malas memang tak dap…

Tempah Sampul Duit Raya Murah

Ada yang tercari-cari ke di mana nak tempah sampul duit raya murah-murah? Kau orang nak yang murah boleh tempat di sini. Ye, di sini www.azhafizah.com. Tahun lepas minimum order 1000pcs dan ke atas tapi tahun ni dah boleh tempah minimum order 100pcs. Kalau nak kelainan dan nak ada sampul duit raya…

Rahsia Minyak Zaitun

Selamat petang semua orang. Baru lepas makan tengahari, mood mengantuk pun sampai. Walaupun bekerja di rumah je tapi Fiza memang bukan sejenis yang suka tidur siang sebab nak tidur pun tak sempat demi menyiapkan kerja hakiki yang tak pernah habis.

Demi cabaran untuk kurus juga Fiza memilih bahan-b…

Rahsia Ayam Panggang Sedap Dengan Rempah Misteri

Jadi trending blog Fiza ni update entri makanan je sekarang ni macam di instagram. Itu aje lah modal yang ada untuk di buat entri. Kira berbaloilah nanti kau orang nak google nak masak apa, ada idea lah nak masak apa kalau terjumpa blog ni. Kan kan. Lagipun resepi dalam blog ni mudah-mudah dan keba…

Baby's Breath Bouquet

Eh bukan setakat minyak je naik harga. Harga bunga segar pun dah naik harga daripada hasil survey yang telah Fiza buat. Kalau nak beli apa-apa barang Fiza akan survey terlebih dahulu harga sesuatu barang yang Fiza nak beli tu. Jikalau harga barang lebih mahal daripada harga buat sendiri, Fiza lebi…

Resepi Nasi Goreng Tuna Telur Masin

Nasi goreng tuna lagi? Ye, tapi kali ni Fiza upgrade sikit resepi nasi goreng tuna menjadi  nasi goreng tuna telur masin. Haaa..terbaik tak nama menu tu. Kalau hari-hari masak pun buntu juga nak memikirkan menu apa untuk di masak setiap hari. Jadi, menu yang sedia ada tu kita upgrade menjadi menu l…

Bungkusan Hadiah Yang Rare

Selamat bercuti semua. Takde istilah monday blues hari ni. Seronoklah kau orang bersantai. Pada Fiza, hari isnin tetap monday blues dan hari yang sibuk lepas dah bercuti lama dari hari rabu minggu lepas. Cukup-cukuplah tu cuti panjang. Kerja pun banyak menanti.

Fiza kembali update entri setelah bl…

Resepi Nasi Goreng Tuna

Resepi dan menu masakan berpisah tiada dalam blog sihatimerahjambu ni. Sejak akhir-akhir ni memang banyak menu makanan Fiza kongsikan sampai ada yang komen, scroll scroll gambar makanan je yang ada. Maaf lah ye. Sekurang-kurangnya nanti kalau kecur air liur kau orang boleh masak dengan cepat dan m…

Konvokesyen UiTM Ke-86 di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC)

Ehem, baru berkesempatan nak update cerita konvokesyen anak buah Fiza hari isnin lepas di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC) UiTM Shah Alam kali ke 86. Tanpa sedar rupanya kejap sangat anak-anak buah dah membesar. Bila datang sini, mulalah nak mengenang kembali kenangan konvokesyen di DATC ni. Mas…

Salad Plate Portmeirion Hadiah Dari Kawan Lama

Sebenarnya dah lama teringin nak beli pinggan portmeirion. Tak dapat beli full set dapat beli seketul-seketul pun jadilah. Berminat dengan corak version botanical garden yang cantik-cantik pada pinggan portmeirion. Agak susah nak beli pinggan mangku portmeirion ni memandangkan tidak di jual di Mal…

Koleksi Pokok Sirih Gading

Selamat pagi! Seharian semalam Fiza tak update sebarang entri. Kepenatan dek melayan kemeriah konvokesyen anak buah di UiTM Shah Alam. Masa itulah nak mengimbas mengenang kembali zaman konvokesyen di tempat yang sama. Semalam pula cuaca sangat panas, memang berkuah ketiak menunggu di luar dewan sa…

Tempahan Sampul Duit Raya Hipster 2017

Sakan masing-masing nak sambut raya. Eh, ramadhan pun belum masuk lagi. Semua tempahan untuk persiapan raya ramai dah ambil awal dan tutup tempahan awal. Masing-masing tak nak terlalu sibuk dengan persiapan raya bulan puasa nanti. Jadi, bolehlah penuhi masa bulan puasa dengan pengisian pahala. Bet…

Resepi Spaghetti Telur Masin

Perasan tak hari-hari ada saja up entri menu makanan sedap-sedap. Saja lah nak bagi kau orang rajin memasak hari cuti. Mana tahu tengah takde idea nak masak apa, boleh jadi bila tengok entri Fiza adalah idea nak masak apa  nanti kan. Bukan saja-saja nak bagi kau orang terliur. Hanya berkongsi menu…

Beli Barang Make Up Murah-Murah

Selama ni asyik beli lipstick je tak sudah-sudah sebab jarang ber make up. Kebetulan tengok eyeshadow, blusher dan mascara yang ada rupanya dah lama expired. Memang tak pakai lah kalau dah expired. Dah bertahun kot tak guna. Mulalah gatal tangan dok survey barang make up. Perancangan Fiza nak beli…