Confessions of a shopaholic by Sophie Kinsella

Novel Diary of a Wimpy Kid the last straw sudah selamat abis dibaca.Dah lame beli tapi baru  abis bace.yelah busy kot,takde mase nak membaca.Asyik mengeluarkan idea je,Kali ni kene topup otak dengan pembacaaan pulak.

Diary of Wimpy Kid,Novel yang santai tentang kehidupan Greg Heffley,seorang budak yang selalu kene buli dengan abg nye Rodrick.Manny,adik Greg yang selalu menjengkelkan Grey dengan sikap manja tu.Dulu mase grey kecik,semua tak boleh..tapi manny semua pun boleh.Hidup dengan family yang penuh rules membuatkan Grey sentiasa mencari idea untuk buat sesuatu yang lebih baik untuk kebaikan dirinya tapi selalunye  memakan diri sendiri.

Di sekolah die bersahabat baik dengan Rowley yang agak childish dan die selalu mempergunakan Rowley untuk kepentingan diri sendiri.Greg jugak meminati seorang gadis bernama Holly tapi sampai ke sudah berbagai plan di buat untuk dapatkan Holly masih tak berjaya.Sampailah ade seorang gadis bernama Trista berpindah ke perumahan Greg..ape terjadi lepas tu?haruslah beli ye..kejam betul Fiza ni but I loves the last paragraph
"And I know it's really corny to finish with a happy ending,but it looks like I'm out of paper anyway,so I guess this THE END"
Sekarang mase untuk 'Confession o a shopaholic' pulak.

Sesuai lah untuk sesape yang shopaholic untuk menguruskan kewangan.Mase untuk topup otak dengan bahan bacaan pulak.Akhirnya dapat jugak novel Sophie Kinsella ni.Hari tu mase pegi BBW ade ternampak..tapi tak beli sebab rase cam tak best je..then ade pulak cakap Novel dari Sophie Kinsella ni best.

So,ade lanjutan BBW kat South City Plaza until 28Nov I guess.Mr A dapat belikan Fiza Novel Sophie ni.Thanks Mr A! Next time buy me more ok ^_________________^.Mr A dah mule buat mini library at home.Die dah abes bace novel twilight tu..pasni Fiza nak bace pulak! Excited tengok twilight breaking dawn malam semalam..takpe,pasni Fiza review walau ade yang dah review...tak kire,mahu jugak review!heee

p/s: Masih lagi keletihan pergi kenduri semalam tak sempat blogwaking...ngantok je rase.Nanti baru update ^_^
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. kak bui pun dh tengok twilight sabtu lepas..terbaeekkkk

    ReplyDelete
  2. alahai sweetnya..
    dah gatai mata tak baca novel seram.hahaha

    ReplyDelete
  3. @MaYa MustWanyCIk must suke bace novel seram ek..kalau novel seram tak berape nak minat la fiza..lagi seram kot

    ReplyDelete
  4. terpengaruh dgn kata2 cik tikah ke fiza? hahaha... best kan buku SK :)

    ReplyDelete
  5. klau x silap novel ni pnah kuar tV versi movie kn, huh...

    ReplyDelete
  6. @Cik tikah
    cepat betul terpengaruh dgn kawan..cik tikah pun same..hahaha..fiza lom start bace lagi..xde mase..kene amek mase bace sikit2 dulu-_-'

    ReplyDelete
  7. I think its about controlling our urge from retail therapy, if not how much money you have, its not enough.

    ReplyDelete
  8. @Nava Krishnan
    thanks for your correction..I haven't read this..just give a assumption..thanks alots ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.