Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Hadiah Untuk Pengantin

Apa hadiah untuk pengantin baru yang terbaik dan sesuai ye? Selalu tertanya tanya nak bagi hadiah apa pada pengantin. Tak ada idea nak fikir hadiah menarik untuk pengantin. Tak tahu apa yang sesuai dan terbaik untuk diberikan kepada pengantin baru.

Hadiah Untuk Pengantin-Photo Canvas

Saya kongsikan beberapa idea hadiah untuk pengantin baru. Boleh juga buat rujukan untuk diri sendiri nanti.
 

Hadiah Barang Elektrik Untuk Pengantin 

  • Rice Cooker
  • Induction cooker
  • Kettle electric
  • Iron
  • Vacuum
  • Blender
  • Toaster
  • Oven
  • Microwave
  • Coffee maker
  • Pressure cooker
  • Air fryer
  • Bread maker
  • Water heater
  • Water dispenser
  • Waffle maker
  • Water filter
  • Juice maker
  • Lampu tidur

Ada bajet lebih boleh hadiahkan pengantin peti ais, mesin basuh, TV dan barang barang elektrik keperluan yang lain.

Hadiah Perkahwinan Menarik Untuk Pengantin

  • Set Pinggan Mangkuk
  • Set Sudu/garfu
  • Dapur Gas
  • Kuali
  • Periuk
  • Lesung batu
  • Set Pisau
  • Frame gambar
  • Jam dinding
  • Frame ayat-ayat Al-Quran *bukan sekadar perhiasan
  • Pasu bunga
  • Album Gambar
  • Set Cadar
  • Toto
  • Album gambar
  • Frame gambar


Hadiah menarik untuk pengantin

  • Pakej honeymoon
  • Duit

Tak ada bajet nak bagi? Boleh belikan hadiah bajet untuk pengantin ikut kemampuan masing-masing. Boleh cari hadiah kahwin Mr DIY, ada bajet lebih sikit boleh cari perhiasan untuk hadiah kahwin di Kaison. Macam macam boleh beli.

Kadang-kadang hadiah untuk pengantin yang unik ni lebih di ingati. Nak bagi beras ke, gula ke atau barang asas rumah pun boleh. Janji semua tu dapat dimanfaatkan selepas kahwin. 

By the way, doa yang baik baik juga satu hadiah untuk pengantin baru. 

Post a Comment

6 Comments

  1. blender atau dapur gas paling sesuai..

    ReplyDelete
  2. Barang Perhiasan Rumah
    1.Frame gambar
    2.Lampu Tidur
    3.Jam
    4.Frame ayat-ayat Al-Quran
    5.Pasu bunga

    maaf kalo aku kaco, kalo sekadar fikir frame ayat2 Al-quran sekadar hiasan baik jangan letak

    ReplyDelete
  3. blender, rice cooker, water filter, coffe maker..juice maker..actually barang2 dapur paling ok kot...

    pengalaman akak sendiri, hadiah kawen kitorang memang sagat2 membantu..semuanya katgori keperluan, Alhamdulillah xde la keluar duit banyak sangat :)

    ReplyDelete
  4. saya nak kahwin nanti sila hadiahlan lamborghini

    ReplyDelete
  5. teringat dolu2 sis ngan kawan2 belikan present set baju baby dengan lesung batu nak mengenakan bakal pengantin hehe.. p/s: jgn buat tau nnt maroh pengantin haa.. :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.