Panduan dan Tips Sebelum Bercuti

Friday, December 27, 2013

Selamat petang.Kejap je dah weekend kan.Rasa macam baru je balik bercuti minggu lepas.Terasa nak bercuti lagi ni.Ke?Ala cuti balik kampung je la kali ni.Cukuplah bercuti sejauh minggu lepas.Ada rezeki dan masa boleh cuti lagi kan.Hujung tahun ni ramai lah menghabiskan cuti tahunan kan.Kalau dah bercuti tu mesti nak pergi tempat yang menarik tapi mengikut budget juga bukan main redah je.

Untuk membantu korang dalam merealisasikan percutian yang menarik dan tinggalkan seribu kenangan terindah tu apakata korang singgah ke blog blogger yang suka travel.Korang boleh explore travelog dorang ni.So korang boleh buat perbandingan tempat mana yang nak dituju dari segi cost,masa dan lokasi mengikut apa yang korang nak

Husein Rider : huseinrider.blogspot.com
ZazaMyMoon : zazaabdullatif.blogspot.com
AINA ZAIRULNIZAM : sirambotmaggi.blogspot.com
husna zahidi : husnazahidi.blogspot.com
Azwar Syuhada : miss-azwarsyuhada.blogspot.com

Hopefully dengan perkongsian rakan blogger yang selalu travel ni sedikit sebanyak kita dapat prepare apa yang patut sebelum kita mulakan perjalanan/percutian kita and of course dengan adanya rujukan travelog macam ni senang juga Fiza atau korang nak refer nanti kan.Jom terjah dan jangan lupa follow mereka ya :)

Notapink : Promote Blog #2 Kategori Travelog

23 comments

  1. hana tak pernah travel tp minat tu sangat mendalam. cuma tu la. tak pernah ada kesempatan. selalu ada je halangan. haha

    ReplyDelete
  2. tringin jgk nk travel backpacking. tapi malangnya asyik bz je. huhu

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana percayakan Husein. Will update many more story about travel soon..

    Tq Azhafizah

    ReplyDelete
  4. bestnyee selalu travel..btw..nak jemput semua join
    PENCARIAN BLOGLIST, ADA HADIAH SPECIAL JUGA ^_^
    http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-bulan-februarimac.html

    ReplyDelete
  5. thanks for the tips!!jemput follow blog saya
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Akak nih dh lme tak jalan2..suami bz je..nsb ler jd isteri askar nih kan..

    ReplyDelete
  7. Alaaa bestnyaaa dapat gi travel huhu

    ReplyDelete
  8. tak pernah travel, tapi niat tu dah ade. hehe

    ReplyDelete
  9. dlm hati ada niat nak travel 1 dunia tapi xtau bila akan tercapai ^_^

    ReplyDelete
  10. cuti da makin dekat ni..nk g travel sesgt!

    ReplyDelete
  11. Thanks for sharing. Mudah la lepas ni nak pilih travel kat mana. :D

    ReplyDelete
  12. iye, adanya blog2 maam tu, memudahkan kita nak travel kan :)

    ReplyDelete
  13. Kalau terjah blog2 ni mesti membuak buak nak pergi bercuti.

    ReplyDelete
  14. lagi 1 nk tambah, blog "kaku travel khairuddin".. beliau memang rajin ravel...

    ni url blog beliau
    http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. I'm already planning my holidays from this weekend.
    Seems like a beautiful resort to spend your weekend holidays, thank you for sharing it with us.
    cheap airport parking
    manchester airport parking deals

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.