Review: Baju Nikah Sihatimerahjambu

Sunday, October 20, 2013

Next month dah start musim orang kahwin kan. Dah save the date siap siap jemputan dalam planner. InsyaAllah kalau takde aral melintang, sampailah di majlis nanti. Thanks kawan kawan yang sudi menjemput. Merasa lagi nasi minyak kan.

Bukan nak cerita pasal kenduri tapi nak cerita pasal baju nikah. Belum sempat nak buat review pasal baju ni. Kot ada yang berkenan jadikan sumber inspirasi untuk design baju  nikah korang pulak kan. Design kain kembang payung belah lapan.






Kedua dua baju ni Fiza tempah pada kawan Fiza a.k.a ex-classmate/ex-dormate merangkap personal tailor Fiza. Dia jugak yang jahitkan baju masa Fiza tunang dulu >>Baju pertunanangan. Jahitan sentiasa kemas,menepati citarasa dan mengikut ukuran. Walaupun kawan tapi jarang jumpe so urusan tempah menempah ni semua by pos je. Alhamdulillah selamat pergi dan balik baju ni. So kalau korang nak tempah jugak, bolehlah contact dia [Juliza Akafera @ KabuCloset]. Harga berpatutan dan sangat puas hati. Trust me!.

Harap harap baju ni muat pakai sampai bila bila..Please maintaince ye Puan Fiza..heee..Alhamdulillah..kejap je dah nak 2 bulan menjadi puan ni. Feeling great!

14 comments

  1. untung kan kak, baju buat sendiri. boleh pakai lagi lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. hooooo... sgt cantik... serius...suka pink n white...

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Tahniah fiza..pejam celik dah dua bulan bergelar puan ^_^

    Cantik dan ringkas ^^

    ReplyDelete
  4. wah!!! cantik overdose!!! moga boleh pakai smpai bila bila :D

    ReplyDelete
  5. seriously cantik design baju ni...
    guna kain apa nak buat baju ni?
    ngah survey2 jenis kain nak buat baju jgk..

    ReplyDelete
  6. cantikknyaaaaaaaaaaaa
    singgah sini http://syiralokman.blogspot.com/
    "Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
    - Saidina Ali bin Abi Talib-

    ReplyDelete
  7. cantiknya akak. bilalah hana dapat rasa pulak kan. haha :P

    ReplyDelete
  8. Cantikk :) biasa tengok org nikah putih semua.. suka bunga kat baju.. nampak lagi elegent.. hehe

    ReplyDelete
  9. Cantikk :) biasa tengok org nikah putih semua.. suka bunga kat baju.. nampak lagi elegent.. hehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.