Magical Althea Turns 4 Birthday Carnival

Saeng il chuk ha ham ni da Althea! Happy Birthday Althea! you're 4 years old now. Wishing you lots of success in the years ahead. Seperti yang dijanjikan, Fiza nak kongsikan tentang Magical Althea Turns 4 Birthday Carnival yang sedang berlansung sekarang ni sehingga bulan August nanti. Nak tahu…

Unboxing Althea Beauty Haul 18.0 | Althea Turns 4

Yeay! Althea box baru yang Fiza nantikan dah selamat sampai. Super duper happy bila nampak parcel pink Althea ni. Fiza order 1 July dan selamat sampai 6 July. Kali ni hanya 5 hari je menunggu parcel dari Korea. Super fast delivery lah. Biasanya seminggu lebih baru sampai. Fiza beli apa lagi ni??? …

Skincare | Chica Y Chico Killing Star Cleanser

Langkah pertama cuci muka dengan menggunakan oil cleanser kalau nak hilangkan segala kotoran pada kulit muka dengan lebih berkesan. Kenapa guna oil cleanser? Kaedahnya umpama kotoran minyak dibuang dengan minyak. Tak faham? Rujuk entri 10 Steps Korean Skincare Routine dan kemudian kau orang akan f…

Wawawax Hair Removal Organic Natural Cold Wax

Dah lama Fiza cari produk hair removal yang mudah nak guna dan paling penting berkesan. Nak cabut memang jenuh lah kan. Bercukur pula akan buatkan kulit radang dan kehitaman. Lagipun tak buang sampai ke akar dan pertumbuhan jadi lagi cepat. Sebelum ni pernah cuba satu produk di drugstore tapi tak …

Homemade Avocado Juice

Di Malaysia buah avocado ni jenis buah premium yang jarang dijumpai di pasaraya. Kalau ada pun mungkin di pasaraya besar-besar je. Buah import dan harganya agak mahal. Avocado juga sangat popular dalam menu diet seharian kerana avocado tidak mengandungi kolestrol atau sodium. Sebiji buah avocado m…

BodyCare | The Body Shop Eu De Toilette-Vanilla

Sejak tahun 2006 memang selesa dengan bau Perfume oil Vanilla The Body Shop. Bertahun juga lah Fiza bertahan dengan bau vanilla tu. Suka sangat sebab bau dia sweet, light dan menenangkan bila bau. That's way lah tak pernah bertukar sampai husband Fiza pun pakai perfume oil yang sama masa zaman…

Unboxing Althea Beauty Haul 17.0 | Sheet Mask, Cleanser & Deo

Okay last box Althea sementara menantikan Althea Box yang baru dan lebih special akan sampai beberapa hari lagi sebab baru lagi shopping 4 hari lepas. So settlekan cerita Unboxing Althea Beauty Haul 17.0,Fiza shopping bulan June lepas. Untung shopping masa festive season sebab boleh dapat box limi…

BodyCare | A'PIEU Deo Armpit Powder

Susah nak cari deodorant yang betul betul kering masa pakai tu. Biasanya jenis cecair agak sticky dan ambil masa nak kering sebelum pakai baju. Paling tak best kalau jenis deodorant yang melekit dan bile berpeluh akan tinggalkan kesan pada baju. Sudahnya bahagian ketiak baju berubah warna dan menin…

Unboxing Althea Beauty Haul 16.0 | Puff, Deo & Tint

Masih lagi entry unboxing Althea Beauty Haul edisi 16.0. Itulah dok peram lama sangat berbulan. Bila baru ada masa dan ada mood nak update, terus jadi entri marathon lah jawabnya. Okay, parcel dari Althea kali ni tak ada box sebabnya Fiza beli barang kecil je dan tak banyak pun. Jadi, Althea guna …

Unboxing Althea Beauty Haul 15.0 | Shopping Althea A'bloom Collection

Althea Beauty Haul 15.0 dah lama peram juga. Tapi box kali ni K-Beauty products yang pernah Fiza beli sebelum ni. Kiranya Fiza beli untuk tambah stok je lah dan sebenarnya tak boleh move on dengan Althea A'bloom Collection yang pernah Fiza review sebelum ni. Sementara limited edition box masih…

Skincare | Boom De Ah Dah Everyday Sheet Mask (Berry)

Sebelum ni Fiza pernah cuba Boom De Ah Dah Everyday Sheet Mask Honey & Aloe Vera. Next haul Fiza beli Boom De Ah Dah Everyday Sheet Mask Berry pula. Beli satu set terus! Kalau Honey untuk nourishing kulit tapi berry ni untuk firming. Aloe vera tu Fiza beli one sheet je tapi tak sempat nak revi…

Skincare | Laneige Time Freeze Face-Fit Roller

Laneige Time Freeze Face-Fit Roller, salah satu skincare tool yang dah lama aim nak beli. Almaklumlah, bila meningkat umur ni mulalah garisan halus mula keluar. Aduhaiii, kedutan macam ni tak boleh bawa bincang. So, Fiza beli Laneige Time Freeze Face-Fit menggunakan points dan tambah sikit balance …
back to top