Eyelash Hem Shawl Murah Mampu Milik

Wednesday, November 22, 2017

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Kalau tak silap Fiza, shawl jenis eyelash jahitan hemming atau lebih dikenali dengan nama eyelash hem shawl mulanya keluaran dUCk scarves. Lepas tu owlbynd pula muncul dan sekarang sebut  je hem shawl, dah ada pelbagai jenama dan jenis di pasaran. Nak beli jenama yang gah, kau kena menabung dulu kalau nak beli sehelai. Apatah lagi berhelai-helai. Melainkan kau orang golongan bangsawan yang boleh beli apa saja.


Tak dinafikan jenama mahal memang setaraf dengan kualitinya. Kena tengok poket masing-masing lah ye. Bagi yang bukan sejenis yang ada-ada, haruslah memilih produk yang mampu milik daripada memilih jenama. Kalau dulu nak pakai hem shawl ni kena beli yang mahal. Tapi sekarang tak susah dah nak cari hem shawl. Berlambak peniaga jual di media sosial terutamanya instagram. Cari lah guna hashtag. Gerenti jumpa!

Dah jumpa, pandai-pandai lah survey harga sendiri. Kalau Fiza memang suka bandingkan harga sebelum membeli. Kemudian tengok jenis kain, saiz dan sebagainya. Biasanya kalau shawl Fiza suka pakai jenis heavy chiffon dan panjang 2m. Senang nak menggayakan shawl untuk apa jenis fesyen. Tapi rasanya fesyen yang sama je Fiza aplikasi kan pun. Sebab mungkin lilitan lain tak sesuai. Ada orang pakai shawl macam serabai pun nampak cantik. Sendiri pakai? Kelihatan macam makcik-makcik je.

Setelah survey, Fiza berkenan dengan eyelash hem shawl dari satu instagram ni. Harga masih mampu milik dan termurah antara instagram yang lain. Warna pun cantik-cantik sesuai dengan citarasa Fiza. Kau orang boleh dapatkan di instagram @b_comelscarf. Rambang mata nak memilih warna tu terutamanya warna pastel yang memang ramai suka. Kalau lambat beli memang tak dapatlah.


Fiza beli warna Chamoisee dan cidet blue. Saja cuba warna pastel. Asyik beli warna gelap je kan! Kali ni eyelash hem shawl beli warna pastel je. Harga RM35 sehelai sebab Fiza beli yang ada batu swarovski. Kalau plain RM32 dan ada banyak lagi jenis eyelash hem shawl. kau orang boleh terjah instagram b_comelscarf tu ye.



Kain dia memang jenis flowy dan lembut. Sesuai untuk di gayakan dengan apa juga jenis lilitan shawl yang kau orang suka. Fiza pakai macam biasa je! Gaya-gaya lain tak berapa selesa nak pakai. Kena pentingkan keselesaan dulu daripada gaya. Kalau tak selesa, rasa serabut je seharian. Eyelash hem shawl ni ada juga yang murah lebih kurang RM2+.00 sehelai tapi kena beli borong pula. Sudahnya Fiza pilih shawl yang mahal sikit sebab nak beli sikit je pun.

With Love, Sihatimerahjambu

12 comments

  1. those two are my favorite color.

    hi feel free to join us here

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/birthday-giveaway-november.html

    ReplyDelete
  2. ena mmg pminat shawl..then cerewet nk beli on9.sbb tkut kualiti xsama dgn nilai harga. penah beli mahal tp bile pakai kain panas..pakai sekali je..pastu simpan je.. but nak try terjah this one..tq info.

    Jemput join GA :)
    https://tinynasweet.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih puas hati beli offline sebenarnya kan.
      okay, nanti fiza terjah link tu ye. Terima kasih invite

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.