Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Sarapan Pagi Yang Mudah dan Berkhasiat


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Selamat pagi sabtu! Kemana kau orang semua hari sabtu ni. Masih sibuk agaknya hujung minggu dengan jemputan kahwin sana-sini. Untunglah dapat makan nasi minyak setiap minggu. Tapi kadang-kadang ada juga kenduri nasi putih biasa kan. Bagus ada pilihan macam tu. Bukan semua orang makan nasi minyak. Yang berdiet macam Fiza amalkan makan nasi segenggam sahaja ye. 

Kemain berpesan pada orang. Diri sendiri kadang-kadang terlepas segenggam lebih dalam pinggan. Hehe... Tapi jangan sesekali skip sarapan pagi sebab kalau lapar teruk nanti ada potensi nak makan banyak tengahari nanti. Jadi, jangan skip sarapan walaupun sekadar air kosong dan roti sekeping.

Kalau kau orang takde masa nak sediakan sarapan pagi, apakata gunakan kaedah yang paling cepat dengan sediakan stok sarapan paling mudah dan berkhasiat. Sama ada oat ataupun nestum. Tinggal masukkan air panas, kacau dan sedia untuk dihidang. Sangat mudah dan cepat. Kenyang pun kenyang.

Sedia maklum kita tahu yang oat sangat bagus untuk sarapan. Oat dapat membantu memberikan rasa kenyang yang lebih lama disebabkan oat mempunyai kadar serat yang tinggi. Dalam masa yang sama dapat menurunkan kadar kolestrol dalam badan jika di amil pada kadar yang disarankan. Yang terbaru keluaran nestle adalah Omega Plus Milk With Oat. Rasa susu dengan oat memang sedap. Kurang manis semestinya.




Dibuat daripada pisang sebenar bukan perisa tiruan. Rasanya pisang tu memang terasa dan sedap! Katanya Nestum Banana ni limited edition. Jadi, kalau nak rasa kau orang kena beli cepat sebelum kehabisan stok di Lazada sebab Fiza tengok banyak juga barang yang dah sold out gara-gara jualan murah sebelum ni. Masing-masing shopping sakan nampaknya.
Nutritious bananas are power-packed with potassium 
A touch of luscious caramel that make it irresistibly invigarating!
Complete with wholesome fibre from wheat, corn and rice!

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
2 Comments
Share :

2 comments:

  1. lama nya ju da xminum nestum, produk nestle mmg best, ju mbesar dgn produk nestle ni tp smenjak da besar gedebak ni lama xminum da =D

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor