Cubaan Memasak Udang Galah Masak Butter

Udang Galah hasil tangkapan abah semalam hari ni selamat di masak butter. Cubaan memasak Udang Galah masak butter menjadi dengan citarasa sendiri. Macam macam rasa ada. Ada rasa pedas cili api, rasa kari, rasa black pepper dan rasa lemak butter. Sedap! Makan sendiri memanglah sedap.Cuba orang lain …

Shopping Di IKEA

Seperti yang dirancang, lepas husband habis seminar terus gerak ke IKEA, Damansara. Punyalah lama plan nak pergi baru ni dapat pergi. Ye lah bukan dekat pun dari rumah. Alang  alang dah ke KL ni memang terus nak pergi IKEA. Lagipun nak shopping untuk projek deco deco rumah katanya. Kenapalah IKEA t…

Big Hero 6

Setelah sekian lama tak tengok wayang, so warm up dengan cerita Big Hero 6. Warm up lah sangat kan. Kiranya entry backdated la ni sebab tengok hari ahad yang lepas dengan anak buah kat Mid Valley sementara menunggu husband habis seminar kat Universiti Malaya(UM). So layanlah movie menghabiskan mas…

Sarapan Ringkas dengan Hash Browns dan Kacang Panggang

Bila dah tak cukup masa nak sediakan sarapan pagi, boleh sediakan sarapan ringkas dengan hash browns dan kacang panggang. Hash brown boleh goreng dan kacang panggang hanya perlu panaskan tambahkan air sedikit. Kalau tak nak guna minyak boleh bakar hash brown dalam oven je. Mudah je kan. Sesambil pa…

Kebaikan Kandungan di Dalam Produk Harum Malam

Kebaikan Kandungan di Dalam Produk Harum Malam tidak dapat di nafikan lagi dan ianya telah terbukti berkesan. Rata rata pengguna bersetuju tentang keberkesanan dan juga kehebatan produk Harum Malam termasuklah diri sendiri yang pernah merasainya.
Ini pek lama masa Fiza mula mula consume.
Kebiasanny…

Ubat Gout, Migrain dan Resdung Paling Mujarab

Ubat Gout, Migrain dan Resdung Paling Mujarab. Gout merupakan penyakit yang semakin menular dalam kalangan penduduk Asia terutamanya di Malaysia, Singapura dan Brunei. Punca utama penyakit ini adalah banyak dipengaruhi oleh cara pemakanan kita. Ramai di antara kita yang gemar mengambil makanan yang…

Rahsia Emas

Bila harga emas turun ramai yang berebut rebut membeli emas. Apa Rahsia Emas ni? Bukan wanita je yang suka dengan emas ni kaum lelaki pun sama malah lebih banyak. Apa yang dibuat dengan emas ni? Dah tentulah mereka membuat pelaburan emas yang merupakan pelaburan yang bukan sahaja menguntunglah mal…

Strategi Kahwin dan Kaya

Pada yang belum berkahwin mesti nak tahu Strategi Kahwin yang terbaik dan Kaya selepas perkahwinan. Semua orang akan berkahwin dan perkahwinan itu merupakan satu perkara yang amat penting bagi anda yang beragama Islam sehingga jika ada sesiapa yang tidak mahu berkahwin maka Rasulullah mengatakan i…

Cara Daftar Perniagaan di Pejabat SSM

Cara Daftar Perniagaan di Pejabat SSM lebih mudah Fiza rasa dari cara daftar SSM secara online. Pada mulanya Fiza daftar cara online tapi ada masalah error pada website dan berjaya buat separuh jalan. So cara lain terus pergi ke pejabat SSM. Memandangkan ramai bertanya macamana nak daftar, so terus…

Cara Daftar SSM Secara Online

Cara Daftar SSM Secara Online. Bagi sesiapa yang menjalankan apa jenis perniagaan pun walaupun hanya sekadar agent kena daftar SSM juga. Kalau tiada masa nak ke pejabat SSM boleh daftar SSM secara online.

Bayaran Pendaftaran
1. Jika ingin mendaftar dengan nama syarikat/perkongsian
Contoh : Azhafizah…

Tutorial Popup New Tab

Tutorial Buat Popup New Tab atau "Open Link in Popup Window opens as a new tab" mudah je nak buat. Fungsi dia adalah bila kita klik sebarang link di blog, link tersebut akan dibuka dalam tab baru tanpa menutup page yang sedang dibuka. Kalau suka letak boleh cuba tutorial ni.

1. Log in blo…

Kisah Paku Dan Dinding

Pernah dengar tentang "Kisah Paku dan Dinding"? Kalau belum pernah dengar lagi boleh baca dulu kisah paku dan dinding ni. Cerita yang bagus untuk mengubah seseorang menjadi yang lebih baik akan datang.


Al kisah bermula ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kema…

Cara Hilangkan Kesan Hangus Di Kuali/Periuk

Cara Hilangkan Kesan Hangus Di Kuali/Periuk dengan mudah menggunakan bahan bahan yang mudah juga. Kesan hangus ni selalu jadi bila kita nak panaskan lauk yang sikit atau kuali terlebih panas sampai air kering dengan meninggalkan kesan hangus tu. Atau anda semua yang memang sengaja nak hanguskan kua…