Pendaftaran Perniagaan di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia)

Monday, November 10, 2014

Akhirnya settle jugak urusan pendaftaran perniagaan di SSM (Suruhanjaya Syarikat  Malaysia) hari jumaat lepas. Sebelum ni Fiza ada buat online tapi stuck di tengah² proses pendaftaran, lepas tu stop. Bila log in balik dah keluar error pulak. Mungkin ramai yang tengah daftar secara online lah kot.

So ambil keputusan pergi ke pejabat SSM je la. Rupanya takdelah susah mana nak register secara offline di pejabat SSM ni cuma perlu bawak salinan IC dan duit je la. Isi borang, bayar dan tunggu sijil siap tak sampai 1 jam pun.

Fiza register untuk design graphic dan juga penjualan barangan secara online. Lebih memudahkan untuk perniagaan dan perkhidmatan Fiza sendiri. Masih dalam proses mempersiapkan system untuk memudahkan perniaagan akan datang. InshaAllah..

Didaftarkan atas nama AZHAFIZAH NETWORK (NS0137498-P)


pendaftaran-perniagaan-di-ssm

Semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah SWT...aminnn

Bagi yang belum mendaftar perniagaan secara online tu, bolehlah register cepat cepat ye. Tahun depan GST akan dilancarkan, segala tempahan graphic design juga akan dinaikkan harga tak lama lagi..gitu :)

Agak agak ada orang nak tempah lagi tak? hihi

15 comments

  1. Alhamdulillah tahniah. mudah dah lps ni. :)

    ReplyDelete
  2. Uik...jgn charge GST eh...perlu ke pendaftaran ni...akak check kat kawan akak x wajib just yg ada nama syarikat sendiri dan biz yg agak besar...ermmm...keliru... 

    ReplyDelete
  3. Wahhh... tahniah... moga sentiasa maju and dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  4. waa. bestnya . dftar perniagaan secara online.

    ReplyDelete
  5. assalam.... canggihnya blog!..... bw membalas kunjungan...!!!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...dh bdftr..moga lepas ni rezeki mkin btmbh..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... Bila dftar lebih kukuh dan org lbih pcya...

    ReplyDelete
  8. Moga dipermudahkan semuanya. Moga makin maju Kak Fiza ;)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.