Resepi Jejari Roti Bersalut Coklat dan Nestum

Sunday, May 11, 2014

Assalamualaikum/Salam Sejahtera


Resepi Jejari Roti Bersalut Coklat dan Nestum  | Tak tahu nak bagi nama apa sebenarnya. Memandangkan bentuk panjang macam jejari tu, kira okaylah kan. Satu lagi menu kudapan yang tersangatlah mudah. Makan satu mesti nak makan lagi. Jom try buat.

Bahan-bahan
1. Roti ( Tak kisah roti jenis apa pun)
2. Coklat bar ( Tak kisah coklat brand apa pun)
3. Nestum Orginal flava


Cara-cara
1. Potong roti seperti jejari. Kemudian bakar seketika dalam oven


2. Panaskan/cairkan coklat bar dalam oven atau gunakan kaedah double boil.
3. Setelah roti siap di bakar, celupkan roti ke dalam coklat dan kemudian salutkan dengan nestum. Ok siap!




Mudah sangat nak buat kan? Mempelbagai menu yang berasaskan roti berserta coklat dan nestum . Rasa coklat yang sedap dan rangup sebab roti di bakar dan di salut nestum. Budak budak confirmlah suka. Kena buat lebih lah kalau ada anak or anak buah tu.


With Love, Sihatimerahjambu

24 comments

  1. oh~! terliur!
    nak minta izin bookmark ya. nanti nak cuba....(lap ayaq lioq)

    ReplyDelete
  2. mudah jugak kan buat nie..boleh la try

    ReplyDelete
  3. wahhh ni lau dok depan tv sebakul pon gerenti abis

    ReplyDelete
  4. wa! kak fiza ni rajin betul buat resipi simple mcm ni..suka3!

    ReplyDelete
  5. terima kasih untuk resipi ni! nak cuba lepas ni

    ReplyDelete
  6. wahh ! sodapp neh.. nak try, simplee jekk.. mekasih yee :)

    ReplyDelete
  7. wah! kreatif ! sedappppp ni.. nak jugak! hehehe.. btw salam knal :)

    ReplyDelete
  8. Auwmm... Sedapnya.. Boleh cuba resipi nii nanti Raya nii.. hehe ;)

    ReplyDelete
  9. mudah dan simple.. nampak menyelerakan.. boleh dicuba :)

    ReplyDelete
  10. Sedapnyerrr nanti boleh la Kak Lya cuba untuk anak2

    ReplyDelete
  11. sedapnyeeee..nampak senang je wat ni..tp coklat bar plak xde..wat time raye pun ok sgttt ni..tq fiza share resepi kt cni ;))

    ReplyDelete
  12. simple..dan sedap tgk pn dah tahu..lg2 guna coklat cadbury haihh..sedapnye ^_^ fiza..

    ReplyDelete
  13. simple tp nampak sedap..must try it..

    ReplyDelete
  14. sedapnyeee confom nk try nanti... tp lepas salut ngan nestum kemudian biarkan atau dia akan kering sendiri

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. wow! nampak sedap. resepi pun simple amat! tq for sharing

    ReplyDelete
  17. ya ALLAH, baru nampak entri nihh, adoiiii, nak buat laaa..bole nguyah2 hujung mingguuu...
    raya pun leh buat ni, jadi menu.. first timeee,,, perghhh, mantoppp !
    tp xde oven, nk msuk dlm peti ais jelaa, sedap gakkan rsenye....... hihih...sis, share lg menu...ohsemm

    ReplyDelete
  18. yeah! haritu ada nampak resipi ni kat facebook, nampak pulak akak buat, hhehe
    insyaallah nk try masa nk dekat raya nanti ^_^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.