Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon

Saturday, May 17, 2014

Selamat berhujung minggu! Aktiviti santai hujung minggu ni tanpa stress, Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon korang. Bosan² boleh try ni padahal boleh tahu dengan mudah je kan. Dah nama aktiviti santai, so try je la suka suka kan.


Caranya :
1) Lihat angka terakhir nombor telefon anda , 
2) Darab dengan 2 
3) Ditambah dengan 5 
4) Darab 50 
5) Ditambah 1764 
6) Ditolak pula dengan tahun lahir anda 

Sekarang kita akan dapat 3 digit hasil daripada pengiraan itu. Digit pertama ialah nombor terakhir nombor telefon korang dan digit ke 2&3 ialah umur korang . Cuba dan buktikan lah sendiri ye dengan menggunakan ilmum matematik ni :) Enjoy!



14 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.