Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon

Selamat berhujung minggu! Aktiviti santai hujung minggu ni tanpa stress, Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon korang. Bosan² boleh try ni padahal boleh tahu dengan mudah je kan. Dah nama aktiviti santai, so try je la suka suka kan.


Caranya :
1) Lihat angka terakhir nombor telefon anda , 
2) Darab dengan 2 
3) Ditambah dengan 5 
4) Darab 50 
5) Ditambah 1764 
6) Ditolak pula dengan tahun lahir anda 

Sekarang kita akan dapat 3 digit hasil daripada pengiraan itu. Digit pertama ialah nombor terakhir nombor telefon korang dan digit ke 2&3 ialah umur korang . Cuba dan buktikan lah sendiri ye dengan menggunakan ilmum matematik ni :) Enjoy!


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Tak dapat pun kak, solehah dpt 34. Tapi umur solehah bru 24.

    ReplyDelete
  2. Owh.. Pnh terbaca gak... Ada betulnga formula ni..

    ReplyDelete
  3. hehe..mula2 pelik sbb dpt 2 digit jer..tpi mmg la..sbb no tepon timm last dia 0..MMG MNJADI! hehe..

    ReplyDelete
  4. x menjadi..tersasar jauh..hihi
    apa pun permainan yg menarik..rata2 kata ianya betul..pandai org cipta formula ni kan

    ReplyDelete
  5. huhu..
    dah try ni lama dulu, betul apa yang dikiranya...
    tapi mcm ada trick jer....
    huhu

    ReplyDelete
  6. dah cubaaa. betul.... tp saya rasa mesti ade trick ni. heheh (:

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.