Hadiah Untuk Pengantin

Kalau dapat penthouse sebiji untuk hadiah kawen memang masyuk la kan.Seronok sampai nak lompat ke syiling..hehe..Jutawan mane lah yang bermurah hati nak bagi kite kan..ahh jangan berangan tak sudah.Tapi kalau ade yang sudi  bagi ape salahnyer kan..

Esok pagi Fiza akan berangkat ke penang pergi kenduri kawen ex-housemate.waa..agak lame tak ke penang,last dulu mase abes diploma kat UiTM penang.Kenangan tu dok sane 3tahun..mesti dah banyak berubah kan..tak sabar lak nak kesane..

Musim kenduri kawen ni mesti agak pening-pening nak pikir nak beli hadiah ape kan..Semalam Fiza and the geng ade discuss nak beli hadiah ape..banyak gak lah dalam list..Then,hadiah pun dah beli.Alang-alang dah pikir pasal hadiah,meh sini Fiza nak share sikit.Mane tahu kot boleh membantu bagi idea kat korang yang nak pegi kenduri kawen esok.

Firstly barang dapurlah paling penting kan..
Barang dapur
1. Set Pinggan Mangkuk.
2. Set Sudu/garfu
3. Blender
4. Toaster
5. Dapur Gas
6. Water dispenser
7. Oven
8. Kuali
9. Rice Cooker/Periuk
10. Lesung batu
11. Set Pisau

Barang Perhiasan Rumah
1. Frame gambar
2. Lampu Tidur
3. Jam
4. Frame ayat-ayat Al-Quran*bukan sekadar perhiasan
5. Pasu bunga
6. Album Gambar

Barang keperluan harian
1.Iron
2.vacuum

Keperluan lain
1.Set cadar
2.Toto
3. Album gambar

Kalau terlebih budget bolehlah hadiahkan voucher honeymoon 3H 2M..hehe..untunglah kan kalau dapat. Okay,tu je kot yang Fiza rase macam sesuai je untuk buat hadiah..mungkin korang ade cadangan lagi bagus ke. Boleh komen kat bawah ni ye..

Harap-harap sok laratlah Fiza nak berjalan jauh.Kalau dah berjalan tak hengat saket kan..bile dah balek rumah terus saket..Bile dah berjalan jugak mesti kurang rehat.Bile dah kurang rehat,bertambahlah saket..selagi terdaya..bersabarlah =_=

p/s: Doakan Fiza selamat pergi dan pulang. Fiza cuti tau 2hari tak tengok keje..>.<.BTW 2 vector dah siap..nanti Fiza auto publish je ye..
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. tiap kali azie dgr kwn nak kawen. teringt waktu dia perangai budak2. tup2 kawen dah. haha

    p/s : baru tahu rupe penthouse cmne. wah! hebat!

    ReplyDelete
  2. betol2..pening nak bagi hadiah kawen untuk member kawen kan..hehe

    ReplyDelete
  3. @♛ Azie Azra ♛
    kalau orang lain kawen terasa cepat je kan..jodoh kite akan samai jugak zie..sabar je la..err..penthouse ni sangat cantik kan..fiza suke!

    ReplyDelete
  4. @Cik Azizah
    pening nak pikir nak bagi ape jijah..rase semua macam dah pernah bagi je kecuali yang luxury tu..tak termampu den

    ReplyDelete
  5. blender atau dapur gas paling sesuai..

    ReplyDelete
  6. hehe hadiah cm biasa la balik2 tu lah..
    bagi botol susu je kikiki :D

    get well soon ye :)

    ReplyDelete
  7. Barang Perhiasan Rumah
    1.Frame gambar
    2.Lampu Tidur
    3.Jam
    4.Frame ayat-ayat Al-Quran
    5.Pasu bunga

    maaf kalo aku kaco, kalo sekadar fikir frame ayat2 Al-quran sekadar hiasan baik jangan letak

    ReplyDelete
  8. @sis92
    botol susu tu adiah untuk baby born nanti pulak sis

    ReplyDelete
  9. @rebellion
    don't think negative..i'll update later..bukan sekadar perhiasan..^_^
    tq anyway for remind

    ReplyDelete
  10. Yes ada geng. Hahaha. Mesti best kalau ada yg sudi belikan penthouse. Haha.

    ReplyDelete
  11. blender, rice cooker, water filter, coffe maker..juice maker..actually barang2 dapur paling ok kot...

    pengalaman akak sendiri, hadiah kawen kitorang memang sagat2 membantu..semuanya katgori keperluan, Alhamdulillah xde la keluar duit banyak sangat :)

    ReplyDelete
  12. saya nak kahwin nanti sila hadiahlan lamborghini

    ReplyDelete
  13. @Fyfy Liew c:
    geng ape fy?geng bas skolah ke?:p
    hehhee..sure la sonok dapat penthouse tuuu..seyes tak kuar rumah da

    ReplyDelete
  14. @Yana Houry
    bestlah kalau camtu kan..tak banyak nak beli nanti dah memudahkan kerja..almaklumlah banyak nak kene pakai lepas kawen..memang sangat membantu kan..

    ReplyDelete
  15. teringat dolu2 sis ngan kawan2 belikan present set baju baby dengan lesung batu nak mengenakan bakal pengantin hehe.. p/s: jgn buat tau nnt maroh pengantin haa.. :)

    ReplyDelete
  16. @nurdani
    amboiiiiiii..lamborghini tuuu..mane nak dapat?bak meh wang..fiza tlg belikan :p

    ReplyDelete
  17. @Deena Yasmin
    lesung batu takleh ye kak?macam best je bg lesung kat pengantin..susah kot nak cari..

    ReplyDelete
  18. penthouse nih..takut kalau time hujan ribut.huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.