Review | Swanicoco Show The Velvet Lipstick (Juliet Red) Limited Edition. Warna Yang Wow!

Tuesday, September 25, 2018

SWANICOCO2018 the hottest brand in korea dan juga merupakan Syarikat No.1 Produk Semulajadi di Korea. Sejak berjinak-jinak dengan produk K-beauty ni barulah Fiza kenal beberapa jenama produk kecantikan yang popular di Korea. Kebetulan diberi peluang mencuba Swanicoco Show The Velvet Lipstick (Juliet Red) Limited Edition ni, lagilah bertambah suka dengan koleksi produk Korea.


Mesti kau orang belum pernah dengar atau tak pernah dengar lansung jenama Swanicoco ni. Pada yang dah kenal dengan jenama Swanicoco, kau orang mesti tak sabar nak mencuba keluaran Lipstick Juliet Red ni. Pada yang belum kenal Swanicoco, Fiza ceritalah sikit ye. Tak kenal maka tak cinta.

SWANICOCO

word “Swanicoco” means that we pursue the elegance of a “swan” (feminine), and “coco” means “coconut” (as we offer botanical natural cosmetics) as well as “cuteness” in French. Our brand identity shows that we are a company that works hard to create natural cosmetics not only for women, but also for men, that is, for everyone.

Swanicoco menjalankan perniagaan dengan mencipta fermented soaps secara semulajadi dengan memilih herba-herba ubatan terbaik yang dipilih, merebus dan menapai bahan-bahan tersebut. Menapai tu maksudnya macam peram. Sehingga kini, Swanicoco merupakan Syarikat Kosmetik Semulajadi terbaik di Korea Selatan. Selain menggunakan bahan semulajadi yang terbaik, mereka juga menjalankan research dengan teknologi bio untuk setiap produk bagi memastikan produk Swanicoco selamat digunakan.

Fuhh, lega dengar bila sesuatu produk tu selamat digunakan. Iya lah kan, baru-baru ni banyak sangat dengar cerita tentang produk timbang kilo yang membahayakan. Jadi, bolehlah kau orang letak jenama Swanicoco dalam list koleksi produk kecantikan kau orang untuk dicuba nanti. Untuk pengetahuan semua, Swanicoco telah bekerjasama dengan Syarikat 50Gram Sdn Bhd di Malaysia dan 50Gram is the first to sell in Malaysia and Nationwide delivery!  


50GRAM

50Gram is the first online florist shop that offers complementary video messages on behalf of sender.
50Gram Florist mission is to delivery fresh flower bouquets to your loved ones, whether for men or for women, on every flower gifting occasions available such as Valentine’s day, Birthday, Mother’s Day, Christmas, Anniversaries, Graduation and other amazing surprises

Jadi, alang-alang buat surprise delivery flowers bouquet tu bolehlah tambah hadiah sikit berikan Swanicoco Show The Velvet Lipstick pada orang yang tersayang nanti. Perempuan lah of course! Sebenarnya Fiza excited sangat nak mencuba Swanicoco Juliet Red Lipstick ni sebab Fiza agak lama tak ada koleksi lipstick jenis stick dan tak membeli lipstick jenis warna terang ni. Macam bagai pucuk dicita ulam mendatang lah.

PENDAPAT TENTANG SWANICOCO SHOW THE VELVET LIPSTICK

PACKAGING/ATTRACTIVE COLOUR

Fiza akui packaging/container lipstick swanicoco yang bertemakan warna juliet red ni memang sangat menarik dengan packaging warna hitam. Vivid colour yang sangat menarik sesuai untuk semua jenis warna kulit si pemakai. Juliet red ni nampak sangat sesuai dan lebih menyerlah di pakai untuk acara tertentu. Lagi-lagi kalau dinner dengan si dia. Kelihatan sexy dan remember "Red Never Goes Wrong!" Cewahh...

BAU

Fiza tak tahu samada satu habit atau tak. Kalau beli sesuatu beauty product atau makeup stuff, mesti bau dulu sebelum mencuba. Kau orang sama juga ke macam tu? Heh, rasanya kita serupa! Well, pertama sekali buka penutup lipstick ni terus bau. Dah bau terus tersuka dengan bau rose yang sangat best. Jarang sekali ada lipstick jenis stick ada wangi-wangi ni. Ataupun Fiza yang dah ketinggalan zaman ambil tahu tentang lipstick ni.

TEKSTUR



Tekstur yang sangat lembut, ringan dan memudahkan sapuan lipstik pada bibir. Oleskan dengan nipis sudah memadai menghasilkan warna merah yang sangat wow! Apatah lagi kalau oleskan sedikit tebal. Tapi jenis Fiza agak rimas pakai tebal-tebal. Cukup sekadar warnanya nampak bersesuaian dengan kulit. Plus, Fiza suka dengan matte finish + satin glossy sikit yang ada pada Swanicoco Show The Velvet Lipstick ni.

TAHAN LAMA

Rugilah kalau beli lipstick tahan sekejap je kan. Swanicoco Show The Velvet Lipstick jenis lipstick yang tahan agak lama. Kalau selepas makan dan kau orang lap bibir pun masih ada tinggalkan bekas warna pada bibir. Walaupun tak seperti asalnya tapi at least bukan terus hilang ye. Bila dah hilang warna sikit tu, kau orang akan nampak macam korean style lipstick gitu. 

MUDAH DIBERSIHKAN

Sejenis lipstick yang sangat mudah dibersihkan samada menggunakan tisu basah, kain basah dan makeup remover. Kalau kau orang guna air sahaja memang dia tak kan hilang sebab salah satu kandungannya adalah natural oil yang berfungsi untuk melembapkan lapisan kulit bibir tu.

3 IN 1 LIPSTICK

Well, part ni paling Fiza suka sebab Swanicoco Show The Velvet Lipstick boleh di style kan pemakaiannya dengan 2 cara dan boleh juga dijadikan blusher. Trend zaman sekarang gunakan lipstick sebagai blusher dengan cara dap-dap pada bahagian cheekbones. Sangat menyerlah dan jimat belanja tak perlu beli blusher. 

Cara 1 : Pakai macam biasa Full Lips dan agak thick!

Cara 2 : Pakai ala korean style lipstick. Hanya oleskan pada bahagian tengah bibir.

Cara 3 : Oleskan lipstick sikit  dan Gunakan jari dap-dap pada bahagian tulang pipi untuk dijadikan blusher

WHY YOU SHOULD HAVE A SWANICOCO SHOW THE VELVET LIPSTICK (JULIET RED)

1. Limited Edition : 2018 the hottest brand in korea. Only a limited amount of quantity will be sold by Swanicoco and once it's sold out, they won't restock again! 
2. Natural Product : Contains natural moisturizing ingredients. Safe for pregnant women too.
3. Attractive Color : Sesuai untuk semua jenis warna kulit pemakai.
4. Safe To Use : Contains fermented extracts instead of purified water and are free of chemical ingredients, improving the skin while covering it well.
5. Great Quality : Swanicoco’s collection of various basic makeup products boasts of great coverage, long-lasting effects, and UV protection.

HOW TO PURCHASE

The price is RM88.85 and Swanicoco lipstick is not available for online purchase just through a regular link, but if you are interested to buy this, do check it out via this link >> https://goo.gl/hZFNkC and you need to sign up first. No worries, you will get a link to purchase the product along with a discount code 10%, 25% and so on. Another thing, you'll get a chance to win a free lipstick or complimentary stay in villa somewhere at Pahang.

Selain Lipstick, Fiza dapat juga skincare sample set dimana mengandungi beberapa produk iaitu MGF Pure Ample, UV shield perfect sunblock cream dan AC Control skin toner & emulsion.


MGF PURE AMPLE


PRODUCT DETAILS
• Contains Silk Amino Acids and Galactomyces Ferment Filtrate to improve skin firmness & hydrate skin
• FGF promotes healing and tissue regeneration & EGF promotes epidermal cell renewal 
• Improves skin texture while strengthening skin's natural barrier
• Penetrates deep into skin to promote cell growth and obtain optimum hydration within

HOW TO USE
After using toner, tear off the aluminum cap and put conical cap on the vial. Spread evenly to entire face. Follow with moisturizer.
* (Store in a cool area or keep in the cosmetic fridge) 

INGREDIENTS
Silk Amino Acids, Galactomyces Ferment Filtrate, rh-Oligopeptide-1 ,rh-Polypeptide-11, Tocopherol, Allantoin, Carbomer, Arginine, Olibanum, Rosa Damascena Flower Oil 

UV SHIELD PREFECT SUNBLOCK CREAM


PRODUCT DETAILS
• A high protection facial sunscreen that enriched with Camellia Sinensis(Green Tea) Leaf Water
• Blended with Herbal & Botanical Extract to help soothe & moisturize skin
• Contains Niacinamide & Adeosine to improve skin tone and reduce fine lines & wrinkles
• Shields skin against harmful UVA+UVB with SPF50+/PA+++
• Suitable for daily use & under makeup and provides intense moisture
• Perfect for all skin types including sensitive skin


HOW TO USE
Apply after basic skincare & before outdoor activities. Reapply whenever necessary. 

  • For wrinkle and whitening and blocking the UV
  • For all types of skin
  • Green tea extracts/ niacinamide / adenosine
  • Freely use as it is not turbid. / Less stimulant to the skin as it contains the organic green tea extracts 

AC CONTROL SKIN TONER AND EMULSION



PRODUCT DETAILS
Tea tree leaf water and various herb extracts (jojoba seed, artemisia annua, calendula, and comfrey leaf) in the AC Control Care Skintoner help to soothe irritation and protect skin from harmful environmental factors. This Swanicoco toner also contains hydrolized algin, a submarine plant, which is chock full of mineral and fatty acids that gently exfoliates for smoother skin. Ceramide, another key ingredient, infuses the skin with long-lasting moisture that strengthens the skin’s elasticity. Living up to its name, this skintoner helps control easily irritated, sensitive skin and effectively controls sebum—it’s particularly recommended for teenagers or young adults with blemished, oily, and acne-prone skin.

Recommended for those who
  • Have sensitive oily skin
  • Have excess sebum
  • Want to maintain moisture and oil skin balance
  • Suffering from problematic skin (zits)
  • Frequently exposed to external stresses such as pollution
  • Want refreshing skin care
  • Teen skincare 

HOW TO USE
After cleansing, pump a moderate amount into the palm of your hands and gently apply evenly over your face. Pat gently to promote full absorption.

Sekiranya kau orang ada masalah kulit tu, boleh juga cuba set skincare daripada Swanicoco yang mengandungi bahan semulajadi yang bagus untuk merawat kulit secara semulajadi, sihat dan cantik. Yang penting, semua produk semulajadi daripada Swanicoco selamat untuk digunakan.

www.50gram.com.my | www.swanicoco.com
#50gram  #50gramxSwanicoco  #butterflymsia  #SwanicocoMalaysia 

8 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.