Laman Sosial Ummaland

Thursday, August 07, 2014

Laman Sosial Ummaland adalah alternatif facebook untuk umat Islam. Rasanya ramai antara blogger dah mula buat account Ummaland ni. Kelebihan Ummaland adalah ia lebih menjurus kepada Islamik antara salah satu objektif laman sosial tersebut adalah untuk mengurangkan masa terbuang dengan memaparkan isi kandungan agama yang lebih mendatangkan faedah.

Fiza pun baru je create account. Baru je nak explore ape yang patut. Nampak sama macam facebook je tapi agak berbeza. Lebih banyak menu untuk di kaji. Kalau korang dah ada account bolehlah add friends Nanti ye. Itupun kalau sudi.

Create account Ummaland
Account Ummaland Azhafizah : http://www.ummaland.com/Azhafizah-Md-Nor/

Laman Sosial Ummaland


Notapink : Salah satu usaha memboikot barangan dan perkhidmatan yang menyokong zionis. Boleh jugak di akses melalui applikasi android dan iphone.

32 comments

  1. wahh ade eh mcm fb.. boleh la nk create akaun dulu nie.. hihi.. nt anis add akak.. :)

    ReplyDelete
  2. Saya dah pernah buka laman tu tapi belum lagi nak daftar...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...dah ada yer...bole la create akaun...nanti saya add fiza yer...^_^

    ReplyDelete
  4. Salam. Hee nampak menarik dengan pilihan ini.

    ReplyDelete
  5. Thanks for the info. Macam best jer nih.

    ReplyDelete
  6. dulu ada 1 laman sosial, warna hijau macam ni jugak..tapi tak ingat apa namanya..mmg islamic macam ni..jap2 lagi nak buat akaun jugak lah, nanti kita add :-)

    ReplyDelete
  7. dah try sign up semalam.. sampai harini problem tak boleh nak answer question (yang bawah skali)
    bila baca review ramai kata tak boleh nak sign up.. rupanya ada prob.. diorang tengah upgrade..
    yang dah boleh sign up tu nasib2 je kot..
    nanti akak dah sign up akak add Fiza k :)

    ReplyDelete
  8. salam. ooo..baru tau pasal ni..inysAllah nanti sy sign-up

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum fiza, wahh comelnya. nak create juga la satu akaun. ehhehe thanks inform ~~~

    ReplyDelete
  10. wah nampak mcm fb walaupun x 100%..tp memg terbaikla..ok akak nk daftar skang..thanks fiza..

    ReplyDelete
  11. belum berkesempatan lagi nak daftar ... line slow sangat...

    ReplyDelete
  12. insyallah ada kelapangan nnt lya sign up..tunggu :)

    ReplyDelete
  13. dah alang2 singggha lya menabung sekali

    ReplyDelete
  14. Ada gak ternampak pasal ummaland ni....x explore abih lg...

    ReplyDelete
  15. Terbaik..dah add dah kawan ler kiter hehehe

    ReplyDelete
  16. nak signup jgk la..fb pun xlame lg nk tutup dh..

    ReplyDelete
  17. Mcm best tapi tak luas lagi penggunaannya...

    ReplyDelete
  18. pernah dengar dalam minggu lepas, ada kawan yang dah join.. tapi, ros belum explore lagi...

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum,akak sy dh cuba buka,tapi tak dapat daftar,kenapa yer ? saya cuba daftar melalui yahoo,fb pun tak dapat. kalau akak ada cara untuk buka akaun tu,tolong bagi tahu.

    ReplyDelete
  20. fiza dah de? shida xbt lg..nk pi bt acc dlu lah :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.