Solemnization Azhafizah & Mohd Aidil | August 23, Segamat Johor

Thursday, August 29, 2013

Morning! As promised before, Fiza nak update entry solemnization last week. Seperti yang dirancang, pernikahan pukul 3 bertempat di Masjid Kampung Fiza. Mixed feelings bile dah siap semua..waaa..Nak jadi isteri orang dah ni tiba tiba macam tak  bersedia pulak dan rasa macam tak percaya je. Pretend to be cool padahal nervous kemain lagi.

Sebelum tu, nak promote baju nikah kejap. Ini baju nikah dari KabuCloset. Colour Off White! Nampak putih suci murni gitu kan. Sebenarnya sebelum ni dah beli kain untuk solemnization warna pink tapi disebabkan kakak ipar kata better warna putih..So better Fiza pilih putih je la. Fiza bukan beli siap ye kawan kawan, tempah pada my personal tailor yang buat baju tunang, baju raya lepas juga yang merangkap ex-dormate Fiza. 

Alhamdulillah selamat sampai dan menepati apa yang Fiza nak..So terhasillah baju nikah berbungakan bunga comel comel ni. Ditambah manik dan beralaskan lace lebih dari baju tunang haritu. Jimat! Ok fine,mini garden pokok bunga mak nampak cantik!


Bila dah pakai baju dan siap siap ni perasan jadi lain..mixed feelings!

Sign apa yang patut.tak sabar pulak :p

Sedih time ni..huwaaa..abah sedia melepaskan anak bongsu dia ni..T___T.Lepas ni lepas satu tanggungjawab abah dan Fiza pulak akan menerima tanggungjawab besar.


Mesti bakal pengantin ni nervous gile kan.

Alhamdulillah..Dengan sekali lafaz dengan mas kahwin RM22.50 (Rate Mas Kahwin Johor),Fiza sah menjadi isteri Mohd Aidil Bin Kamaruzzaman setelah 6 tahun bercinta,6 bulan bertunang. Sebak=__='




Masa ni dah mula terasa tanggungjawab seorang isteri.

Alhamdulillah perjalanan majlis pernikahan Fiza dan husband berjalan dengan baik dengan berserderhana. Moga ikatan ini kekal hingga akhir hayat dan berbahagia setia ke hujung nyawa.Aminnn


Info Solemnization : 23 August 2013 | Segamat, Johor

Photographer : Azzam Azhar-https://www.facebook.com/azmazhr
Since official photographer datang lambat sebab sesat nasib baik ada anak buah Fiza ni back up shoot some moments. Kalau tak,takde la gambar nikah.Nasib baik jugak  OP sempat datang sebelum nikah.

MUA : Gincu Merah Bridal
Fiza ambil MUA yang sama masa bertunang tu.Dah serasi ngan MUA ni.So senang.

Baju Nikah Pengantin Lelaki & Perempuan : Kabu Closet
Tadi dah cakap pasal baju Nikah Fiza kan.Baju husband pun kawan Fiza jahitkan jugak.Ada style sikit part bahu tu.Still warna off white sama kain dengan Fiza baru sepadan.

Mas kahwin: RM22.50
Patutlah ramai cari bakal isteri orang johor sebab paling murah..kann..eh,takdelah..tu jodoh kalau dah dapat orang johor

Wang Hantaran : Biarlah rahsia :)

Upah Tok imam/Kadi :RM180
Upah saksi : RM20/person

Hand Bouquet : De' Fairy Tales Florist & Gift House
Bantal nikah : Sponsored by Gincu Merah Bridal
Veil : Sponsored by Gincu Merah Bridal
Pelamin : Gincu Merah Bridal

Okay,stay tuned for next entry>>Reception 

Notapink : Terima kasih kepada semua yang bertungkus lumus memudahkan urusan majlis pernikahan kami.

26 comments

  1. siyes cntik bju tu dear..

    bju husband fiza pun cun..

    ReplyDelete
  2. cantek baju nikah fiza..
    Tahniah & selamat pengantin baru fiza & suami

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH KAKFIZA .. WAHHH . MMG TGAH MENCARI TUKANG JAHIT BJU NI .. LEH LA TEMAH KAT DIE . MEKASIH TAU :)

    ReplyDelete
  4. tahniah sis..moga berkekalan hingga hujung nyawa...cantik sis...

    ReplyDelete
  5. memang cantik la baju Fiza..tahniah ye..akak belum ucap tahniah lagi nih..:)

    ReplyDelete
  6. Tahniah & welcome to the club!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Tahniah fiza. Nampak simple tapi cantek sgt!! boleh lah jd inspirasi untuk majlis kite plak nt.. =) semoga bahagia hingga syurga dan dikurniakan ank2 yg soleh solehah..

    ReplyDelete
  8. tahniah adik akak!
    sama cantik sama padan gitu.. moga berkekalan hingga ke hujung nyawa!

    ReplyDelete
  9. gambar last tu macam iras sharifah amani pon ade. uhuhu. pape pon tahniah dear. semoga menjadi isteri solehah. amin :)

    ReplyDelete
  10. omg so cantik & manis <3 simple dan tak over youu, loikes!

    tahniah merpati dua sejoli. moga bahagia till jannah itu milik kalian :)

    ReplyDelete
  11. waa happy wedding day, semoga barakah sampai akhir hayat :)

    ReplyDelete
  12. selamat pengantin baru ^_^
    kita dh jdi pengntin lame la cmni.sobsob..

    semoga bahagia slalu :)

    ReplyDelete
  13. Fiza yg sweet... Comey baju ada bunge pink tecik tecik... Omeyangat...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum awak. comelnya awak masa nikah ni.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.