Julai Dah Datang

Wednesday, July 01, 2020

Haluuuu..lama nau tuan blog tak update blog ye. Cerita mana satu nak dimulakan dulu ni? Sejak balik kampung, sepi terus tanpa update lansung. Tahu tahu update blog dah masuk bulan Julai dah. Julai datang lagi! Eh eh dah macam tora datang lagi.

Julai in english is July. Julai da 31 Hari dan merupakan bulan ketujuh. Haa..jangan ada yang tak tahu pula. Sejak PKP bulan Mac haritu dah ramai yang mula lupa tarikh, hari dan masa. Malam ke siang semua tak ambil peduli dah. Kau orang macam tu tak?

Sumpah sibuk dalam masa tak update blog. Ke sana ke mari setllekan urusan satu persatu. Letih dia jangan cakaplah. Walaupun jadi co driver je tak drive tapi dia punya penat tak boleh bawa bincang. Penat dia sampai tak lalu makan makan. Lepas solat isya' terus tidur.

Kalau tidak, nak dapat tidur malam yang berkualiti tu memang payah benar. Lagi-lagi sejak PKP lansung tak kisah tidur malam tak cukup. Ada hikmahnya sibuk dan penat tu kan. At least dapatlah waktu tidur yang normal dalam normal baharu ni.


Doubt your doubts before you doubt yourself.
Life is too short to spend it at war with youself.

Okay, julai dah datang! Nak plan apa ye untuk bulan Julai ni? Tak de plan apa lagi tapi tak sabar nak tunggu bulan August sebab wedding anniversary. Bulan Julai ni berharap ekonomi kembali stabil. Oh ya, 31 Julai raya haji. Harap-harap dapat balik kampung beraya. Tebus balik tak dapat balik beraya hari raya puasa haritu kan.

Dah ke sana kemari, duit keluar bak air mengalir. Bulan ni kena kerja kuat lagi lah nak menabung kembali di kala ekonomi masih belum stabil sepenuhnya lagi. Usaha sekali mampu dan semoga rezeki berpanjangan. 

Aaminn... jom aminkan sama-sama semoga semua orang dilimpahkan rezeki yang berkat dan berpanjangan.


The first to apologise is the breavest.
The first to forgive is the strongest.
The first to fogert is the happinest.
People will normally be criticized
by someone who is doing less,
not by who is doing more.
By the way, harini budak-budak tadika dah mula kembali bersekolah. Semalam jumlah pertambahan kes paling sikit. 2 kes baharu je kalau tak silap. Harap-harap lepas ni tak ada lah pertambahan kes yang banyak bila dah mula sessi persekolahan  nanti. Risau tu masih ada. Apapun amalkan SOP yang telah ditetapkan.

Stay safe everyone!


26 comments

  1. Ya, Julai datang lagi. Selamat datang Julai

    ReplyDelete
  2. sebab hari ni budak start sekolah, kami duk risau takut jem. alhamdulillah jalan tak jem. dah bulan july. kejap je rasa

    ReplyDelete
  3. tak berasa dah pertengahan tahun.. semoga dipermudahkn segala urusan..

    Jemput join giveaway ejulz k. Tamat pada 15 JUL 2020.

    Giveaway by ejulz & mamapie

    ReplyDelete
  4. Memang waktu PKPP ini sibuk je sana ke sini. Masa bulan PKP dan bulan puasa jadi kelawar sekarang sudah normal.
    Amin. Semoga semua dimurahkan rezeki yang berkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaminnn...
      Alhamdulillah kehidupan kembali normal dah.

      Delete
  5. masa cuti PKP haritu mmg lost bab2 tarikh, hari, semua. mujur juga since start kerja awal may haritu dapat catch up balik hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan..sekarang dah masuk landasan semula baru lah update sikit :)

      Delete
  6. Sukanya quotes dalam jurnal tu... Ada rezeki nak grab satu la tahun depan. ^^

    ReplyDelete
  7. maknanya dah separuh perjalanan kita pada 2020 ini

    ReplyDelete
  8. Welcome July hiks!

    15 Julai semua anak-anak dah bermula bersekolah arrgh!!! start dah dunia rushing sana sini situ untuk ibu-ibu bekerja.

    ReplyDelete
  9. Cepat je kan masa berlalu... hari berganti hari, bulan berganti bulan... tau-tau, dah masuk 2021...

    ReplyDelete
  10. harap bulan julai ni baik-baik je hendaknya kan :)

    ReplyDelete
  11. Slmt dtg july..bln bersalin anak kdua..doakan sha dipermudahkan bsalin ya

    ReplyDelete
  12. kejap je masa berlalu. rs mcm aritu br sambut thn baru

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.