Dashboard Blogger Berwajah Baru

Friday, October 18, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Try the new blogger! Baru perasan ada notifikasi background warna oren sebelah bawah kiri tu minta di tekan. Lepas tekan, tadaaa...menjelmalah dashboard blogger berwajah baru. Macam menarik macam tak! Rasa macam lebih selesa dengan yang lama sebab tak makan banyak space. Mata boleh tertumpu pada bahagian kecil tu ni. Bila dah lebar luas macam ni rasa macam janggal pula.

Bahagian posts tak berubah, masih lagi macam yang sebelum ni. Untuk stats ditukar menjadi lebih besar dan menggunakan ruang yang lebih banyak. Lebih kurang macam google analytics lah rupanya kot. Kena rajin² buka dashboard kalau nak cepat serasi dengan features baru ni. Mula-mula memang susah sikit nak adapt dengan keadaan baru. Lama-lama okaylah nanti kan.


Suka jugalah dengan features baru ni. Mungkin pertukaran wajah baru lebih baik. Janji boleh update blog macam biasa sudahlah kan. Masih boleh diterima. Bahagian comments pula siap keluar icon avatar lagi. Memang semuanya makan ruang lah macam tu. Tak ada dah senarai ke bawah macam tu. Apa pendapat kau orang tentang features baru ni. Okay tak? Nak tak nak kena lah serasikan. Betul tak?

With Love, Sihatimerahjambu

34 comments

  1. ammi pun tengah adjust to new features ni. tp as usual benda baru mmg lambat sikit nak panas enjinnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-samalah kita membiasakan diri dengan features baru ni ammi

      Delete
  2. Replies
    1. back to classic dulu.. kalau xboleh tukar terpaksalah kita sama-sama hadap. :)

      Delete
  3. Saya jadi penasaran juga, pas ngecek ternyata masih yang lama.
    Setelah direfresh baru muncul dengan tampilan baru..
    Emg lebih bagus yah

    ReplyDelete
  4. Ok jugak...senang untuk HP la..kat PC belum cek

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat hp belum check lagi. kalau okay, no problem lah kan :)

      Delete
  5. Tak explore lagi sbb x nampak button dashboard baru ni

    ReplyDelete
  6. taak tahu kat dahsboard aku msih yang lama pula jadi penasaran kapan ya berubah

    ReplyDelete
  7. Lebih kemas dan senang tgok dashboard baru ni...paling best bahagian comment tu..besar je button delete tu? broken link profile blogger boleh delete senang sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..bahagian komen tu makan ruang betul dengan avatar sekali siap.

      Delete
  8. tu la, rasa macam yang lama dulu lagi best kan...komen paling tak suka sebab jenuh nak scroll ke bawah tengok komen mana belum reply lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, dok cari button mana entah. Kena explore more benda baru ni

      Delete
  9. perubahan ini bagi memastikan blogspot mampu bersaing dengan wordpress..

    yang best...lebih kemas dan selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh wordpress belum sempat expllore lagi. noob lagi dengan wordpress tu

      Delete
  10. Nampak kemas jea dashboard yang baru nie.. anyway, TAHNIAH diucapkan kerana awak menjadi Top Commentator dalam jurnal saya..

    https://www.shikinrazali.com/2019/10/top-commentator-bulan-oktober-2019.html

    ReplyDelete
  11. saya lagi suka yang lama. Tapi biasalah, setiap perubahan mesti ada sebabnya. Lama-lama biasalah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, yang lama macam mudah nak tgk. Tapi takpe, ambil masa untuk dengan sesuatu yang baru :)

      Delete
  12. Kena godek2 lagi yg baru ni.. belum familiar sgt :)

    ReplyDelete
  13. akak dah try last week. Tapi tak sepenuhnya lagi semua baru kannn :) mmg mula2 janggal.. lepas ni InshaAllah ok kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah nampak macam tak banyak yang berubah..dah back to classic semula. janggal pulak yg baru ni

      Delete
  14. Dashboard baru ni lebih mesra pada akak..akak dah bertukar....

    ReplyDelete
  15. dah try..macam best..nmpk kemas..utk k.fiezz la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah kak fiezz kalau kemas. sedap mata memandang kan

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.