Baru Dapat Rasa Aiskrim Matcha Family Mart

Wednesday, October 02, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Dulu-dulu Family Mart ni popular sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Sejak Oden popular semua dok pakat serbu Family Mart. Yang jauh nak merasa tu memang tak dapat lah kan. Tapi sekarang Family Mart dah buka di merata Negeri. Dekat Negeri Sembilan dah ada 4 cawangan dari hasil cariaan google. Bila Family Mart dah buka dekat Negeri Sembilan ni memang excited nak cuba Oden yang terlajak laris tu.

Baru buka, faham-faham lah sesak dia macamana. Bila lalu depan Family Mart tu tak pernah tak ramai. Kalau tempat baru buka dan sentiasa sesak dengan orang ramai, Fiza akan pilih masa yang tak ramai orang macam pergi weekdays dan bukan waktu lunch. Masa ni mungkin tak seramai waktu lunch hour, orang balik kerja atau weekend.

Untuk nak dijadikan cerita, hari khamis minggu lepas barulah Fiza pergi waktu pagi nak ke tengahari macam tu. Waktu tu memang tak ramai orang. Bolehlah tengok-tengok dalam Family Mart ada apa sebab tak pernah jejak Family Mart pun sebelum ni. Kesian kan? Dulu jauh dan tak segigih nak ke Kuala Lumpur nak masuk Family Mart semata-mata. 

Malas nak explore habis sebab niat dihati nak beli Oden je dan nak cepat balik. Tapi kena tunggu 40 minit sebab Oden belum siap lagi katanya. Stok habis. Almaklumlah cepat sangat habisnya pun. Aduhaiii, kempunan lagi nampaknya. Mujurlah tak mengidam ke apa. Heii, kalau pregnant ni boleh mendatangkan marah dan kekecewaan berganda ni.

http://www.azhafizah.com/

Tak nak kecewa tak dapat Oden, beli lah Onigiri dan aiskrim matcha sebab Fiza peminat aiskrim matcha or anything green tea. Jadi, kurang sikitlah rasa kecewa tu kan. Wahai hati silalah bersabar ye. Pujuk hati sendiri dan ada rezeki dapatlah merasa nanti. Pernah je rasa Oden lain cuma saja nak rasa Oden Family Mart yang orang kata sedap sangat tu.

Eh, ni cerita Oden ke cerita aiskrim matcha ni? Bila dah teringin tu nak cakap benda tu je lah kan. Okay, aiskrim matcha ni kalau Jepun style memang tiptop lah rasa dia macam kit kat green tea jepun tu. Fiza suka rasa green tea dia yang pahit tak pahit sangat tu. Memang terasa green tea. Aiskrim pun jenis texture yang likat dan padat.

Aiskrim pun banyak diletakkan dalam kon sampai bawah tu. Ambil masa juga nak menghabiskan ais krim ni. Kira harga seiring dengan kualiti kuantiti lah. Harga aiskrim matcha RM2.90. Husband Fiza beli aiskrim dark chocolate RM3.90. Aiskrim kalau makan waktu panas memang nikmat menyejukkan tekak. Tapi sekarang musim hujan memang taklah nak terasa makan aiskrim tu. Sejuk benar!

With Love, Sihatimerahjambu

14 comments

  1. Tengok gambar pun nikmat walaupun tengah malam ni haa.. Haha

    ReplyDelete
  2. Betul tu. Masa mula2 FM bukak kat Nilai ni, pukul 2 pagi pun ramai orang hahaha

    ReplyDelete
  3. Febret kita ni..hihihi..lagi satu mediterranean sea salt sofuto..tapi da habis musim dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii tak sempat nak cuba sbb FM pun baru bukak kat sini. tak ada rezeki nampaknya nak merasa

      Delete
  4. aah kan sekarang hampir semua negeri ada family mart nih, tp akak ni tak pernah pun sampai lagi family mart nih hehehe... lagi melampau, hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak melampau kak. tempat ramai orang memang kadang malas nak terjah.hihi

      Delete
  5. Sedapkannn matcha punya flavour? Fav nii hehe

    ReplyDelete
  6. Tak tau Melaka Ada Family Mart ke tidak

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.