Micro Pins Korea Yang Super Tajam Tak Rosakkan Kain Tudung

Saturday, November 10, 2018

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Hai hijabista sekalian. Biasa kau orang pakai tudung guna pin tudung jenis macamana ye? Jarum peniti salah satu yang patut ada untuk pemakai shawl. Tak da jarum peniti memang susah nak menggayakan shawl. Tapi ada sesetengah hijabista memang suka pakai shawl jenis loose tanpa menggunakan sebarang pin.

Fiza jenis suka pakai jarum peniti tapi kadang tu rasa macam tak sesuai pakai jarum peniti sebab kadang-kadang kepala jarum tu selalu tertembus pada kain dan terus spoil fesyen tudung tu. Elok elok tudung menjadi terus dah gaya senget benget. Biasalah kalau tudung tak jadi memang boleh buat kemurungan sepanjang hari gitu. Tapi zaman sekarang tudung senget pun boleh jadi fesyen terkini tau!

Paling tak suka pakai pin yang tak tajam dan boleh merosakkan kain tudung. Tak pasal je tudung boleh tercarik kain gara-gara pin tudung yang tak tajam. Pernah jadi tak pada kau orang? Kalau pernah, jom bertukar pada micro pins Korea yang super tajam pin dia dan tak merosakkan kain tudung lansung selama Fiza menggunakannya.


Fiza baru je tahu tentang kewujudan micro pins Korea ni sebab terperasan masa tengah dok scroll instagram. Sponsored post kot kalau tak silap. Bila dah ternampak tu of courselah terjah terus instagram tu. Belek punya belek memang berkenan sangat dah dengan micro pins tu.
  • Colourful : Yes, bila ada colourful macam ni boleh pakai pin ikut warna tudung. 
  • Design eye drop pada kepala pin tu membuatkan pin ini sangat unik pada Fiza.
  • Hujung pin yang super tajam dan sangat friendly dengan pelbagai jenis kain tanpa rosakkan kain tudung.
  • Sejenis pin tudung stainless steel (tak berkarat).
Tapi satu je kekurangan dia, iaitu kurang panjang cuma 3cm. Kalau 4cm should be okay and perfect sangat micro pins. Anyway, dah dapat micro pins comel ni pun dah puas hati sangat. Bye bye jarum peniti. Kau orang boleh dapatkan micro pins ni di Spotlight Store atau beli online kat instagram @tatie78jat ada banyak harga dan kuantiti.

With Love, Sihatimerahjambu

8 comments

  1. Haiii, kita bukan hijabista, kita pakai bawal je , hahahaha
    dh lama tak guna pin mcm ni....
    tapi berkenan jugak tengok pin tu.
    comelll bentuk eye drop tu.

    ReplyDelete
  2. wahh menarik nih..mmg spoil sangat kalo shawl tu rosak sebab kene pin x tajam or jarum peniti tu plak tembus sampai ke anak tudung sebab kepala dia kecikk.. pastu susah plak nak cabut balik...blh la usha2 pin ni nnt..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..masalah juga kekadang tu. Boleh cuba yang ni pulak tengok camne

      Delete
  3. Selalu terjadi pada Mrs. A ni dapat pin tumpul huhuuu...
    Macam tertarik jugak nak try micro pin korea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hangin je kalau dapat pin tumpul. Habis rosak kain tudung tu kan

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.