Carbonated Scoria Bubble Mask Pack :

Seperti yang dijanjikan, Fiza akan review satu persatu Althea Beauty Haul yang baru Fiza unboxing baru-baru ni. Fiza akan review produk yang menarik untuk dikongsikan dengan kau orang semua yang suka dengan Korea Beauty Produk terutamanya daripada Althea. Kalau kau orang sejenis yang suka pakai ma…

Safety Pins Serbaguna

Zaman mak mak kita dulu memang biasa guna safety pins atau biasa dikenali dengan pin lampin bayi ni untuk pin ikatan/balutan lampin baby. Sejak adanya pampers, susah nak jumpa safety pins. Safety pins ni ada banyak jenis. Yang untuk baby tu biasanya bahagian kepala dia jenis plastik, besar dan ber…

Unboxing Althea Beauty Haul

안녕(annyeong)! Asal nak update entry Althea je haruslah ada 안녕(annyeong). Orang kata ambil feel Korea gitu. Macam biasalah bila parcel Althea sampai memang excited terlebih nak kongsikan dengan kau orang semua. Kali ni Althea Beauty Haul Fiza guna Althea Angels rewards points dan Fiza topup sikit s…

Bila Bulan September Banyak Cuti

Rasanya semalam lagi dah ramai berdesup check in sana sini. Almaklumlah dah start cuti long weekend. Silap-silap extend sampai minggu depan cutinya! Eh, mesti ada antara kau orang yang cuti sampai minggu depan kan, sampai Cuti Hari Malaysia. Tak best lah kejap cuti kejap kerja, baik terus ambil cu…

Mama Sutra Selesaikan Masalah Wanita Dengan Berkesan

Keputihan, haid tidak teratur, vagina berbau, bau badan dan macam-macam lagi masalah wanita yang sering menghantui hidup seorang wanita. Antara permasalahan yang Fiza sebutkan pasti ada salah satu masalah yang pernah kita alami terutamanya keputihan. Keputihan memang satu masalah yang sering berla…

Celebrate Wedding Anniversary di Zara Sofea Cafe Segamat

23 August 2018, Genap 5 tahun usia perkahwinan. Alhamdulillah...syukur! Kata orang fasa pertama 5 tahun sudah berlalu. Memang sangat mencabar! Lagi-lagi awal-awal kahwin memang banyak dugaannya. Selepas beberapa tahun berkahwin dan masih tak punyai anak, lagilah mencabar dugaannya. Hanya yang pern…

Akhirnya Dapat Juga VASELINE Lip Therapy Rosy

Satu masa dulu pernah viral vaseline rose dan ramai yang jual online masa tu. Kemudian keluar pula cerita ada vaseline rose yang fake dijual secara online. Masa awal-awal keluar edisi rose ni memang target nak beli. Tercari-cari juga di physical drugstore memang tak terjumpa pula. Check drugstore …

Workspace Sihatimerahjambu Bertukar Tema Putih

Dari dulu mengidam nak dekorasi rumah bertemakan scandinavian tapi tak kesampaian. Tak boleh nak buat scandinavian sebab kekurangkan cahaya masuk dalam rumah sebab beberapa ruang dah ditutup jadi menggelapkan ruang dalam rumah. Bila cahaya kurang, maka tak dapatlah nak memenuhi konsep scandinavian…

Kaki Travel? Rugi Tak Jengah Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018

Travel, satu perkara yang disukai oleh semua orang. Walaupun travel ni agak penat tetapi pengalaman dan berada di sesuatu tempat itu sangat berharga yang tidak boleh dinilai dengan wang. Setakat ini belum pernah lagi jumpa orang yang tak suka travel sana sini. Travel boleh dikatakan salah satu tera…

Blog Sihatimerahjambu Kembali Merah Jambu

Aduh, dilema seorang blogger bila nampak template blog yang lebih cantik dan dah terbekenan di hati. Mesti tiba-tiba rasa macam nak tukar template baru je kan. Apatah lagi kalau template tu dah pakai lama. Sure ada rasa nak tukar rupa blog sekarang juga. Siapa macam tu? Kita geng! Susah kot nak set…
back to top