Ayam Haseyo Domino's Buy 1 Free 1

Makan luar? Jarang sekali nak makan di luar kecuali lah kalau keluar dalam masa yang lama. Kadang tu kalau balik lambat pun sanggup masak lauk simple janji kenyang. Ada kalanya ada juga mood tak rajin masak ataupun dah jemu nak masak lauk yang sama. Stress juga tau nak fikir menu masak hari-hari. …

Review | Elizavecca Skin Liar Primer

Hi beauty! Sejak jadi Althea Angels ni banyak juga kenal dan tahu tentang beauty product yang wajib ada untuk hasil makeup yang terbaik. Sebelum ni Fiza tak pernah kenal dengan primer ni. Main hentam je apply foundation tanpa apply primer terlebih dahulu. No wonder lah sapuan foundation tak berapa…

LED Ring Light Dengan Handphone Holder Dan Cermin

LED ring light macam satu benda penting yang wajib ada untuk seorang blogger lagi-lagi seorang beauty blogger untuk review beauty products. LED ring light memang popular digunakan oleh makeup artist untuk buat tutorial live makeup dan sebagainya. Kebiasaanya ring light ni kita nampak di studio keda…

Jom Cuba Resepi Viral Oden Family Mart

Nampaknya macam ada lagi satu makanan baru tengah viral lalu lalang di wall facebook iaitu ODEN. Siapa yang sudah biasa shopping di Family Mart mesti familiar dengan menu yang diberi nama ODEN ni. Untunglah orang Selangor dan Kuala Lumpur sebab Family Mart ada merata-rata. Negeri lain Family Mart …

Review | Tisu Basah Oatmeal Therapy Cleansing Tissue

Zaman belum terjebak dengan makeup memang tak kenal lansung dengan tisu basah. Dulu anggap tisu basah ni hanya untuk golongan mak - mak yang ada anak kecil je untuk lap bersihkan baby. Tapi selepas terjebak dengan rajin makeup sikit, mulalah tercari-cari tisu basah yang terbaik untuk membersihkan m…

Review | Swanicoco Show The Velvet Lipstick (Juliet Red) Limited Edition. Warna Yang Wow!

SWANICOCO2018 the hottest brand in korea dan juga merupakan Syarikat No.1 Produk Semulajadi di Korea. Sejak berjinak-jinak dengan produk K-beauty ni barulah Fiza kenal beberapa jenama produk kecantikan yang popular di Korea. Kebetulan diberi peluang mencuba Swanicoco Show The Velvet Lipstick (Jul…

Resepi Cempedak Goreng Rangup Dan Tidak Berminyak

Masih musim buah cempedak lagi kah? Sekarang macam tak nampak musim buah apa cuma sekarang tengah musim hujan dan sejuk setiap hari. Musim sejuk ni memang elok sangat dan nikmat sangat kalau dapat minum petang air panas dan sesuatu yang manis. Selain goreng pisang, bubur kacang, kuih muih tradisio…

Carbonated Scoria Bubble Mask Pack :

Seperti yang dijanjikan, Fiza akan review satu persatu Althea Beauty Haul yang baru Fiza unboxing baru-baru ni. Fiza akan review produk yang menarik untuk dikongsikan dengan kau orang semua yang suka dengan Korea Beauty Produk terutamanya daripada Althea. Kalau kau orang sejenis yang suka pakai ma…

Safety Pins Serbaguna

Zaman mak mak kita dulu memang biasa guna safety pins atau biasa dikenali dengan pin lampin bayi ni untuk pin ikatan/balutan lampin baby. Sejak adanya pampers, susah nak jumpa safety pins. Safety pins ni ada banyak jenis. Yang untuk baby tu biasanya bahagian kepala dia jenis plastik, besar dan ber…

Unboxing Althea Beauty Haul

안녕(annyeong)! Asal nak update entry Althea je haruslah ada 안녕(annyeong). Orang kata ambil feel Korea gitu. Macam biasalah bila parcel Althea sampai memang excited terlebih nak kongsikan dengan kau orang semua. Kali ni Althea Beauty Haul Fiza guna Althea Angels rewards points dan Fiza topup sikit s…

Bila Bulan September Banyak Cuti

Rasanya semalam lagi dah ramai berdesup check in sana sini. Almaklumlah dah start cuti long weekend. Silap-silap extend sampai minggu depan cutinya! Eh, mesti ada antara kau orang yang cuti sampai minggu depan kan, sampai Cuti Hari Malaysia. Tak best lah kejap cuti kejap kerja, baik terus ambil cu…

Mama Sutra Selesaikan Masalah Wanita Dengan Berkesan

Keputihan, haid tidak teratur, vagina berbau, bau badan dan macam-macam lagi masalah wanita yang sering menghantui hidup seorang wanita. Antara permasalahan yang Fiza sebutkan pasti ada salah satu masalah yang pernah kita alami terutamanya keputihan. Keputihan memang satu masalah yang sering berla…