Bantuan Sara Hidup 2019 (BSH 2019) Membantu Meringankan Beban Rakyat

Benarkah Bantuan Sara Hidup 2019 (BSH 2019) Membantu Meringankan Beban Rakyat? Masing-masing mempunyai jawapan yang berbeza mengikut keperluan masing-masing. BSH adalah nama baru menggantikan Skim BR1M (Bantuan Rakyat 1 Malaysia) yang telah diperkenalkan sebelum ini. Perbezaan utama pemberian BSH 2…

Review | Sugar Rose Soap Scrub Thepinkdiamond.co

Scrub, salah satu produk penjagaan muka yang wajib ada bagi mereka yang mementingkan penjagaan muka. Kebiasaannya penggunaan scrub tidaklah sekerap penggunaan pencuci muka setiap hari. Berapa kali seminggu perlu gunakan scrub? Soalan cliche yang biasa mengelirukan. Jawapannya, scrub hanya perlu di…

Senarai Hadiah Kahwin Untuk Pengantin

Sekarang dah masuk musim orang kenduri kendara terutamanya kenduri kahwin. Bila kenduri kahwin kawan-kawan mesti nak hadiahkan something special untuk hari bahagia kawan-kawan kan. Kalau trend orang dulu-dulu bagi duit salam kaut je. Eh, tak juga. Zaman sekarang masih ada salam kaut lagi cuma lebi…

Gambar Lebih Cantik dan Cun Dengan Menggunakan Preset Rainbow lightroommurahbohh

Nak gambar cantik tak? Jangan di tanya! Of courselah cepat-cepat jawab nak. Bagi seorang photographer mesti dah arif "macamana nak hasilkan gambar yang cantik?, betul bukan? Tapi bagi yang tak arif pasal gambar mesti ada keinginan nak juga dapatkan gambar cantik. Lagi-lagi yang suka travel at…

Resepi Egg Benedict Super Simple

Bangun pagi benda paling malas nak siapkan adalah menu breakfast. Disebabkan nak menyediakan breakfast ni agak leceh, kadang skip breakfast je. Takpun makan roti ke atau minum air kosong. Janji perut di isi. Tapi disebabkan tekak orang melayu dah terbiasa dengan menu breakfast berat-berat macam me…

Tips for creating more space in your home

With so many properties available for sale, such as Pacific Place Ara Damansara, searching for a house is no longer difficult. However, buying a house is still considered unaffordable for young working adults, especially for those who want to move to a bigger house. Fret not, this article will gui…

BANTU DAN SERTAI MUSLIM VOLUNTEER MALAYSIA (MVM)

Pernah dengar tak tentang Muslim Volunteer Malaysia (MVM)? Atau dalam Bahasa disebut Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia. Pernah dengar atau tidak, Fiza akan kongsikan pada awak semua tentang Pertubuhan Sukarelawan Muslim Volunteer Malaysia ini untuk perkongsian Bersama dan mungkin ada yang mem…

Mini Oval Table Top Two-Sided Swivel Vanity Makeup Mirror With 2x Magnification

Perempuan memang pantang nampak cermin kalau kat luar. Tak kisahlah jenis cermin apa sekalipun. Mesti nak berhenti sekejap. Betulkan tudung lah, betulkan makeup lah, belek-belek muka sikit lah. Sampai ada yang viral tu ha tengah syok makeup hadap cermin kereta tak sedar dalam kereta tu rupanya ada…

Review | Althea Milk Peel Cream Mask

안녕 – annyeong! ALTHEA keluarkan lagi produk ekslusif terbaru iaitu MILK PEEL CREAM MASK. Apa benda lah milk peel cream mask ni? Ada perkataan mask tu sudah tentulah menunjukkan ianya sejenis topeng muka. Tapi topeng muka yang macamana tu ye? Baik, segala persoalan akan terjawab dalam entry ini oka…

Resepi Ayam Panggang Mudah Dan Sedap Masak Cara Fiza

Bab masak ni kalau boleh Fiza suka menu yang mudah dan sedap. Kalau menu leceh-leceh ni buat lagi kurang rajin nak memasak. Lagi-lagi kalau hari-hari nak fikir "nak masak lauk apa?". Selain menu simple, suka juga menu yang tidak menggunakan minyak. Paling sedap kalau masak ayam panggang.…

Althea Petal Velvet Powders Jadikan Makeup Tahan Lama

ALTHEA PETAL VELVET POWDERS, produk pertama keluaran Althea dibawah jenama Althea sendiri. Syabas Althea sebab sekarang dah makin bertambah produk keluaran Althea di bawah jenama Althea sendiri. Well, sebagai Althea Angels memang sangat bertuah dapat peluang mencuba terlebih dahulu produk exclusive…