Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Monday, September 25, 2017

Agak lama rasanya tak sertai segmen daripada mana-mana blogger sejak akhir-akhir ni. Bukan sombong tak nak join tapi masa tu tengah buat kemas kini blog untuk apply google adsense. Bila dah lulus, dah boleh sertai segmen dah. Untuk permulaan ni, Fiza sertai SEGMEN SUAI KENAL BLOGGERS SELURUH MALAYSIA anjuran sofinahlamudin.com. Segmen ini bertujuan untuk kita semua saling mengenali dan bertukar ilmu melalui pembacaan di dalam blog masing-masing. 

segmen-suai-kenal-blogger-seluruh-malaysia

KENALI SIHATIMERAHJAMBU

Sihatimerahjambu adalah nama pena pilihan Fiza disebabkan Fiza suka warna merah jambu! Mula terjebak dalam dunia blog sejak tahun 2009 dengan link blog sihatimerahjambu.blogspot.com dan bertukar domain pada tahun 2011 dengan link azhafizah.com. Lapan tahun lamanya dah bertapak dan masih kekal dalam dunia blog. Dan masih setia dengan blogspot. Masih belum terbuka hati nak bertukar kepada wordpress.
Pada mulanya berblog hanya sekadar untuk berkongsi cerita dan mengisi masa yang ada. Tapi lama-lama berblog itu ada banyak tujuan bukan hanya sekadar menulis dalam blog. Banyak rupanya faedah daripada berblog dan boleh jana pendapatan melalui blog. Kalau mereka kata berblog itu merugikan. Mereka silap!
Masa bujang dan berkerja dulu agak slow berblogging sebab agak sibuk dengan kerja dan balik kerja of course penat sampai takde masa nak hadap blog. Selepas berkahwin, jadi full time blogger terus. Sambil tu usahakan bisnes sendiri di rumah buat freelance graphic design. Benda yang paling Fiza suka buat dan menggunakan bakat yang ada. Itu je lah kot benda basic yang orang boleh kenal Fiza. Apapun paling utama sebab blogging adalah kerana passion dan seronok berblogging. Paling best sebab dapat kenal lebih ramai kawan melalui segmen sebegini. 
Jom kongsikan tentang diri masing-masing dalam segmen ini. Kau orang semua berpeluang untuk memenangi beberapa hadiah yang menarik jika menepati syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Hadiah Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

PERTAMA- KAMERA AKSI

Informasi Kamera Aksi
Liquid Crystal Display (LCD): 2.0LTPS
Lens: 140°A+ HD wide-angle lens, 6G lens
Language Options:
English / French / Spanish / Italian / Portuguese / Chinese Traditional / Chinese Simplified / Japanese / Russian
Resolution of Videos Recorded: 1080P
Video Format: AVI
Compressed Format of Videos: H.264
Storage: Micro SD (not included)
Loop recording: Support
Frequency of Optical Source: 50Hz / 60Hz
USB Interface: USB2.0
Power Source Interface: 5V1000mA
Battery Capacity: 3.7V Li-ion Battery 900mAh 3.33Wh
Power Dissipation: 400mA@4.2V
Recording Time: 1080P/ About 70 minutes
Charging Time: About 3.5 hours
Operating System: Windows XP/VistaorAbove/Win7/Mac os
Dimension: 59.27*41.13*29.28 mm

Pakej Termasuk
1 X Sports DV
1 X Carry Bag
1 X Waterproof Case
2 X Battery
1 X Bicycle Stand
1 X Mount 1
1 X Mount 2
1 X Clip
1 X Helmet Mount
4 X Bandage
1 X USB Cable

HADIAH KEDUA- HEADSET

HADIAH KETIGA-MP3 WITH USB



Untuk menyertai Segmen ini,
With Love,
image

19 comments

  1. Seronoknya boleh jadi full time blogger...saya pon baru sgt lagi dlm blogging...salam perkenalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..ada juga sisi yang tak seronoknya :)
      salam perkenalan

      Delete
  2. menarik jugak segmen ni.. malu nak cerita pasal blog Qekra kat orang, blog biaa2 jer hehe

    ReplyDelete
  3. Hai Fiza.. terima kasih menyertai segmen ni... :) Selamat berkenalan..

    ReplyDelete
  4. Peserta / Bloglist dan sehingga 31 Disember 2018 : http://www.sofinahlamudin.com/p/suai-kenal.html

    ReplyDelete
  5. hi Fiza! sy membalas kunjungan juga..selamat berkenalan!

    ReplyDelete
  6. SEGMEN SUAI KENAL BLOGGERS SELURUH MALAYSIA
    1. Pengumuman ke-4 = http://www.sofinahlamudin.com/2017/11/pengumuman-4-segmen-suai-kenal-bloggers-seluruh-malaysia.html
    2. Selamat berkenalan = http://www.sofinahlamudin.com/p/suai-kenal.html

    ReplyDelete
  7. bestnya full time blogger. kadang2 kita ada banyak je idea dalam kepala tp xtaw camne nak curahkan dlm penulisan

    https://gadistudungbunga.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan dan all the best!

    http://www.elihjapahar.com/2017/11/segmen-suai-kenal-bloggers-seluruh.html

    ReplyDelete

LATEST PHOTOS ON INSTAGRAM

All rights reserved Blog Sihatimerahjambu