Cara Naikkan Followers dan Sale di Instagram

Sunday, January 17, 2016

Sekarang dah jadi trend berniaga secara online. Selain menggunakan facebook, instagram salah satu platform yang mudah untuk mendapatkan sale yang tinggi. Macamana Cara Naikkan Followers dan Sale di Instagram? Kalau dulu trend berniaga di facebook, tapi sekarang trend berniaga di instagram pulak. Kenapa?
Tahukah Anda?
  • Kini, terdapat 400 juta pengguna aktif di Instagram
  • 57% dari pengguna ini akan login setiap hari di Instagram
  • Secara purata, kadar engagement bagi setiap post di Instagram, adalah 57x lebih tinggi dari Facebook.. dan 120x lebih tinggi dari Twitter.

Mengikut statistik data yang dikeluarkan daripada aplikasi Buffer (Buffer adalah salah satu aplikasi khusus untuk social sharing di online. Jadi mereka boleh rekod bilangan share untuk pelanggan servis mereka) pula.
Seramai 2.81% orang akan respon (like, komen, tag) di Instagram berbanding Facebook hanya 0.25% dan Twitter hanya 0.21%.
Ini bermakna, Orang lebih suka like, komen atau tag/share di Instagram 10x ganda berbanding di Facebook & Twitter. Kalau di Facebook  ada 100 fans, boleh dapat 2 respon (like, komen atau share). Kalau di Instagram  ada 100 follower, boleh dapat 15-20 respon. Jadi, cara yang terbaik di saat ini ialah Mula Fikirkan Cara Menjual Yang Betul & Pantas Di Instagram.

Caranya dengan mendapatkan Ebook Instagram Kaboom – “Panduan Tingkatkan Follower & Letupkan Jualan Di Instagram!”


(Ebook ini adalah dalam format file softcopy PDF. Ia BUKAN sebuah buku fizikal. link akan diberikan untuk download melalui email jika membuat pembelian.)

Serba-sedikit info mengenai ebook Instagram Kaboom.
  • Ebook ini dipakejkan khas untuk mereka yang ingin tingkatkan follower yang targeted, aktif & real di Instagram.
  • Ebook panduan ini ditulis oleh saya sendiri bukan saya upah orang lain
  • Ebook ini adalah hasil daripada pengalaman saya sendiri sepanjang menyediakan servis tarik follower di Instagram
  • Isi ebook ini realistik & praktikal. Saya bukanlah jenis rembat isi dekat Google & Youtube untuk dijadikan ebook. Ini ebook premium.
  • Aspek yang dikupas dalam ebook ini meliputi strategi, teknik & cara menjual dengan betul di Instagram sahaja.

Apa yang akan dipelajari dalam ebook ni.

Ebook ini terbahagi kepada 7 bahagian. Berikut adalah perincian setiap bahagian yang diperoehi
Bahagian Pengenalan
Dalam bahagian ini, saya cerita formula asas cara memasarkan produk di Instagram. Apa step-by-step yang anda kena ikut secara ringkas. Sebelum pergi advance, anda kena tahu ilmu asas ini.
Ia umpama gambaran umum, supaya anda nampak dengan jelas: “Oh, ini yang aku kena buat dulu…”. Ia penting agar anda tidak tersipu-sipu selepas baca ebook ini.
Bahagian 2: Apa Itu Instagram?
Pada bahagian ini, saya akan kongsikan serba-ringkas tentang Instagram. Daripada segi fungsi, ciri-ciri & manfaat yang anda boleh lakukan.
Jangan terkejut! Walaupun anda dah guna Instagram sebelum ini, namun masih ada fungsi anda tak tahu. Tunggu & lihat yer….
Bahagian 3: Kenapa Kedai Online Instagram?
Untuk pastikan seseorang membuat keputusan memulakan sesuatu. Mereka perlukan sebab yang kuat untuk bermula…
Atas dasar itu, saya wujudkan satu bahagian khas untuk bantu anda bermula. Saya serius nak bantu anda.
Saya tak mahu anda rugikan duit anda untuk ilmu yang tak diamalkan. Pada bahagian ini, saya ceritakan 4 sebab utama kenapa anda perlu bermula menjual di Instagram..

Bahagian 4: Langkah-langkah Meletupkan Jualan Di Instagram
Saat yang ditunggu telah tiba. Pada bahagian ini, anda akan ditunjukkan secara praktikal.
Apa yang anda perlukan untuk buka kedai IGShop di Instagram? Bagaimana cara-caranya? Apa yang perlu anda skip (langkau) & apa yang perlu diberikan perhatian?
Apa elemen wajib yang mesti ada dalam kedai anda? Ada 6 elemen penting mesti anda lengkapkan sebelum jual apa-apa produk atau servis. Semua akan ditunjukkan.
Bahagian 5: Bina Follower.
Ini adalah bahagian paling bernilai. Ada kedai sahaja tak cukup kalau orang tak tahu kewujudan kedai anda. Anda kena ada follower yang…
Targeted – Memang minat produk atau servis anda.
Aktif – Jenis yang suka like, komen & tag rakan mereka.
Real – Manusia sebenar bukan robot.
Ya, inilah kunci kejayaan besar berniaga di Instagram. Untuk mendapatkan ketiga-tiga ciri follower ini, saya bahagikan kepada tiga:
Kaedah Percuma. (saya akan ajar)
Kaedah Berbayar. (saya akan ajar)
Pantang-larang Instagram.
Saya akan perincikan untuk anda nampak gambarannya…
Bahagian 6: Berinteraksi Dengan Follower Anda.
Bab ini ramai orang fail. Ramai yang saya lihat, bila dah dapat ramai follower. Terus upload gambar produk. Jual, jual & jual.
Itu bukan caranya. Nanti dulu, belum masanya lagi menjual.
Saya akan tunjukkan 9 rahsia & petua untuk berinteraksi secara santai dengan follower. Saya beri contoh bergambar. Semua ada dalam ebook ini!
Saya bocorkan satu aplikasi canggih yang saya guna untuk cipta keunikan dalam gambar anda yang anda post. Tak perlu upah designer…
Ingat! Instagram mengutamakan gambar. Gambar cantik, follower suka. ?
Bahagian 7: Schedule Posting Anda Dengan _________!
Bahagian akhir, saya akan tunjukkan cara nak post secara berjadual mengikut masa terbaik follower anda aktif.
Anda hanya perlu set berapa kali anda nak post dalam sehari. Kemudian, serahkan tugas kepada software untuk tolong postkan pada masa yang terbaik.
Nak tahu cara-caranya? Ada saya kongsikan langkah-langkahnya dalam bahagian ini. Ia akan menjimatkan masa & tenaga seharian anda.
Dengan ilmu ilmu yang diberikan ni, inilah caranya untuk naikkan followers dan sale di instagram. Inilah rahsia berniaga di instagram. Sekarang, semuanya terhidang lengkap di depan mata. Hanya hanya perlu baca, fahamkan dan praktikkan je. Bila dah berusaha, jangan lupa doa.

Untuk  Preview Ebook Percuma dan Pembelian Klik banner bawah ni


3 comments

  1. memang ada instagram tapi kurang skit online instagram...
    banyak jual kat FB je...
    insya Allah boleh try nnt

    ReplyDelete
  2. nak kena study pasal instagram ni...
    xpernah promote barang buz lagi melalui instagram

    ReplyDelete
  3. skrg instagram dah no 1 popular kalau nak meniaga online..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.