Char Kuew Teow

Friday, June 20, 2014

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Menu dinner malam ni Char Kuew Teow je la sebab teringin. Fiza makan sorang je, husband macam biasa makan nasi dan lauk Fiza masak. Kitorang ni jarang makan makanan kat luar tapi tu lah dah teringin nak makan char kuew teow, husband belikan je la dia jamah sikit je.

Ini pun tak terhabis makan, makan sikit je. Lepas tu simpan sambung makan nanti. Char kuew teow ni ade pelbagai size tau..Size S, M dan L. Selalu beli size M je sederhana banyak, udang pun dua tiga ketul je harga pulak RM4.50. Okaylah tu berbaloi untuk sedapkan tekak sendiri. Boleh tahan sedap jugak. Start suka makan char kuew teow masa study diploma kat UiTM Penang dulu. Kat Penang kan memang famous dengan char kuew teow sedap!

Char Kuew Teow

Nanti sambung makan lagi. Pernah tak korang teringin makan pastu makan sikit je..huhu..haishh..ini disebabkan kenyang air sebab banyak minum air..musim panas kan.

With Love, Sihatimerahjambu

35 comments

  1. sedapp tu..hehe..betul tu akak..panas skrg ni..syira pun banyak minum air je.

    ReplyDelete
  2. Yummy..yummy...delicious..

    ReplyDelete
  3. *gulp* adui kak. dah lah tengh lapor2 ni. nmpk my fevret pulk. aah terseksa perut >_<

    ReplyDelete
  4. Terliuq! Ena esok baru dapat merasa char kuew teow sebab ada pasar malam esok. Hehehehe Kat pasar malam je ada jual.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. my favourite..heee sangat sedap...

    ReplyDelete
  7. sedapnya, suka jgak char kuew teow tp skarang susah nk jmpa tmpt yg betulx2 sdapp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp..betul tu.susah nak cari yang betul² original sedap

      Delete
  8. Scroll reading list nampak char kuew teow , gulp !

    ReplyDelete
  9. pehh...sedap2..teringat makan char kuey teow kt sg.dua....yummy..

    ReplyDelete
  10. tidak!! sedapnya! mmg favourite timm ni..xsabaq nak balik semennjung nk mkn char kuey tiaw penang..

    ReplyDelete
  11. Sedapnya Fiza....alahai terus craving plak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini banyak jual kak..senang nak beli kalau teringin..heee

      Delete
  12. baru p makan CKT sungai dua nih....dekat ngan umh tok

    ReplyDelete
  13. CKT yang terpaling sedap pernah akak makan kat jln Peel kat KL.. tapi kedai tu dah tutup.. tak tau bukak kat mana.. sampai harini menjadi tanda tanya.. kemanakah kedai tu.. hahaha
    masa pergi penang last year akak mkn CKT kat gurney drive.. ermm wpun CKT famous kt penang, tapi yg akak mkn tu rasa dia biasa2 je..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.