Review : Baju pertunangan Sihatimerahjambu

Thursday, February 14, 2013

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Dalam hati sentiasa warna merahjambu sebab tu tema merahjambu. Disebabkan ramai yang suka dengan design baju ni dan suka dengan warna tema pertunangan Fiza last week, So Fiza nak review pasal baju pertunangan sihatimerahjambu ni dulu ye. Sebenarnya baju ni sumber inspirasi dari Kak Liyana Zainal dan di realisasikan oleh KabuCloset yang ownernye adalah ex-dormate Fiza masa Sekolah Teknik dulu.

Mula mula memang nak order je pada Kak Liyana tapi disebabkan masa tu tak decide nak warna apa dan dia pun busy dengan banyak tempahan. So Fiza beli kain,pilih kain sendiri sampai puas hati dan hantar tempah pada kawan Fiza tu. Google punya google sampai terberkenan dengan design camni. Plus, sekarang memang tengah hot fesyen fishtail ni kan. Why Not Fiza try juga kan.


Tempahan online je. Kain yang dibeli di pos je ke johor sebab Fiza memang tak de masa nak balik johor. Kalau balik pun belum tentu jumpa dia.S o urusan online je la. Cuma ukuran tu kena ukur baju dibadan sendiri la kan. Alhamdulillah apa yang di impikan jadi kenyataan. I'm Happy! 

Untuk budget full budget lak korang boleh refer budget ni.
Kain pasang : RM18.90 x 5meter = RM94.50
Kain Lace : RM58 x 1.5meter=RM87
Upah jahit = RM1++
postage : RM20 [two way]
Tudung bawal : RM35 [Plain bawal with diamond]
veil and accesories : sponsored by MUA Gincu Merah Bridal
Kasut : PRIMAVERA RM9+
Estimate total =Almost RM500
Nak jimat lagi,sewa je semua. Tapi lebih puas hati kalau buat sendiri kan. Harap entry ni menjawab segala persoalan yang ditanya kan sebelum ni.
Notapink : Terima kasih kepada semua yang merealisasikan apa yang Fiza mahu dengan izin Allah SWT. Syukur 
With Love, Sihatimerahjambu

37 comments

  1. tahniah fiza on your engagement. fiza cantik baju!!! suka sgt tgk u pakai. nampak cantik. kain jenis chiffon ke tu? so flowy willy... ada x gambar dari depan?

    ReplyDelete
  2. Tenks Fiza for the info.. Berminat nak tempah peplum untuk raya.. Heheh.. =)

    ReplyDelete
  3. terlepas citer fiza bertunang,.baca ni baru tau fiza bertunang tau..selamat bertunang adik akak yang comey2 nih..dah nak kawen dah dia..tak sangka nye..dulu ingt fiza ni kecik je lagi..rupanya fiza dah nak jadi bini orang..huhu..

    ReplyDelete
  4. terlepas citer fiza bertunang,.baca ni baru tau fiza bertunang tau..selamat bertunang adik akak yang comey2 nih..dah nak kawen dah dia..tak sangka nye..dulu ingt fiza ni kecik je lagi..rupanya fiza dah nak jadi bini orang..huhu..

    ReplyDelete
  5. itu sgt cantik!!!!! suke2! :)

    p/s: suke header baru... cantik :)

    ReplyDelete
  6. fiza fiza fiza apasal cenonet je gambar. besar sikit. siyes cantik lah baju and the colour theme semua. memag awesome.

    ReplyDelete
  7. x sbr nk pakai baju peplum mcm fiza gak..ngeee

    ReplyDelete
  8. cantik la fiza.. thanks sbb bg info.. blh buat utk adir ipar kahwin bulan 6 nie.. heheheh tq2.. cantik snagat..

    ReplyDelete
  9. klo tempah utk pki biasa2 pon ble ni kn? btw, bju tu bole rotate pki g mana2. sbb sweet n xnpk heavy sgt. sukee la...mmg nk tempah utk raye r. tp, xde theme raya lg ni camno? hahahah..tq 4 review r.

    ReplyDelete
  10. wahhh canteknye baju tuh... serius lawa.. :D

    tapi sayangnye saya dh kawen pon..hehe

    ReplyDelete
  11. alhamdllah fiza..tahniah ye :)
    shida tkejut tau tiba2 tahu fiza btunang :)

    ReplyDelete
  12. comei nyer....header baru pun kiut miut..

    ReplyDelete
  13. comei nyer....header baru pun kiut miut..

    ReplyDelete
  14. fiza dear..tahniah dah bertunang..sukanya...

    ReplyDelete
  15. nk macm ni gak ti turn muja,, amiin,, hehe

    ReplyDelete
  16. cantik la design..hehe.. lembut ja tgk ^^

    ReplyDelete
  17. CANTIK ZA..P SYG TAILORNYA JAUH SGT..

    ReplyDelete
  18. comel la bajunya..

    cantikla header skrg..piieewwwwiitt

    ReplyDelete
  19. sangat cantek! tahniah kak :)

    ReplyDelete
  20. seriously, baju ni sgt cantik..sy tgh crik ilham utk baju akad nikah nnt nak pakai skali time sanding sbb nikah ngn majlis buat 1 hari..cuma sy nak tanya agak2 sesuai ke kain pasang yg jenis licin berkilat mcm baju melayu buat peplum cm akk pakai ni? need respon..dh buntu sbb majlis xlama lg..

    ReplyDelete
  21. comel baju tunang dia....warna baju tunang kita almost the same la...

    ReplyDelete
  22. serius ni sangat cantik dress tu ! thanks sharing bajet tu..ley agak agak nnti

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.