Word Verification perlu ke? | Tutorial hapuskan word verification untuk komen

Thursday, December 22, 2011

Semua blogger sedia maklum dengan word verification ni kan.Ada yang memilih untuk letak dan ada yang tidak.Atau mereka tak tahu bagaimana nak tukar setting word verification ni.Ada yang suka ada yang tak.Tapi rata rata blogger tak suka dengan word verication ni.sebabnya sangat melecehkan..

Kalau mahu memudahkan orang komen blog kita,better hapuskan word verification tu je.Tak perlu lah pengkomen nak taip word lagi.Kalau internet slow pulak,problem nak tunggu word verification loading.Confirmlah teruslah pangkah x laju laju.Kesannya,tak de komen yang lekat pun pada entry tu.

So,Fiza cadangkan korang buang je word verification tu.Kalau tak pasti dah setting ke belum.Jom try check tutorial ni.

1.Log in blogger>>dashboard>>settings>>comments
2.cari ini
3.Tick pada'No'
4.Save

Mudahkan! So,kepada newbie atau blogger yang buat word verification ni,silelah bertukar sekarang..Tak rugi pun malah  berbaloi baloi sebab blog akan jadi friendly user.Mesra alam gitu! Fiza pun seronok nak tinggalkan komen!

notapink : kalau jumpa word verification lagi,tinggal terus je..kejam tak?Fiza tak sekejam itu kot..tapi biarlah memudahkan orang lain juga 


19 comments

  1. tp lau dah suka,xkisahkan..

    tp better xderla word gni..

    ReplyDelete
  2. susah sikit kalau ada word verification kan.. hehe..

    ReplyDelete
  3. cunndaa pun kurang suka..
    bila nk komen je ade benda alah tu...tak jadi nk komen..hehehee
    tp kdg2 komen jugak ^^

    ReplyDelete
  4. itulah..
    memg kdg2 bila nak komen..
    trpndg qord verification..
    memg tggal terus jewk

    ReplyDelete
  5. kalau budak baru memang tak tahu rasanya..tapi kalau dia dah lama tapi guna besar kemungkinan dia nak tapis link kut.

    ReplyDelete
  6. setuju..
    keselesaan pembaca tu penting tapi jangan lupa jugak pada pengkomen tegar kita..jangan susahkan depa..:)

    ReplyDelete
  7. kdg2 shida bt je kdg2 shida pgkah terus..biasa kalo pgkah trus mksud blog tu beratt...

    ReplyDelete
  8. lg best kalo xde word verification..hehe...

    ReplyDelete
  9. leceh sikit bila ad ltak vrfication tuh kann

    ReplyDelete
  10. selalu jumpa blog mcm tu. tp sabar jelah. haha

    ReplyDelete
  11. dulu2 mmg x taw psl word verification ni until sorg blogger tegur
    terus la buang :)

    ReplyDelete
  12. fizah , macam mana yer , kalau saya tak jumpa pun dia tulis > shjow word vertification for commnets ???

    ReplyDelete
  13. Dah buat dah, lepas masuk bhgian comment tu , memang tak ada tulis pun perkataan " show word verification for commnets " dan tak ada jugak button untuk tekan "yes" or "no" ... kenapa yer ?

    ReplyDelete
  14. Bila muncul jer benda tu rasa macam malas jer nak komen ..

    ReplyDelete
  15. Bila ada benda tu kalau komen dah rasa malas dah nak komen kat entri lain

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.