Review/Tutorial :Hand Bouquet Engangement Sihatimerahjambu

Thursday, April 25, 2013

Hai semua. Entry lepas dah janji nak review pasal hand bouquet sihatimerahjambu's E-day yang lepas kan. Hand bouquet D.I.Y je sebab rasa lebih matching dan lebih puas hati dengan hasil kerja sendiri. Combination warna pun kena dengan tema. Bagi mereka yang nak  DIY hand bouquet ni boleh lah try cara Fiza ni ye.

Bahan/Alatan:
1.Beberapa kuntum bunga
* Fiza pilih 7 kuntum warna pink sebab birthday Fiza 7 February :)
*Fiza pilih 10 kuntum warna dark purple sebab E-day on 10 February :)
2.Mutiara/manik mengikut kesesuaian.
3.Kain 1/4 meter kain organza
4.Cutter/gunting
5.Glue Gun/Glue Stick
6.Getah
7.Riben [2 jenis warna]

Dah ada semua bahan/alatan,boleh mulakan kerja DIY korang ye.






*Untuk bunga luar yang berwarna hitam tu tak perlu buang daun dia. So,nampak macam cantik sikit bila ada daun dengan tambahan kain organza tu. Nampak shiny hand bouquet tu kan. Sebenarnya nak buat bunga tangan ni ikut kretiviti sendiri je. Ni sekadar untuk berkongsi dengan semua. Kotlah boleh bagi idea pada korang kan. Hopefully la. So selamat mencuba..
Notapink : kalau ada kurang jelas sila bertanya.

19 comments

  1. cantik.
    assalamualaikum sis,
    sy nak tnya sis guna font apa ye untuk tajuk tu, pada setiap entri.? trima kaseh

    ReplyDelete
  2. owh lovely pink ^^

    wah kreatif...cantik..sng buat sdri je kan..

    ReplyDelete
  3. oh macam tu.senang je rupanya. thanks fiza berkongsi ilmu

    ReplyDelete
  4. cantiknya..fiza dah bertunang ya....tahniah ya..comel

    ReplyDelete
  5. wah.. kreatifnya..
    selamat menjadi tunangan org :)

    ReplyDelete
  6. wah.. kreatifnya..
    selamat menjadi tunangan org :)

    ReplyDelete
  7. akak..slama ni follow blog akak as a silent reader. lama xbukak.. tup2 dh bertunang. thniah kak :)

    ReplyDelete
  8. jimat,kreatif,cantik.. :)

    ReplyDelete
  9. nice idea..boleh buat tuk coming event eca..wakakaka...tpi tgh fikir2 buat bunga camne,atau guna beads...guna beads nmpk agk leceh.

    ReplyDelete
  10. fiza sgt rajin berDIY.. nnt majlis mesti lg rajin berDIY... hehe :D

    ReplyDelete
  11. cantiknya awak! pandai buat.. nnt nak buat jugaklah.. hehe.. tq!

    ReplyDelete
  12. kreatif la sis...huu ley jimat :)

    ReplyDelete
  13. Wah jimat belanja bila dapat buat sendiri kan Fiza

    ReplyDelete
  14. Kreatif dan sangat2 berbaloi untuk buat sendiri ..Boleh pilih warna yang kita suka kan Fiza

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.