Terasuk Dengan Lagu Tik Tok Goyang "Salah Apa Aku" Bunyi Gagak

Wednesday, October 09, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Pernah dengar tak lagu goyang 'salah apa aku'? Bukan apa salah syinta ye! Lagu salah apa aku ni popular dekat aplikasi tik tok tu. Nak ber tik tok memang tak lah tapi selalu keluar lah video tik tok kat wall instagram tu ha sebab ramai juga artis yang buat. Sekali dengar, nak dengar lagi. eh! Terasuk sungguh lagu apa salah aku ni. Sebenarnya lagu tu dah lama dah dan dinyanyikan oleh band Indonesia Ilir7 cuma lagu dalam aplikasi tik tok tu di remix kan menjadi macam catchy sikit.

"Entah apa yang merasukimu
Hingga kau tega mengkhianatiku
Yang tulus mencintaimu"
Tang chorus tu lah yang membuatkan lagu ni macam 'hook song' sebab dia punya lirik berulang-rulang dan melekat masuk telinga macam tu. Cuba dengar sikit, mesti rasa macam best la untuk fun mood. Lagu ni dijadikan lagu untuk dance zumba pun fun okay! Terjumpa video ni macam menarik buat exercise di rumah (kalau rajin).


Macam-macam keywords kalau orang cari lagu ni dekat internet. Lagu bunyi burung gagak lah, entah apa yang merasukimu dan cari daripada lirik pun ada. Guna keywords apa pun mesti jumpa kan. Yang burung gagak tu sebab pernah viral satu video seorang perempuan buat bunyi burung gagak dalam lagu ni dengan seorang lelaki nyanyi sambil main gitar.


Aku percaya kamu
Tapi lagi-lagi kau bohongiku
Kau telah tipu aku

Aku menyayangimu
Tapi lagi-lagi kau sakitiku
Kau telah khianatiku

Tak pernah ku sangka kau telah berubah
Kau membagi cinta dengan dirinya
Aku yang terluka, sungguh aku kecewa

Entah apa yang merasukimu
Hingga kau tega mengkhianatiku
Yang tulus mencintaimu

Salah apa diriku padamu
Hingga kau tega menyakiti aku
Kau sia-siakan cintaku

Aku menyayangimu
Tapi lagi-lagi kau sakitiku
Kau telah khianatiku

Tak pernah ku sangka kau telah berubah
Kau membagi cinta dengan dirinya
Aku yang terluka, sungguh aku kecewa

Entah apa yang merasukimu
Hingga kau tega mengkhianatiku
Yang tulus mencintaimu

Salah apa diriku padamu
Hingga kau tega menyakiti aku
Kau sia-siakan cintaku

Entah apa…

Agaknya kalau ber tik tok memang terasuk sungguh lah dengan lagu -lagu tik tok tu ye. Mujur tak ber tik tok. Hiburan generasi zaman sekarang ni macam-macam. Jangan salah guna sudahlah ye. Berhibur berpada-pada dan jangan salah guna.


With Love, Sihatimerahjambu

12 comments

  1. aahla biasa tgk kt ig psl lagu nih, tpi bunyi gagak tu rasa mcm nk sepak je... ahahhaha mm ada ke suara gagak tu atau mmg saja2 ada yg parodi je hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyi gagak tu tak sure lak parodi ke atau bunyi sebenar bukan gagak..hihi

      Delete
  2. Catchy sangat lagu tu. Haritu lagu disana menanti disini menunggu yang berantu orang buat tiktok. skrg lagu ni pulak.. Walaupun tak main tiktok, kita tetap boleh layan lagu ni kan Fiza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak...layan gitu-gitu je untuk hiburan sendiri..hihi

      Delete
  3. weiii tak berani nak klik video tu takut terasuk sekali... 🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  4. lagu2 macam ni sekali dua dengar menyampah. banyak kali best plak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal..mula² menyampah..lepas tu, eehhhh macam best lak

      Delete
  5. tak di Indonesia je di Malaysia pun ada ya lagu ini ye, ntw makasih dah follow blog blog aku dah follow balik

    ReplyDelete
  6. Zumal pun first time dengar terus tersuka

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.