Instagram Dark Mode

Wednesday, October 09, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Wow! Finally instagram pun dah bertukar versi dark mode you all! Baru je lancar iOS 13 dengan feature dark mode haritu. Semalam Fiza buka instagram terkejut juga tiba-tiba instagram dah bertukar versi dark mode. Automatik agaknya lah. Instagram versi dark mode diperkenalkan untuk iOS 13 dan juga android 10. Apelagi kau orang, cepat update!


Rasa sangat berbeza dan memang berbeza dengan dark mode ni. Lagi mesra alam dengan mata yang memang tak boleh tengok handphone terang sangat walaupun suka warna putih lebih. Jomlah kita bertukar ke versi dark mode pula. By the way, jom support ig Fiza @azhafizah.mdnor and dm Fiza kalau dah follow. Kalau tak dm, keluar notification takut terlepas pandang untuk Fiza follow semula.

Cara Tukar Instagram Dark Mode

iOS
To enable dark mode on your iPhone, go to Settings, then Display and Brightness and select Dark. There's also a toggle to enable Automatic mode in which your iPhone will change to dark mode at night and go back to light mode during the day.
Android
To enable dark mode on your Android device, go to Settings, then Display, then Advanced and then select Dark from the Device theme menu.
credit :www.engadget.com

Okay tak instagram dark mode? Fiza suka dark mode tapi suka juga light mode. Entah! Tak tahu nak pilih sebenarnya. Twitter dah lama ada versi dark mode tapi Fiza tak dark mode kan dia sebab nak screen shot lebih suka white background. Tapi instagram dark mode Fiza suka je. Dark mode juga boleh kurangkan penggunaan tenaga bateri dengan paparan yang lebih gelap. Salah satu kelebihannya lah.

Kita tengok sejauh mana keberkesanan tu. Faham-faham lah bateri iPhone macamana lajunya sedut tenaga bateri. iOS 13 masih ada bug dan masih ada masalah dengan keyboard. Bertabahlah kalau dah update tu.

With Love, Sihatimerahjambu

6 comments

  1. Best la kan... Sebab LeYa memang semua buat dark mode

    ReplyDelete
  2. tak jumpa lak cemana nk buat tu, akak punya android yang lama rasanya... huhuhu

    ReplyDelete
  3. akak masih lagi mencari kat mana nak tukar night mode kat IG hehehe

    ReplyDelete
  4. Ammi punya android berapa pun taktau hahaha..dasar si buta IT betul ammi ni.

    ReplyDelete
  5. Bagus juga ada version ni tak silau mata

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.