Running Man "Boom and Just Blow" Group Dance

Friday, September 27, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Peminat Running Man anyone? Okay, Fiza salah seorang peminat running man sejak episod 1 lagi. Tengok episod 1 terus terjebak sampailah sekarang. Hari isnin memang hari untuk layan Running Man show je lah. 3 minggu berturut-turut Episod (467, 468 dan 469) Running Man 1st Fan Meeting in Seoul untuk 9th-anniversary fan meeting antara episod yang best untuk peminat yang layan Running Man. Betul tak? Susah nak move on lagi-lagi members group dance stage tu memang boom and just blow sangat. Bukan hanya buat persembahan tapi sekali dengan game show mission juga tu. 

Episode 467 
  • Opening cover lagu BTOB's yang bertajuk "Only One For Me" 

Episode 468 
  • Haha-Dang Diggi Bang ft Skull, M.Tyson
  • Song Ji Hyo ft Ji Suk Jin - Don't give it to me
  • Lee Kwang Soo, Yang Se Chan & Jeon So Min - Women on the beach
  • Kim Jong Kook - speechless OST Aladdin

Penalty Performance
  • Haha & Yoo Jae Suk - Hollywood

Collaboration performances with artists
  • Pink Nose Light (Lee Kwang Soo, Suk Jin & A Pink)- Party

Episode 469
Collaboration performances with artists
  • Hyo Chan Park (Song Ji Hyo, Yang Se Chan, Nucksal & Code Kunst )- Bonjour Hi
  • Jeon Soran and Yoo Jae Suk (Jeon So Min, Yoo Jae Suk & Soran) - Confess Already
  • F-Killer (Kim Jong Kook, Haha & Gummy)- Raise Your Voice

Credit image : google

Members Group Dance Stage
Group dance ni antara performance yang paling dinanti-nantikan oleh peminat running man. Excited nak tengok team members dance. Cabaran paling susah dan paling membuatkan peminat running man susah nak move on. Lepas group dance ni, paling mendapat pujian Ji Hyo dengan Suk Jin lah sebab tak sangka mereka boleh perform dengan hebat. Bak kata pepatah " Practice makes perfect".

Ending
Running Man - I Like you

Di akhir episod, Kim Jong Kook berjaya meneka siapakah spy dalam episod fan meeting. Berakhirlah episod Running Man 1st Fan Meeting in Seoul. Memang tak mengecewakan peminat dengan usaha mereka. Rasa emosi pula tengok episod ni. Ye lah, bukan mudah nak memuaskan hati semua orang walaupun kita berusaha sehabis baik. Apa yang boleh di ikut tu kena all out lah dalam buat sesuatu tu. Barulah hasilnya boom!

With Love, Sihatimerahjambu

14 comments

  1. Emoasi kann tgok 3 episod ni. Tambah2 masa cikgu lina menangis after performance tu. Sedihhhhh ji hyo nangis sebak gila rasa. 9 tahun pertahan. Ada yg keluar, ada ahli baru. Lagi best kalau panggil joong ki and gary dtg ;( Tapi takde pun.. Apa2 pun ain pun minat running ma.tak perah miss hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat beremosi! Itulah ada gary n jong ki lagi emo kita tengok

      Delete
  2. best nye diorang perform.. sebelum ni saya tengok video pendek je kat twitter, baru kat sini dapat jumpa video full.. huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, seronok tengok RM perform. tengok kat kshowonline kalau nak tengok full episod terus. hihi

      Delete
  3. saya pun peminat RM dari ep 1.. tapi kebelakangan ni dah jarang dah follow..
    lepas tgk entry Fiza tetiba pulak nak tengok balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni gameshow wajib tgk harini..hihi. silakan menonton semula :)

      Delete
  4. perghhh banyak gila dah episod dia eh. kita layan macm tu kalau Detective Conan dengan Avatar je.. adik pun slalu tgk smpai gelak2.

    ReplyDelete
  5. One of the longest running K-variety show that I anticipate from the very beginning. Cuma lately ni rasa tak macam RM yang dulu. Nak tengok dorang main cabut name tag macam susah sangat. But regarding the group dance, memang amazing and overwhelming. Masa mula2 tengok yang dorang kena menari macam tu, members yang timbul dalam kepala is Kwangsoo, Sukjin and Jihyo sebab tiga2 tu keras macam tiang lampu, I got emotional when I saw them danced in sync. Feel like a proud mom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa juga begitu. rindu RM yang dulu yang super best dan tak boring

      Delete
  6. me too minat RM. tak sempat lagi nak tengok episod ni, cuma sempat tengok sedutan RM menari tu. Memang daebak la. Suk jin pun boleh menari baik jugak. Ji Hyo pun boleh menari jugak. Kalau tak asyik dengan tarian hot issue dia la, hahah..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.