Hai September! 3 Kali Cuti Hari Isnin

Monday, September 02, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Hai September! Ada apa bulan September tahun ni? Haa, masuk bulan September masing-masing dah plan cuti long weekend sebab akan ada 3 kali hari isnin adalah cuti umum bermula minggu ni. So, akan ada 2 kali lagi cuti hari isnin. Hari ni 2 September cuti Hari Kebangsaan dan juga Hari Kemerdekaan, 9 September hari Keputeraan YDP Agong dan 16 September pula Hari Malaysia.


Makanya setiap minggu akan bersesak lah dengan jammed di jalan raya. Tak begitu? Rancanglah perjalanan kalau nak kemana-mana supaya tak membuang masa atas jalan je. Jenis Fiza, akan tengok waze dulu kalau nak kemana-mana. Agak-agak tengah jammed teruk tu plan waktu lain je lah. Tapi kalau ternasib sesak dengan jammed, banyak bersabar lah menghadapnya.


Masuk bulan September, bermula juga tahun baru islam (1441H) Awal Muharram. Amalan yang biasa dibuat dalam bulan Muharram ni adalah puasa Tasu'a dan Puasa Asyura. Bermulanya tahun baru ni semoga kehidupan dan akhlak kita juga akan berhijrah kepada yang lebih baik hendaknya. Aaminnn...

What a sparkling September!
Being Thankful doesn't mean I don't desire more.
It is a grateful feeling for what I have and patient for
what's to come
Life is about becoming a better version of yourself each
and every day
'Hijrah'
Sometimes the smallest step in the right direction ends up
being the bigger step of your life.
With Love, Sihatimerahjambu

9 comments

  1. Untungla dapat cuti hujung minggu yang panjang

    ReplyDelete
  2. Seronok betul bulan 9 ni. 3 minggu berderet takdak monday blues hehehe. Salam Maal Hijrah tuan blog

    ReplyDelete
  3. yes..looking forward gak. nak balas dendam rehat2 plus busy gak bulan ni... adoi la...

    ReplyDelete
  4. Salam Maal Hijrah fiza. Kak ana duk umah je lah 3 kali cuti tu sebab dah boleh expect jem di sana sini.

    ReplyDelete
  5. sabtu aritu ingat nk ke genting, tak terpikir akan jem mcm apa... sekali tu dari kejauhan tgk bkn main panjang jem sampai ke tol gombak... terus tukar haluan kt kuala selangor... masa pergi ok bila ptg sikit jem jugak sana sini... mmg bercinta betul

    ReplyDelete
  6. Jenuh every week cuti 3 hari...masalahnya tak tau nak kemana..mereput jer la...

    ReplyDelete
  7. memang banyak cuti hari isnin bulan ni..tapi kalo duduk johor, isnin je la cutinye...ahad kerja..sobssss

    ReplyDelete
  8. yeaaa bulan 9 ni mmg byk cuti..
    bulan 9 ni jgk bulan kelahiran sy.. haha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.