Althea Exclusives Skincare & Makeup Tools | A'bloom Products

Hai semua! Masih dalam mood berbunga-bunga ni mengikut tema Althea A'bloom Products. Althea Korea's A'bloom products merupakan Althea Exclusives Products atas jenama Althea sendiri yang terbaru. Baru je launched 23 April 2019 yang lepas dan sambutannya memang sangat-sangat dasyat membu…

Unboxing Althea Beauty Haul 13.0 | Althea A'bloom

Satu lagi parcel dari Althea yang Fiza dapat hujung bulan April lepas. Dah unboxing Althea Beauty Haul 13.0 ni lama dah tapi macam Fiza cakap dalam entry sebelum ni lah. Sibuk teruk dengan tempahan sampul duit raya. Seminggu dua lagi dah boleh berehat dan hadap blog update mana yang banyak terting…

Unboxing Althea Beauty Haul 12.0 | Althea Birthday Rewards

Eh, macam lama je tak cerita beauty products dalam blog. Almaklumlah bila dah sibuk, jengah blog pun tak sempat dah. Well, bila ada masa dapat menaip tu boleh taip seberapa perenggan yang boleh. So nak update sikitlah unboxing Althea Beauty Haul 12.0 dalam koleksi Fiza sempena Birthday bulan dua y…

Separuh Bulan Mei

Ye, bulan Mei dah separuh bulan barulah terhegeh-hegeh nak update. Sumpah sibuk ya amat! Sibuk dengan tempahan sampul duit raya hipster sampai blog pun terabai lamanya. Lagi satu disebabkan earnings adsense lebih memberansangkan kalau tak update blog berbanding update blog. Itu yang jadi lagi bert…

Bercuti di Labuan Tempat Bersejarah

Lokasinya hanya beberapa jam perjalanan menaiki bot dari Kota Kinabalu, dan menjadi laluan feri untuk ke Brunei terdapat sebuah pulau yang mempesonakan, Labuan. Siapa sangka sebuah pulau yang chill dengan pantai-pantai indah yang famous di seluruh dunia ini pernah melalui zaman kegelapan masa pera…

Day Trip ke Pulau Mersing Dengan Harga Murah

Pulau Mersing @ Mersing Island, salah satu pulau yang menarik di Negeri Johor. Mersing memang terkenal dengan kepulauan yang cantik untuk dikunjungi. Bercuti di Pulau memang best selain menikmati keindahan pantai yang cantik, boleh buat pelbagai aktiviti dan for sure lah tak membosankan walaupun be…

Lala Goreng Pedas

Rasa macam dah lama sangat tak share resepi dalam blog ni. Okaylah, hari ni saja nak kongsi resepi lala goreng pedas masak cara Fiza sudah tentulah. Sebenarnya dah lama sangat berhajat nak makan lala. Walaupun tahu isi lala tu kalau makan memang tak puas lah. Ciput je isinya lepas dah masak. Tapi …

Dan Bila April

Bila april, dan bila april. Ha sambung! Bulan April datang terus teringat lagu Dato' Fazley tu. Hello April! Bulan March dah berlalu pergi dengan mencatatkan rekod bulan paling malas Fiza update blog. Boleh di kira berapa kerat je entry untuk bulan March. Aduhaiii, mana datang malas tu dengan …

Althea Beauty Tool | Lovely Etti Hair Band

Website Althea Korea ni berhantu betul! Bahaya sungguh kalau dah termasuk website Althea ni. Semua benda kau nak masuk dalam bakul. Masa shopping sempena birthday rewards haritu ternampak Lovely etti Hair Band, salah satu Althea beauty tool yang super cute yang patut kau orang beli. Pantang nampak…

Air Kelapa Gula Melaka

Bila musim cuaca panas kalau dapat air kelapa memang rasa lega sangat tekak tu. Tapi air kelapa ni susah betul nak dapat. Sebiji kelapa pun harga dah RM5. So, jangan pelik kenapa harga air kelapa mahal ye. Yang Fiza tahu, biasanya orang jual air kelapa pandan. Entahlah, apa beza dengan air kelapa …

Makeup | Sixteen Brickit Shadow Kit #Choco

Bila makeup stuff dah semakin bertambah, dan semakin rajinlah nak bereksperimentasi dengan makeup stuff yang ada. Salah satu produk makeup yang baru Fiza gunakan ialah Eye Palette Sixteen Brickit Shadow kit Choco Editionyang Fiza dapat sempena Xmas Giveaway. Masih ingat lagi tak entry yang lepas t…

Review | Maybelline Eraser Dark Circles

Stress sungguh kalau pagi-pagi tengok cermin nampak eye bag/dark circle yang macam mata panda tu. Aduhai! Nanti ada je yang menegur kenapa mata teruk sangat dengan eye bag tu. Sebelum ada orang tegur dan nak tahu cara mudah nak hilangkan mata panda dengan sekelip mata dan cepat, gunakan Maybelline…

Ramen Spicy Carbonara Sedap!

Kalau kau orang peminat ramen spicy perasa carbonara, kau orang patut cuba ramen spicy carbonara keluaran muslim ni. Makanan pedas-pedas ni memang favourite Fiza dan paling menarik sebab carbonara tu. Biasanya kita nampak ramen spicy tu yang berwarna merah pedas-pedas  tu kan. So, yang ni ada carb…

Tempahan Sampul Duit Raya Hipster 2019

Dua bulan lagi nak masuk bulan puasa. Bulan puasa tahun ni Fiza plan nak rehat dan menghayati bulan puasa dengan lebih baik. Tahun ni, Fiza buka tempahan awal sampul duit raya hipster 2019 dan tempahan juga ditutup awal sebelum bulan puasa 28 April 2019. Jadi, bulan puasa Fiza tak perlu fikir dah …
back to top