Sambal Ikan Bilis Goreng Petai

Sambal Ikan Bilis Goreng Petai salah satu menu hidangan lauk kampung yang sedap menambah selera makan. Kalau orang kampung, ada lauk sambal ikan bilis goreng petai ni takde lauk lain pun takpe! Kalau orang bandar mungkin tak biasa atau yang dah terjebak mesti dapat rasa kesedapan lauk sambal ikan b…

Mee Maggi Pedas Giler Memang Umpph!

Okay kita cerita pasal makanan lagi. Aci tak? Aci tak aci nak cerita juga sebab benda ramai yang buat maggi pedas giler challenge. Fiza pun turut terjebak walaupun macam ketinggalan nak mencuba. Bukan apa, bila tengah viral memang sentiasa habislah maggi pedas giler ni. First time nak cuba beli di…

Musim Buah Durian Murah

Scroll facebook gambar durian. scroll instagram gambar durian. Dimana-mana ada gambar durian. Aduhh tengok gambar buah durian ni terus tiba-tiba nak makan durian. Kan? Semenjak dah jadi penggemar durian semula ni lain macam rasa nak makan durian tu. Rasa nak makan lagi dan lagi. Kalau tak makan du…

Resepi Sambal Tempe Ikan Bilis Goreng Masak Cara Fiza

Sambal tempe ikan bilis goreng ni sejenis lauk yang tahan lama dan disukai ramai. Kalau masak kering lagi boleh tahan lama. Boleh dimakan dengan nasi ataupun dengan roti. Sambal tempe ikan bilis antara menu yang mudah dan boleh disimpan lama masa bulan puasa. Kalau kau orang sejenis sibuk dan tak s…
back to top