Punca Malware Menyerang

Malam ni malware menyerang Blog Sihatimerahjambu. Ingatkan blog sendiri je kena serang rupanya blog rakan blogger pun diserang jugak. Puncanya adalah serangan dari pingbusuk.org seperti yang di katakan dalam caution bawah ni.

So laju laju buang segala yang berkaitan dengan pingbusuk ni. So far blog Fiza dah okay dah, bila blogwalking ke blog lain masih jumpa benda ni keluar. So kengkawan semua remove kan apa yang patut dulu. Dah okay baru install balik sekiranya selamat di gunakan.

Malware

Shoutbox busuk dah lama fiza remove sebab ada error lately kan. So dari biarkan camtu Fiza remove je la. Settle problem malware ni. Nasib la ada bagitau dari mana kan, kalau takde? Gelabah ayam nak mencari puncanya...huhu

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. oh, patutlah masa blogwalking ada yg blog keluar mcm ni. ingatkan laptop kite yg ade virus. hehe

    ReplyDelete
  3. Confius juga sebenarnya.. pingbusuk berfungsi tak lagi? Kejap ok kejap tak...
    Jom melawat ke sini pula http://eyma0913.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. tu lah kan.. nape lah pingbusuk ni jadi malware tetiba...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #8. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/09/senarai-url-blog-8.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam singgah pagi dik Fizah...akak pun dah lama buang shoutbox...

    ReplyDelete
  6. Blog akak pun kena.. Dah buang dah widget busuk.. Alhamdulillah, dah ok dah skang.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  7. dah perasan banyak sangat blog kena termasuk blog akak..

    ReplyDelete
  8. sape yang pasang widget busuk akan terkena serangan ini..termasuklah akak..

    ReplyDelete
  9. Samalah kak ;( Semalam kena juga.. Terus delete..

    ReplyDelete
  10. Akak kena check ni..
    Skrg BW pakai hp.. karang nak bukak kat lappy.. thx fiza

    ReplyDelete
  11. biasa nyer malware akan menyerang script atau extension yg dah lama x digunakan. mcm dlu aku pun prnh kena gak. ada satu tu script dr website ping, tp dah lama tutup. aku je mls nak remove script tuh. last2 kena attack ngan malware pulak.

    ReplyDelete
  12. tak sangka ye.. husna dapat taw pon dari page uzu.. terus remove banner.. risau jugak.. huhuhu..

    ReplyDelete
  13. prasan jgk ade blog yg kene ni..tp blog akak xde kot..

    ReplyDelete
  14. susah kan kalau malware serang.. blogger lain pon xnak masuk blog kita...

    ReplyDelete
  15. Huhuhu kak lya tak perasan sbb tak tgk blog sgt ...sbb dmam..bla tau je terus remove widget ping busuk tuuu..takutnyerr

    ReplyDelete
  16. Nasib la dbgtahu kt mana serangan tuu ..klau tak ssh juga nk kena cr huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. ping busuk nye pasal ek huuuu kena buang gak ni

    ReplyDelete
  18. shida pn dah buang..gila byk malware dia merata2 kat blog2..

    ReplyDelete
  19. Busuk auto ping..susah dia nak kawal spam dan malware..better manual ping

    ReplyDelete
  20. Oo.. Ciktie tak perasan lak blog ciktie ada juga atau x ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.