Tips Sihat dan Segar Berpuasa

Tips Sihat dan Segar Berpuasa ni kalau di ikutkan betul betul memang sangat membantu untuk kekal sihat dan segar sepanjang berpuasa. Berpuasa bukan alasan untuk kita tidak aktif bekerja macam biasa kan. Secara umumnya berpuasa merupakan kesan positif bagi kesihatan kita jika kita ikut tips sihat da…

Koleksi Ucapan Selamat Hari Raya

Hari ni nak share Koleksi Ucapan Selamat Hari Raya. Sangat berguna kalau dah takde idea sangat nak buat design kad raya kan. Credit untuk froyo share koleksi ucapan versi SMS setelah Fiza googling. Itu versi lama lah, Fiza edit bagi baru untuk tahun 2014 ni okay.


So bolehlah guna ayat yang sesuai u…

Tudung Bawal Ruffle Murah

Tudung Bawal Ruffle Murah | Jadi trend pulak tudung bawal sekarang ni kan. Macam macam jenis tudung bawal ada yang telah di upgrade. Kalau dulu orang tak pandang pun, ketinggalan zaman katanya tapi sekarang mencari balik. Fiza ni jenis tak suka tudung sarung terus tu, tudung ekpress tu. Tak kena de…

Smartphone Lenovo Murah

Smartphone Lenovo Murah jadi tarikan nampaknya sekarang ni. Bukan saja disebabkan harga yang lebih murah tapi performance jugak memuaskan. Tak semestinya handphone murah takde quality kan? Rata rata ramai yang memilih untuk membeli smartphone lenovo. Bak kata orang lebih berbaloi.
Pada Fiza brand…

Menu Berbuka Puasa Sebulan

Menu Berbuka Puasa Sebulan | Lima hari lagi nak sambut Ramadhan. Semakin dekat Ramadhan ramai dah buat persiapan untuk menyambut Ramadhan. Persiapan raya pun ada yang dah siap jugak. Persiapan raya biasanya Fiza siapkan masa bulan puasa nanti lah. Barulah semangat nak sambut raya.
Untuk persiapan R…

Char Kuew Teow

Menu dinner malam ni Char Kuew Teow je la sebab teringin. Fiza makan sorang je, husband macam biasa makan nasi dan lauk Fiza masak. Kitorang ni jarang makan makanan kat luar tapi tu lah dah teringin nak makan char kuew teow, husband belikan je la dia jamah sikit je.
Ini pun tak terhabis makan, maka…

Bubur Ayam Special

Ohoiii baru nak lunch! Ni lunch merangkap minum petang. Boleh? Pening kepala dari semalam bawak ke hari ni. Selalunya hari khamis kat sini ada pasar malam. Dan kalau ada pasar malam mesti Fiza beli soto ayam dan husband mesti beli bubur ayam. So hari ni tak perlu beli bubur ayam dan jugak soto. Mak…

Tutorial Tudung Bawal Ruffle

Tutorial Tudung Bawal Ruffle mudah dan simple. Bila dah pakai nampak macam pakai shawl halfmoon pun ada, macam tudung ala ala fareeda pun ada. Sesuailah pakai untuk raya nanti kan. Fesyen tudung Raya lah pulak. Tudung ruffle ni upgrade dari tudung bawal biasa tu. Menarik kan?
Antara fesyen/ tutoria…

3 Layers Tea and 3 Layers Bandung

Musim panas ni memang sedap kalau minum air sejuk je kan. Sebelum ni kalau ke Chicken Rice Shop mesti order 3 layers tea tapi tak tahu pulak ade jugak 3 layers bandung. Tapi bukanlah kat chicken rice shop. Hari tu masa balik kampung craving for ABC, or cendol or lai ci kang tapi takde pulak. Tertar…

Resepi Homemade Nasi Ayam

Resepi Homemade Nasi Ayam mudah je bila dah terlebih rajin. Kali kedua buat Nasi Ayam ni lebih confident sebab first time buat nasi ayam tu menjadi je cuma kekurangan kuah cili je sebab takde cili besar merah tu. Guna je apa yang ada kan.
Husband paling suka sup ayam Fiza buat tu. Alhamdulillah..s…

Biskut Raya Homemade sedap

Biskut Raya Homemade Sedap | Bulan Ramadhan nak dekat dah ni. Memasing dah sibuk fikirkan business untuk tambah duit poket untuk raya kan. Bulan ramadhan ni bulan yang sesuai untuk berniaga dan InshaAllah murah rezeki berniaga. Business kuih raya salah satu bussiness yang menguntungkan. Tak bermakn…

Teknik Asas Berenang

Siapa tahu Teknik Asas Berenang? Jarang orang kita ni nak belajar berenang. Betul tak? Salah satu sukan yang kurang mendapat tempat untuk kita belajar. Susah ke? Mungkin jugak disebabkan kemudahan/tempat untuk belajar berenang tak berapa nak ada.
Ada juga yang belajar di rumah je mana yang ada swim…

Dapat Lesen Memandu Dengan Mudah dan Cepat

Dapat Lesen Memandu Dengan Mudah dan Cepat | Impian setiap orang nak ada lesen. Kalau boleh nak dapatkan dengan mudah dan cepat. Kalau budak sekolah umur 16 tahun dah boleh ambil lesen motor dah. Umur 17 tahun baru boleh ambil lesen motor dan kereta. Cuti sekolah memang penuh la dengan budak sekola…

Wordless Wednesday #102 | Cara Mudah Lipat Stokin

Melipat, Salah satu kerja yang tidak disukai ramai. Betul tak? Kenapa ye? Salah satu sebabnya adalah Malas. Nampak je kain baju bertimbun secara automatiknya rasa malas. Setuju tak? Fiza ada tips untuk membuatkan korang semua rajin melipat baju.
Pertamanya, kalau baju dah kering terus lipat sebab …

Mixed Breed Kittens

Hari Selasa 27 May 2014, Finally Si Lulu selamat melahirkan 4 ekor anak. Sebelum ni Lulu pernah preggy tapi lepas beranak 2 ekor anak tu hanya berjaya hidup selama 2 hari sahaja. Alhamdulillah kali ni Mixed breed kittens selamat dilahirkan disebabkan masa preggy haritu ade bagi vitamin. Sekarang pu…