Fesyen Baju Raya Terkini

Fesyen Baju Raya Terkini style yang camna yang agak² jadi trend? Kalau tahun lepas rasanya fesyen peplum kot. Tahun ni fesyen ape pulak? Korang rasa? Sekarang ni mesti ramai dok hunting baju raya kan. Kalau yang menempah baru raya mesti dah tempah awal punya.
Tahun ni Fiza beli dah siap je la. Rasa…

Keberkatan Yang Dicari

Keberkatan adalah satu tuntutan dalam hidup kita untuk mendapat ketenangan jiwa, kemurahan rezeki, ringan melakukan ibadah, berjaya dalam hidup serta hidup yang aman. Untuk muhasabah diri dan sebagai manusia yang melalui liku liku hidup kita boleh  rasai kehidupan kita ni ada keberkatan, penuh berk…

Logo Halal Jakim

Logo Halal Jakim yang patut korang amek tahu adalah dalam gambar di bawah ni. Dalam kekecohan terdapat DNA B*** dalam coklat Cadbury dairy milk hazalenut dan Cadbury Milk Roast Almond, barulah sibuk² nak tengok barangan yang lain pulak ye. Selama ni ada pernah tengok tak? Persoalan lagi satu, dah …

Prototaip Proton Zaara 2014

Prototaip Proton Zaara 2014 yang di reka oleh Rosdi Osman sangat menarik perhatian bagi peminat kereta yang jenis sporty terutamanya remaja lah kan. Diberi Nama Proton Zaara, agak comel pulak nak menyebutnya. Kalau dimiliki oleh jejaka dah tentulah di anggap kekasih pertama yang bernama Zaara..eh? …

Application Framy untuk Editing Video Animasi Comel

Application Framy untuk Editing Video Animasi Comel salah satu application yang terbaik untuk menceritakan sesuatu situasi dan dijadikan video pendek. Ada bermacam² animasi comel yang boleh digunakan dan dipelbagaikan dengan bermacam jenis costume yang ada. Yang penting, muka animasi adalah muka ko…

Ubat Kurus Murah Yang Berkesan

Ubat Kurus Murah Yang Berkesan ni mudah nak dapat. Setiap rumah pasti ada! Tak lain tak bukan ubat kurus yang bernama 'air masak' ataupun 'air putih' 'air kosong'. Bukan sahaja untuk kurus tapi untuk dapatkan kesihatan yang baik.


Antara Kebaikan Air Masak
1. Melancarkan sist…

Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon

Selamat berhujung minggu! Aktiviti santai hujung minggu ni tanpa stress, Ketahui Tarikh Lahir Dari Nombor Telefon korang. Bosan² boleh try ni padahal boleh tahu dengan mudah je kan. Dah nama aktiviti santai, so try je la suka suka kan.

Caranya : 1) Lihat angka terakhir nombor telefon anda ,  2) Dar…

Permohonan Rayuan UPU

Permohonan Rayuan UPU kemasukan ke IPTA telah dibuka mulai hari ni. Untuk semak keputusan UPU. Hanya pemohon yang gagal menerima sebarang tawaran ke IPTA/Politeknik/Kolej Komuniti & ILKA sahaja layak mengemukakan permohonan rayuan.

Tarikh permohonan rayuan adalan seperti berikut:
Rayuan ke IPTA

Resepi Jeruk Mangga Mudah

Resepi Jeruk Mangga Mudah | Musim buah mangga sekarang kan. Sana sini dok tengok blogger upload gambar macam² jenis mangga. Kebetulan sabtu lepas balik kampung, dapatlah bawak bekalan mangga sikit dari kampung. Ni namanya mangga epal. Isinya rangup tapi agak masam sikit ni. Kena peram tunggu masak.

Secret Laxing Produk Kurangkan Lemak Dalam Badan

Secret Laxing Produk Kurangkan Lemak Dalam Badan | Impian semua orang kot nak kurus nak bentuk badan ideal. Bukanlah nak cantik semata mata tapi untuk kesihatan jugak. Ye lah dah dapat badan yang ideal senang nak buat segala pergerakan dan nak membeli pakaian ikut size pun senang kan sebab ikut sta…

Resepi Jejari Roti Bersalut Coklat dan Nestum

Resepi Jejari Roti Bersalut Coklat dan Nestum  | Tak tahu nak bagi nama apa sebenarnya. Memandangkan bentuk panjang macam jejari tu, kira okaylah kan. Satu lagi menu kudapan yang tersangatlah mudah. Makan satu mesti nak makan lagi. Jom try buat.
Bahan-bahan
1. Roti ( Tak kisah roti jenis apa pun)
2…

Resepi Churros Mudah dan Sedap

Resepi Churros Mudah dan Sedap | First time mencuba buat Churros atau nama lainnya Kuih Belimbing. Sebab bentuknya star macam belimbing kan. Mencuba sebab tergoda dengan Churros Kak Ina. Belek punya belek mudah sangat nak buat pun.
Bahan-Bahan: 1 1/2 cawan tepung gandum 1 sudu besar butter 1 cawan a…

Semakan Online Keputusan UPU 2014/2015

Semakan Online Keputusan UPU 2014/2015 | Calon calon lepas SPM, Diploma, Matrikulasi, STPM dan setaraf yang telah membuat permohonan ke IPTA sesi 2014/2015 boleh menyemak keputusan pada 10 Mei 2014 mulai jam 12:00 tengahari.


Semakan Ujian Temuduga Pengambilan Pelajar Lepasan SPM/Setaraf Sesi Akad…

Dengar cakap mak

Salam Jumaat..Selamat pagi! Hari jumaat ni kena lebihkan amalan kebaikan ye. Banyak dapat pahala. Bercakap pasal pahala ni semua orang nak pahala kan. Berebut nak kumpul pahala, kadang kadang benda kecik kita buat pun Allah berikan kita pahala. Betapa sayang dan kasihnya Allah pada kita.
Salah sa…

Cara Merawat penyakit Eczema

Salah satu Cara Merawat penyakit Eczema adalah dengan pengambilan vitamin dari produk Shaklee. Fiza update entry ni bagi menjawab keyword 'cara merawat eczema' dalam keyword nuffnang. Moga entry ni membantu mereka yang memerlukan sedikit info ye.
Apakah EczemaEczema dalam bahasa melayu ada…

Cara Terbaik Potong Buah

Sebenarnya ada Cara Terbaik Potong Buah yang selalunya kita rasa susah dan malas nak potong kan. Kalau dah potong laju je makan. Bukan je cara ni terbaik malah lebih mudah dan lebih pratikal ditambah dengan kreatif.
Buah tembikai kebiasanya kita potong empat dan potong satu² kan. Tapi dengan cara…

Resepi Popia Goreng dan Sambal Manis

Resepi Popia Goreng dan Sambal Manis | Popia goreng cicah dengan sambal manis ni salah satu favourite Fiza ni. Sekarang ni popia dah di pelbagaikan contoh macam popia goreng bersira sambal dan popia basah. Semua jenis popia pun sedap!
Kadang² susah jugak nak dapat popia yang sedap. Kalau ada di jua…

Gangguan Bekalan Air Di Seremban

Gangguan Bekalan Air Di Seremban akhir akhir ni agak kerap pulak rasanya. Bukan disebabkan air berkurang ataupun di catu tapi disebabkan ade paip bocor. Walaupun paip bocor tapi amek masa lama jugak nak tunggu dorang baiki tu. Kadang² seharian dan kadang² sampai ke petang.
Terbaru, akan ada ganggua…

Tutorial Letak Widget Top Komentator Bulanan

Widget Top Komentator Bulanan ni rasanya yang terbaik boleh korang gunakan. Boleh kira ikut bulanan ataupun mingguan dengan set tarikh awal bulan dan hujung bulan sebagai tempoh bulanan komen. So dari situ dia akan kira start dari awal bulan sampai hujung bulan. Untuk bulan berikutnya kena setting …