DAPATKAN HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG SIHATIMERAHJAMBU

afzalsukasuki

Tuesday, September 28, 2010

sile catat..

Attention all,ehhh..yang menang giveaway..I da pos giveaway's dress..Sile take and check ur tracking no kat my stuffy2u blog ya.check kat sidebar[checking  ur tracking here]..if stuff dah sampai lemme n0w and text me ya!if rajin..silelah take pic wif new dress tu..hihi..

Monday, September 27, 2010

Selesai bungkus..

Akhirnyer,ade juga masa nak membungkus hadiahhadiah giveaway..alhamdulillah sumer pemenang cepat bagi details..senang keje..leh settle cepat..sok tinggal pos je..nanti saye bg tracking number yer..sabar menunggu okeh :)..sejak seboksebok ni..terpakse tulih short entry je..la la la la~

Sunday, September 26, 2010

RESULT SIHATIMERAHJAMBU'S GIVEAWAY

Jengjengjeng..tamatlah sudah giveaway sihatimerahjambu..Huh[sigh] sebab letih menganalysis caloncalon yang bertuah ni..juling biji mate ni tengok entryentry uolls taw!..Uolls memang terbaekk la..memang suke sangat nak ucap berbanyakbanyak terima kasih sebab sudi luangkan mase untuk support giveaway ni..each entry memang aus0m la..tapi ape yang saye nak adelah ke'kretifan' giveaway sihatimerahjambu ni..wahhhh...actually banyak entry yang kreatif..tersenyum sorangsorang saye bace taw..

Friday, September 24, 2010

First giveaway Sihatimerahjambu akan tamat...

Hye u0lls..just nak inform..sihatimerahjambu's giveaway akan tamat pada 25 OCTOBER 2010.ho000 yeah..sesape nak nak dress free tu..silelah join cepat yer..so saye dah nak tamatkan awal sebab saye nak focus pada tugasan terpenting saye pulak..saye yang baek hati ni akan pilih 3pemenang yang bertuah akan memilih hadiah masingmasing..pilih saje..okeh..sabar menunggu keputusan yer..

Sape suke makan taugeh?

Hye uolls..saje berbel0g sekejap nih walaupun tanda merah sedang beroperasi..namun,ku mahu juga curicuri mase berharge ni untuk berkongsi info yang betulbetul bergune nih..'Sharing is caring' kansaye terbace di wall facebo0k saye tu....info ni sangat besh untuk dibace oleh penggemar taugeh..saye pon salah sorang nyer..sedapkan..nape la taugeh tu sedap kan..kalau nak tahu sile bace lagi...

Wednesday, September 22, 2010

Tanda Merah..

Skang saye hanye mampu menandakan tanda merah untuk mengupdate belog saye ni..saye terasa teramatlah busy mulai arini..start arini,sok,lusa dan seterusnnyer ..saye ade test,assignment,final year project,keje yang melambaklambak..lom lagi tambah mase untuk makan,tido,gantung luar,telan angin..tersangatlah takde mase nak jenguk belog..mengalahkan PM lak bizinyerh..

Saturday, September 18, 2010

CONTEST SENYUMAN MANEH

ehem ehemm..sebelum menulis entry nak nyanyi dulu..
"Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan..."
nak tahu nape saye nyanyi..jom discover discovery channel jap..

300th Follower

lompatlompat gulingguling hentakhentak kaki..ho0 yeah..

sudah mencapai 300 follower atas usaha blogwalking..thangs yaw pada yang sudi followsangat hargai usaha korang click follow button kat belog saye nih A BIG BANG THANX..So now da ade 300 follower..macam biase la..follower ke 100,200 da dapat award..kini giliran follower ke 300..jatuh kepada...

CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM

errr..itikkejam?kejam sangatkah itik tu?ape kene mengena itik kejam ngan baju raya?itik pakai baju raya ke?ke baju raya untuk itik?uishhhh..macammacam persoalan timbul bile bace tajuk entry...
sebenarnyer saye agak blurry mcflurry sikit..napekah dinamekan itikkejam tu..hanye tuan punyer belog je tahu..tapi tuan punye belog nampak macam gulagula sweet je..takdelah sekejam itik kowt :.tapi itik pon sopan santun pe??.takpe..kiter jangan  lengahlengahkan mase sebab mase tak mengizinkan..cut it short yerh..Actually,ni contest dari Miss Syira  a.k.a owner ITIKKEJAM blog..Miss Syira mesti banyak dapat duet raye  sebab tu die nak buat contest nih...*ni saye maen cakap je..

Friday, September 17, 2010

Foto Posing Raya by lisaa

8 Syawal 1413H,saye berada di rawang.Lokasi terperinci di Bandar tasik Puteri rawang.at 1631@04:31pm on Sept 17, 2010.ophhsss dah macam Alice punyer mission report dalam citer Resident Evil lak.ni lah akibat terpengaruh dalam citerciter zaman sekarang..ekceli,saye dapat invite speak up from my gossipgossip box by miss Lisa..bukan lisa suriani taw..hikhik..gurau je lisa..jangan mare...eh eh..u senyum la..means u pon suke ..saye lagi sukeee

Entry belipat ganda!

saye makin takde idea nak update belog walaupon ade semangat berkobarkobar nak taip entry..nape ntah takde idea..hadoii..tapi hari ni berjaye mengepos 3entry tanpa stamp..kompem postmen marah!.Akhirnyer,saye berjaye jugak menuju kejayaan..
syabassyabas!layankan je la..ni short entry je ni..puas saye pikir sampai jadi lebam dah ni..huh~

Day 3 Eid 2010[Mak's family gathering]

Lagi family gathering..hari raye ke 3,sebelah mak pulak..diadakan di rumah waris tertua Kutik..Rumah atok cu..Ahmad bin kutik..bertempat di teluk kelubi,Buloh Kasap segamat..Keduadua lokasi family gathering di segamat,Johor.Naseb la tak jauh..mao penat tak hilang kalau duedue jauh..hehe..sesampai je kat sane..terus photosho0t berlaku..chewahh macam artis gitu..tapi red karpet takde r..hanye laluan jalan tar je yang ade..
kali ni perjumpaan kali ke 7..macam biase setiap tahun diadakan..saye adelah waris generasi ke 7..kalau saye tak silap..hehehe..jom tengok gambar..saye malas cakap banyak lah

Day 2 Eid 2010[Abah's family gathering]

seperti biase,setiap tahun ade family gathering..sebelah mak dan abah..Family gathering abah  kali ke 3 pada hari raye ke due di Kg Puting Balai Badang,Segamat..Name kampung yang agak pelik la..Kali ini dibuat dirumah kakak abah saye,Zaharah Ayob..Awal pagi we all dah dtg umah uteh..banyak agenda dalam perjumpaan kali ni.bacaan berzanji,tahlil,doa selamat,sesi berkenalan dan paling grand acara cabutan bertuah..tak banyak citer..cuaca agak panas je time tu..yang laen OK!..layan kan gambar je la..sebab agak penat kalau nak taip banyakbanyak..*ade ke org nak bace?

Day 1 Eid 2010

wahhh..dah raye!masingmasing excited bangun pagi..pakai baju baru.
 
makan banyakbanyak*ni saye xbuat..cketcket sudah..macam biase la kan..lepas sembahyang raye..
bermaafmaafan*waktu paling ikhlas nanges..sob sob..
 

1hari sebelum Raya....

before raye,agak pening nak buat persiapan....
 
pastu rambang mate pilih baju raye
 

Wednesday, September 15, 2010

pakai contact lens boleh buta!

 Saye memang suke pakai contact lens than pakai spek.nampak  macam saye ni ulat daun buku je..tak suke pakai spek pon saye dah ade 4 spek dah..due dah patah dan calar balar..so,saye amek keputusan nak pakai contact lens je..senang! tapi agak mahal la cost nye than pakai spek sebab lens leh pakai untuk beberapa bulan je..mengikut penjagaan kite macam mane..hampir 2thun pakai lens..alhamdulillah mate saye xde apeape effect pon..still da same lah!tapi..


Monday, September 06, 2010

Hadiah pemenang

Uolls dah tahu kan saye dah menang DB'S ANNIVERSARY & RAMADHAN GIVEAWAY
dapat grand winner taw!bape kali mao bgtau daaaa...okeh,semalam my akak's family and me pegi umah owner tu named K.lynn kat area Kajang.Tujuan sebenar sebab my akak nak beli baju untuk anakanak die..so,ikut sekali la sebab nak amek adiah and nak tengok dress untuk dinner Malam Pra Graduan nanti..Alhamdulillah selamat sampai kat umah K.lynn...wah.teruja sesangat..

Saturday, September 04, 2010

mo0d raye nuffnang

hell0 nnuffnanger..nuffnang sedang semangat dengan mo0d raye..teruja seketika tengok mo0d raye dari nuffnang..tak sabar nak balek kampung..beraye sakan...TAPI..baju raye saye pon tak beli lagi..sedey kan..harapharap sempat la beli before balek kg.....pasni leh letak lagu raye pulak lah ye nuff...wahh...lagi semangat kobarkobar nak sambut raye..
 
Happy Eid to nuffnang juge

I'm the champion..

"We are the champions, my friend
and we'll keep on fighting
till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause We are the champions"
wahhhhh..siap nyanyi anthem lagi dengan penuh emosi dan emosional lagi..
tahulah dah menang!   
Dengan bangganyer saye ingin mengucapkan bebanyak terime kasih pada 
pengundipengundi fza masuk dan menang..undian anda amatlah yang bernilai!errrrr..
ko ingat ko menang AF ke ape??nak berucap ucap pulak..terlebey sudah..overhappy la 
sebab dah menang taw..grand livina winner lagi tu..sape yang tak bangga dan riak 
kalau menang..haihhh..bulanbulan pose ni tak elok riak..ishhh..takdelah..itu cume 
contoh je kawankawan..
jangan terperdaye dengan katekate itu.. nak tahu tak saye dah menang 
ape?tekan la read more>>




Thursday, September 02, 2010

Naek Turun Belog..

Air mate dah satu kolam ditadah akibat hujan yang turun dari mate tak hentihenti.*Ini kes tipu!sedih banyak bile tengok analysis my belog*Ini betul punye kes..Jap naek jap turun..haihhh..biler la mao jadik bloggerz gempak dan hebat???camne  nak tingkatkan traffic dengan berkesan?penat sudah belog berjalan berbatubatu..tapi traffic macam tak konsisten je..ade idea tak camne nak tingkatkan traffic selaen ber'blogwalking'?ape kate uolls rajinrajin kan diri melawat I selalu..keepintouch! haaa..baru la naek tak turunturun my traffic..Tak salah membantu kan??please jangan buat saye sedey bile tengok graf ni..