Apakah maksud "SALAM"

Lafaz “assalamualaikum” sabit (disandarkan) daripada hadis Nabi s.a.w. Maka secara kebiasaannya, kita boleh mengambil “as salam” sbg lafaz singkatan dan meninggalkan “alaikum”. Sedangkan lafaz “salamun alaikum” (takde alif lam – as-salam) juga terdapat dalam al-Quran surah ar-Ra’d : 24
“Selamat se…

10 KELEBIHAN COCA COLA ?

Ermmm..sedapnyer air coke kan!..Itulah ayat saye dulu mase addict ngan coke ni...pastu lame jugak tak minum coke sebab banyak articles pasal coke nih..article yang uolls juge akan terkesima kot kalo bace!seyes takut!..mesti uolls nak muntah darah jugak skang nih..tapi maaf..dah terlambat! sampai ska…

pakai contact lens boleh buta!

Saya memang suke pakai contact lens than pakai spek.nampak  macam saye ni ulat daun buku je..tak suke pakai spek pon saye dah ade 4 spek dah..due dah patah dan calar balar..so,saye amek keputusan nak pakai contact lens je..senang! tapi agak mahal la cost nye than pakai spek sebab lens leh pakai un…

Puding Caramel..yummylici0us

Hye u0lls..Fiza ade resipi besh untuk bulan puasa nih..sedap taw untuk pemanis mulut yang manis =_=..Selalunye kalau kat bazaar ramadhan jual RM2-2.50/slice..agak mahal kan?so,untuk penjimatan dan makan lebihlebih..silelah buat sendiri..leh simpan untuk 1 week lagi..hihi..nak cube?ni ade resipi...m…

Pasangan terbaik

1. Beriman Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman anda sendiri. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta antara kedua pasangan akan mencapai titik yang maksimum.
2. Jangan 'minder' dan selalu mengenang masa lalu Janganlah bersikap …

tutorial buat font tile cursor

Ade lagi 1 tutorial cursor yang agak menarik.before this ade sparkles kan..skang ni font lak..Yang menariknya,font ni leh create name or macammacam words la ikut sukesuki korang lak..tambah menarik bile font ni ikut kemane saje cursor ni pg..tapi dalam blog uolls je la kan..cute kan..cubelah!

Tutorial sparkles cursor

nak try buat cursor yang ade sparkles tak??macam kat bawah ni..kalau suke yang comeycomey tu..leh la cube..leh tukar  warna yang kat highlighter pink tu yer..biru,hitam,kuning or else..mudah saje..jom try buat!
sign in blogger>>dashboard>>page element then add gadget>>HTML>>c…

Tutorial letak icon sebelah title sidebar

This tutorial atas permintaan Miss bubu yg comey tu..
side bar nampak kosong je ngan tulisan kan..so,untuk nampak lagi cute,menarik dan tertarik.Miss sihatimerahjambu nak share wif other bloggers yang suke kiutmiut camni...ok.sangat mudah!tak percaye sile cube (^_*)//

Dashboard>>design>&g…