March, Permulaan Baru

Monday, March 02, 2020

Lama tak update blog kan. Nak karang ayat pun sedikit janggal. Kemain dia punya janggal sampai ayat pun dah lain sikit. Sibuk dengan kerja yang lebih penting. Jadi, kena abaikan blog sekejap. Pejam celik pejam celik dah masuk bulan March meninggalkan bulan February yang penuh dengan bermacam-macam cerita. Penat nak hadam satu persatu segala cerita yang ada. 


Bulan March, permulaan episod baru rakyat Malaysia dengan kerajaan yang baru di bawah pimpinan baru Perdana Menteri ke-8. Bab politik ni kalau tak pakar, tak boleh nak sembang sembarangan. Jadi, kita diam je lah melainkan kalau kena mengundi tu kenalah jalankan tanggungjawab masing-masing. Bulan March harapnya lebih reda daripada bulan February.
It is not your job to be
everything to everyone.
You can only give your best.
Don't worry,
it's the effort that counts.

Happy enjoying March! Cuti sekolah bakal datang minggu depan. Mesti dah ada plan cuti-cuti Malaysia. Get ready makan nasi kenduri juga. 


38 comments

  1. Semoga Mac menjadi bulan yang baik dan seterusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap begitulah tapi tidak begitu sekarang. Bulan march yang sangat mencabar dengan kes covid-19

      Delete
  2. Kesimpulannya bulan Februari bulan yang panas.

    ReplyDelete
  3. arap bulan mac lebih baik dr bulan2 sebelum2 ni..
    baik utk diri sendiri dan jugak negara malaysia tercinta ni.. hehe
    sy pon bukan pakar bab politik jd elok kita diam jela kan.. =)

    cuti sekolah musim org kawen..
    sedia perut kosong jela nk bwk g kenduri.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang musim covid banyak bende tergendala. Kita duduk rumah diam diam dulu dan harap bulan april lebih baik..Aaminn

      Delete
  4. mmg cpt rasa..dh masuk mac..tklama lg cuti sekolah..lps tu tklama dh nk ramadhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syahdu rasa nak masuk ramadhan dah dengan musim covid skang ni kan.

      Delete
  5. Tak sabar tunggu cuti sekolah.. hehehe..
    bulan ini akan sedikit busy sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah pun dah xbest dah sebab virus covid-19 sekarang ni.sedihnya T_T
      harap cepat pupuslah virus ni.

      Delete
  6. betul tu, kalau tak pandai bab politik ni tak payah la nak ulas sembarangan nanti lain pulak jadinya.. apa pun, semoga bulan Mac akan lebih baik dari sebelum ni..

    ReplyDelete
  7. moga ada kebaikan di bulan Mac ni. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling berharap angka kes covid mennurun dan pupus terus.

      Delete
  8. Baru masuk March, macam-macam dah jadi. Bertabahlah rakyat dunia.

    ReplyDelete
  9. Sembang politik jangan sembarangan setuju tu hehehee... sebab politik adik-beradik pun boleh bermusuh.

    ReplyDelete
  10. Mac xde public holiday. selain ada cuti sekolah sahaja. tertunggu2 jemputan kawen ni. boleh mkn ns minyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak kes covid ni kita ada banyak masa dah kena manfaat sepenuhnya masa yang ada.

      Delete
  11. Cantiknya blog. Baru jumpa blog ni. Hehe

    ReplyDelete
  12. moga dipermudahkan semuanya, kejap je dah mac ye fizah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak. tak lama lagi nak april dan ramadhan dah :)

      Delete
  13. Moga kita semua terus hidup aman damai ceria gembira & berjaya dunia akhirat.. Aamiin..

    ReplyDelete
  14. harap bulan Mac memberikan kebahagiaan buat semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap begitulah tapi March pun dah agak tenat sekarang ni dengan virus Covid-19

      Delete
  15. Cuti awal sebab tanak bersesak dengan orang lain. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang kita dah ada banyak cuti tapi itulah kena cuti cuti kat rumah je. ada hikmahnya dapat family bonding macam tu :)

      Delete
  16. terasa cepat betul masa berlalu, lagi beberapa hari je nak sampai ramadhan dik...

    ReplyDelete
  17. cantiknya bunga kapas tuu..dulu kat sekolah rendah ada satu pokok ni dekat dengan tandas...nasib baik budak baik, kalo tak, tiap hari nak petik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ada ye pokok bunga kapas ni kat Malaysia. Baru tahu kak. kalau ada ni teringin nak tanam.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.